Mne kupodivu hodne omrzl jasmin nahokvety, zatim prezila jedna vetvicka ze dvou keriku a udatne kvete. Celou zimu byly ok, dodelaly je unorove holomrazy, ale pocitam, ze se jentak neda a obrazi. Horsi je to s jednou hortenzii, uz loni omrzla cela k zemi a letos je to minimalne stejne, mozna horsi. Paradoxne dalsi 4 hortenzie, ktere jsem kupovala za par kacek ve vyprodeji v listopadu a jen je narychlo vrzla do zeme, vypadaji ze spokojene ziji.
Perovskie a orechoplodec zatim nic, taky sazene pozde na podzim. Chodim kolem cercisu s lupou, jestli se na kure neblejskne tmave cervena, jakoze kvitek.. taky to delate? Dneska me takhle pristihli pubertaci od sousedu pres silnici. Na krku se mi k tomu houpal obrovskej fotak.Delali, ze nic nevideli, ale asi si mysleli svoje, ja delala, ze nevidim je a pripadala jsem si jako idiot.
Ruze vsechny puci, nejvic dostala zabrat Zelenokveta, snad o ni neprijdu, ale pochoduji mi po ni srny a urcite sotva kousek narasi, zacnou okusovat, potvory. Levanduje jsou na tom bidne, radsi jsem je nezkousela lamat, chystam se na ne o vikendu. Travy zatim spi. Jestli to vyjde, pokvetou mi dva cornusy florida - jeden by mel mit cele DVA kvety.