Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 01. dub 2011 16:50 #248749

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
jaja99 napsal:
Máte někdo jinan ??? Jak pučí? Já ho měla první zimu a nevím jestli je Ok, asi je na něj brzo, spíš poraďte kdy od něj mám co čekat B), takhle vypadal v létě.
P8030003m.jpg

Pučí hodně pozdě. Teď je na něj ještě moc brzo ... mám už několik let, sice moc nepřirůstá, ale všechny minulé zimy přežil.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 01. dub 2011 18:11 #248754

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Mne kupodivu hodne omrzl jasmin nahokvety, zatim prezila jedna vetvicka ze dvou keriku a udatne kvete. Celou zimu byly ok, dodelaly je unorove holomrazy, ale pocitam, ze se jentak neda a obrazi. Horsi je to s jednou hortenzii, uz loni omrzla cela k zemi a letos je to minimalne stejne, mozna horsi. Paradoxne dalsi 4 hortenzie, ktere jsem kupovala za par kacek ve vyprodeji v listopadu a jen je narychlo vrzla do zeme, vypadaji ze spokojene ziji.
Perovskie a orechoplodec zatim nic, taky sazene pozde na podzim. Chodim kolem cercisu s lupou, jestli se na kure neblejskne tmave cervena, jakoze kvitek.. taky to delate? Dneska me takhle pristihli pubertaci od sousedu pres silnici. Na krku se mi k tomu houpal obrovskej fotak.Delali, ze nic nevideli, ale asi si mysleli svoje, ja delala, ze nevidim je a pripadala jsem si jako idiot.
Ruze vsechny puci, nejvic dostala zabrat Zelenokveta, snad o ni neprijdu, ale pochoduji mi po ni srny a urcite sotva kousek narasi, zacnou okusovat, potvory. Levanduje jsou na tom bidne, radsi jsem je nezkousela lamat, chystam se na ne o vikendu. Travy zatim spi. Jestli to vyjde, pokvetou mi dva cornusy florida - jeden by mel mit cele DVA kvety. :laugh:

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 01. dub 2011 18:35 #248760

• hana.johana
  • Platinum Boarder
Kájo, a myslíš, že je ta azalka opravdu kaput? Zkus ušmiknout kus větvičky, třeba je živá a jsou "spálené" jen lístky. Já mám ty moje také skoro bez listí a nebo je jich tam semo tamo taky takových zhnědlých. Hanka

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 01. dub 2011 18:37 #248761

• hana.johana
  • Platinum Boarder
Danah, máme na zahradě bambus-nějaký nana(nebo co?!) a tomu nědělá dobře ostré jarní sluníčko a sucho. Později ho zakryje vysoká tráva a on je zase pěkný. Tento rok chceme pořídit nějaké další a vyšší. Hanka

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 01. dub 2011 18:53 #248765

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
Dnes v Brně rozvetly forzýtie, tak jsem odpoledne popadl nůžky a vyrazil stříhat růže.
Celkový dojem - přezimovaly nad očekávání dobře, přitom sněhu bylo pomálu a holomrazů hodně. Minimální zimní teplota byla -13 C.
Austinky - Winch. Cathedral - 60 cm - raší až po vrcholky, Abr. Darby loni v létě z kontejneru - 40 cm - raší až po vrcholky, na jejich konci vydržely celou zimu zelené listy, Pilgrim 90 cm - zmrzla horní čtvrtina, Falstaff - 40 cm - loni v létě zasazený z kontejneru - zmrzly horní tři čtvrtiny.
Popínavky - Dortmund 250 cm raší celé výhony, na vrcholcích zelené listy z loňska, Amadeus 180 cm - raší celé výhony, Tausendschön 120 cm - raší celé výhony, Veilchenblau - 100 cm - zmrzla horní polovina výhonů.
Fantin Latour - 120 cm - raší celé výhony, Sebast. Kneipp 100 cm raší celé výhony, Baron G.de lAin - asi to není on, záměna - raší celé výhony, Henri Matisse - zmrzly horní dvě třetiny výhonů, Louise Odier - výsadba loni na podzim - zmrzla až po nakopčenou zem, raší to co bylo pod zemí.
Další růže mám na chalupě, tam bude stříh v neděli.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 01. dub 2011 19:02 #248768

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P3310145.JPG

Hanko , jo jen listy . ale umělecký dojem v tom případě nulový . a to už asi třetí rok po sobě. spodnější větvičky jsou živé ale s květy to už nebude dobré.ona v létě zas vyžene nové výhonky - ale hezká má být na jaře. to tady tento raný ronďáček je potěšení-- Evo L - už ti kvete . můj začíná . dnešní foto
Následující uživatel poděkoval: Emilka, lenpel, Jevgenija, maggi

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 01. dub 2011 20:24 #248775

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
hana.johana napsal:
Danah, máme na zahradě bambus-nějaký nana(nebo co?!) a tomu nědělá dobře ostré jarní sluníčko a sucho. Později ho zakryje vysoká tráva a on je zase pěkný. Tento rok chceme pořídit nějaké další a vyšší. Hanka

Hanko, ten můj je fargesia nitida a jde na něj jen dopolední sluníčko, minimálně při patě je zelený, strach o něj zatím nemám, i mateční vždy obrazil, jen že jsou to vypiplaná miminka po předchozím vykvetení a odejití mateční rostliny, tak ho víc sleduju (a také vyjímečně občas zalévám).

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 01. dub 2011 23:59 #248778

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Dneska jsem na zahradě přidupla dva střevlíky a jeden phlox.
Phlox, o němž jsem tu včera tvrdila, že nepučí, tak už pučí.
Pučí taky první ze čtyř kokoříků.
Astilbe nepučí, ještě má čas. Hakonka taky. Odpoledne jsem ji teprve stříhala, objevila jsem za ní několik poupat mukdenie. To bylo radosti ( kdybych tedy při té příležitosti nepřidupla onoho střevlíka ).
Kolem cercise s lupou nechodím, houbu na kmeni vidím i bez ní (:( , neměla jsem "zachraňovat" větev ).
Neprší, nepršelo a nebude pršet, 10 cm vody mi schlamstla Amazonka, má ji v sudu.
:lol:
Poslední úprava: 02. dub 2011 00:21 od Květa.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 02. dub 2011 05:58 #248789

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jediné, co mi scíplo je jedna mateřídouška sázená pozdě na podzim a už tehdy podezřele vypadala.
Taky ona festuca, o které jsem tu tuším v lednu psal, že je asi po ní a Jája mne chlácholila, to má za sebou.
A v únoru jsem vyhodil náramně bahnitou a náležitě páchnoucí kniphophii. Klasicky asi nepřežily kavyly, jinak vše zůstalo živé.
Něco je živé až moc. :lol:

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 02. dub 2011 07:01 #248792

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Tak objev, ta úplně nejmenší a nejpozději sázená heuchera, má cosi zeleného (je žlutá) v nodu. Druhá "chcíplá" už vyplodila regulerní lístek, a našla jsem živou větvičku na umřelé mateřídoušce (no z půlmetrového koláče je to bída, ale aspoň něco :D)
Moderátoři: Eva L., Květa