Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Thalictrum

Thalictrum 05. čen 2014 17:06 #289527

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Mišpul :up

EvoI - jj, můžeš naprosto směle vynechat pravděpodobně u popisů tvého v současnosti kvetoucího thalictra. Nepochybně se jedná o Black Stockings - podle stopek. Je to selekce z Thalictrum aquilegifolium s nejprobarvenějšími květními stvoly.

P1160656.jpg

na obr. jsou moje T.a.. Rozdílná velkost chmýří je zapříčiněna různou fází nakvétání, horní dvě jsou již na odkvětu, chmýří nejdelší. Spodní dvě pak teprve na počátku kvetení.

Black Stockings je vpravo dole, přestože foťák vytahuje zelenou, je odlišnost barvy stovlů myslím vidět.

( jen mne překvapuje výška tvého obříka :up :up , 180.. nejspíš tvému velmi pomohly i deště, kromě jiného - míněny
odlišné podmínky našich zahrad. Moje je cca 140 vysoké a i při deštivých jarech nebývá o moc vyšší. Max, cca 150 cm. )
Poslední úprava: 05. čen 2014 17:06 od Květa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Martin, mišpule

Thalictrum 06. čen 2014 07:12 #289552

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ta thalictra mě začínají chytat čím dál víc. :blush:
Balík od Krulichů ještě nedorazil, tak jsem tuhle vyrazila do zahradnictví a tam jsem si všimla, že jedno T. mají. I ptala jsem se prodavačky, co je to jako zač. Ta neměla vůbec ponětí jak se to jmenuje (ani česky, natož latinsky), ale dostalo se mi informace, že "to" má takové drobounké květy.. no jo no... jsem chtěla vědět trochu víc.
Půjde zřejmě o nějaké T. aquilegifolium, uvidím, až rozkvete. Za šedesát káčé už si lebedí u mě na zahradě. ;)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Moderátoři: Eva L., Květa