mám doošmikáno, nechala jsem si na později pár růží ( Rosemoor, H.Carr, G.Jekyll, C.Matin + Cornelii a Queen of The Musk = není na nich ještě dobře vidět kam jsou omrzlé ).
Předstřižené ( zakrácené, později budu pokračovat...

, že ) mám Ghisl.Fel, Odile Masquelier + Bouquet Parfait ( uněj předpokládám, že půjde k zemi ).
ad Bremer Stadtmusikanten - Honzo, zajímavé. U mne nejspíš to poškození přičítám tomu, že se jedná o starší ( 2 - 3 let. ) sazenici. Měla dost zakrácené kořeny, silné větve.. loni se mi takhle špatně s přesazením vyrovnávala A Shropshire Lad. Samo, jsou to pouhé dohady, pravou příčinu odhadnout těžko. Mám ji zasazenou na nejteplejším místě ( hodil se tam barvou ), za zády má dílnu.
Žije, stejnak bych ji střihala takhle jak namrzla sama.
ad žluté - u mne ( bohužel ) letos je jedno o jakou barvu se jedná. Skoro vše opravdu k zemi, jaká už neobrazí, těžko odhadnout. Ze žlutých blbě vypadá Jude de Obscure, Golden Years + Welwyn Garden Glory. No, Sonnenschirm na tom není taky 2x valně.
Suzan Daniel je na tom celkem dobře, zbyly jí klacíky 5cm.
Chválit dnes jdu : Pretty Sunrise, Nur Mahál ( při tom je to moschata, divím ).
z Austinek - Hyde Hall, samo... a - ZZ jak jinak.... loni jsem nejvíc kvůli dešti spílala C.Austin ( o té jsem už psala jak nenamrzla ).. no kdo myslíte, že se jí řadí na bok ? jj, správně - Brother Cadfael. Ten si v klídku pučí z vcholků. Sepo.
oranžády + hnědky - no, je to fakt nepěkný pohled, ale, Amazonko - letos byla opravdu mimořádná zima. Člověk si říká teď každoročně - horší to být už nemůže - a ono jo... mrazové období bylo dlouhé a hlavně - opravdu bez sněhu. Hele, mně letos ( i když jsem měla již nižší teploty než tuto zimu ) namrzla broskvoň. JJ, ta o kt. ses loni vyjadřovala, že tě zajímá, kdy na ni "přijde řada" . Tak možná... o tomto víkendu ?

Mně tu oranžády přežívají ( i bez nakopčení ), holt jsou v 1. kvetení nižší než bych potřebovala ( ale to i jiné barvy ). Jestli u mne nějaká nepřežije, nejspíš si ji koupím znovu.. bez téhle barvy nemůžu ( zatím ) být.
Z téhle barvy udivuje Grace - zelená až do konců. Fakt je, že má tenouličké vetvičky ( sázená na podzim 2010 ), na nich se nemrzlé dřevo zatím nepozná.
Vlaďko, soucítím s tebou - potěší tě, že jsem stříhala tak moc až mám namožený nějaký svalový úpon v lokti ?

ad Rosemmor, jj, taky se přidávám do řady chválících, vypadá nenamrzlý a růžička je to eňoňůňo.
ad Dresla - mluvila jsem s ní min. týden.. mmch, kurňa, už nikdy nebudu před tím než bude růže u mne v kýbli, jakou mám objednanou ventilovat, páč tu jedinou, kt. mi u Dresly zbývala, a já jsem se tu nad ní na podzim rozplývala, že je moje.. mít nebudu ( grhm

)..
zatím na obj. neodpovídá, čeká na to, až bude jasné, zda růže jsou živé ( pučí ).