Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2011-2012

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 06:00 #277344

• Lenas
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 180
Prosím můžete někdo poreferovat o Frau Eva Schubert - jak zvládla zimu?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 15:52 #277352

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Lenka napsal:
Naopak na jedničku s hvězdičkou obstála neznámá červená "mini" - nejspíš ČH ošetřený retardérem růstu - podarovaná na jaře, pak dlouho mořená v tom malém květináčku, během léta přesazená do většího, vykvetla znovu, na podzim přesazená do záhonu. Stihla ještě na podzim narašit. Nekopčila jsem ji, akorát před těmi nejtužšími mrazy jsem na ni hodila jednu velkou smrkovou větev. A teď se podržte - ty narašené pupeny jí nezmrzly a vesele z nich pučí dál - už má malé lístky (přičemž i ty nejotužilejší alby u mě zatím tak 75 mm pupeny, víc ne). Jsem fakt zvědavá, co se z téhle pionýrky nakonec vyklube. Musela jsem vám ji vyfotit, jsem z ní úplně auf. Fotka je už pár dnů stará, od té doby už zase poporostla.

Rosa arctica immortalis :P :laugh:

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 16:32 #277353

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
V přehledu růží jsem zapomněl na loni v létě pod strom zasazený climber Rosa filipes 'Kiftsgate'. Její tenké dvoumetrové výhony kupodivu raší po celé délce. Kéž by to tak vydrželo i další roky, má dorůst až dvanácti metrů....:P

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 16:50 #277355

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Po letech vyhrožování jsem včera vydlabala Sympatii. Po této zimě vypadá, že bude totálně kaput. Dala jsem ji do květináče a uvidím. Pokud vyžene, zkusím ji najít nějaké krytější místo. Pokud ne...... letí na BRKO. Místo ní bych potřebovala najít nějakou zaručeně pnoucí růži. Mám jediný požadavek - aby narostla aspoň do tří metrů a popnula mi oblouk. Víc opravdu nežádám.

V návalu jara jsem úplně zapomněla, že mám od loňska Jamese Galwaye. Vypadá prachmizerně, možná je už v pánu. A to mě teda bude pěkně mrzet. :evil: :(

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 18:09 #277357

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Jsem se tu někde zhruba před týdnem předčasně radovala, že u nás jsou růže všechny celkem O.K., měly zelené pruty s náznakem rašení. Během toho týdne, zřejmě i s přispěním ostrých slunečních paprsků, téměř všechno zčernalo. Jistotně přeživší se jeví jedna očkovaná a několik z ní kdysi řízovaných New Dawn, které jsem chtěla vyházet a nahradit NĚČÍM LEPŠÍM...tak mají milost, kdyby nic, tak tyhle asi přežijí vše - Skalničko i ve výšce 2m bez náznaku poškození, nepotřebovaly by žádný střih - obrala jsem jen tenké výhonky.
Také naprosto bez poškození se zdá být vloni na jaře sazená Vierge Folle a Clair Matin zatím také :up
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 20:00 #277358

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
U nás si zlatice dávala na čas, začíná zvolna kvést teprve teď. Takže i stříhání růží dělám s jistým zpožděním. Zatím mám ostříhánu asi třetinu.
Historické loňské (Salet, Jacques Cartier, Charles de Mills, Cardinal Richelieu, Reine des Violetes, Duchese de Montebelo, Tuscany, nepravý Arthur de Sansal, Comte de Chambord, Commandant Beaurepaire) jsou úplně v pohodě. Zatřihla jsem někde konce, někde 10 cm, ale jenom výchovně. Omrzla, hodně, i když byla ještě zalalená do textilky, Souvenir de la Malmaison.
Angličanky (Winchester Cathedral, Redouté, James Galway, Mary Rose, Graham Thomas, Queen of Sweden), loňské i nově sázené, co nebylo pod zemí, to zmrzlo. Výjimkou je L.D. Braithwaite - v pohodě do 50 cm. Katastrofa Crown Princess Margareta - ze tří asi dvě zmrzly. Zmrzla i nově sázená Gloria Dei.
Hm, asi zmrzly všechny tři hosty. To moc nechápu.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 20:25 #277360

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Heleno, proc myslis, ze zmrzly hosty.Ty jsi dloubala?U me jeste nerasi a strach nemam

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 20:33 #277361

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
u mne některé hosty už raší.

Ovšem na rozdíl od Dany New Dawn omrzla, u země vypadá cosi živého. Ještě jsem neposbírala energii na střihání letitého obrkeře. Bude následovat, až dooberu Sympathii. Navrhovala jsem starostovi, jestli by nemohl kontejner na zahradní odpad postavit k nám před vrátka a nikoliv za ves ke hřišti :S

Na některých již ostřihaných růžích, se kterými jsem byla jakž takž spokojená, se začínají objevovat mrazové fleky. :evil: :evil: :evil:
Myslím, že na definitivní hodnocení zimy je opravdu ještě dooost času. Holt zona 6a není to co 6b. A je to sakra znát :evil: :down
Poslední úprava: 26. bře 2012 20:35 od Vlaďka.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 20:55 #277365

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
No, pred tydnem u sestry na zahrade jsme prohlizely Compassion, komplet hneda.Dnes-v 10ti cm nad zemi ruzovy pupinky.Z hnedyho dreva!!!Jak to asi dopadne?Pockame se strihanim.

Re: Zima 2011-2012 26. bře 2012 23:49 #277372

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Chudáci Sympatie :evil:

někt. hosty mi už rašit začínají - ale jen ty nejčasnější. Ostatní mají hluboký spánek ( vím to, páč jsem si přepůlila jednu hostu při škatulatech :sick: ).

Z růží, kt. vypadaly hodně špatně, pupínkuje Bridge of Sighs. Doufám, že se jedná o první vlašťovku :woohoo: .

Nová mrazová poškození se mi zatím neobjevují ( buď nemají kde - ošmikáno k zemi nebo růže zatím neobrážejí - C.Matin ). Je sucho, uvidí se po dešti..
Moderátoři: Eva L., Květa