Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Podzimní astry

Podzimní astry 02. říj 2016 20:55 #313384

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Už to vymýšlím-Alma a dochan tam jsou,přidám misc.Graziela a tu bílou závojíčkovou astru,vyhodím Mammy Blue,ta je mizerná a dám tam Tess+ten flox (ne)Karkulka,co mám u Tess.Pokud seženu bílé ger.sanguineun,prdnu ho tam taky.Vysokou nn astru od Dresly dám k ostatním k plotu a je to!Shromáždění zářičů,to se mi líbí:woohoo:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Podzimní astry 05. říj 2016 16:21 #313427

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
slíbený habitus aster...
ne, že by f. byly nějak moc vypovídající, ptž. buď vyfotím flek z dálky nebo jen část trsu ( vzadu, vždy něčím kryté ).

DSCN3528.jpg

nejnižší za verbenou - Prince, za ním modrý Blue Haven
vpravo pod bezem aster horizontalis, za ní Le Vasterival - tu budu muset dát pryč, přílišná hydra

DSCN3542_2016-10-05.jpg

na bližším záhonu - bílá Ulrike, za ní Lovely

na vzdálenějším záhonu zprava
aster Coombe Fishacre
fialový Butzeman ( několix v záhoně zopakovaný )

bobek cca uprostřed -
dumosus White, sedifolius Nanus
za ní těžko rozpoznatelné modré skvrny - první patří Calliope, druhá Blue Star

DSCN3536.jpg

dumosus White, sedifolius Nanus - detail
---

DSCN3432_2016-10-05.jpg

Calliope vpravo, Blue Star vlevo. Blue Star je od počátku nerost, Calliope omezují ( hurá ) miscanthusy. Vypijí vodu. Letos až moc, v září jsem ji křísila.
Poslední úprava: 05. říj 2016 18:07 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, varouch, alenak, jaru20

Podzimní astry 05. říj 2016 16:25 #313429

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no ty bláho - :ohmy: a jak se tam prodereš? ale vypadá to hezky - s trávou a sem tam ještě růží :up

Podzimní astry 05. říj 2016 16:44 #313435

• Květa
  • Moderator
Kájo, já tam nechodím :laugh:
Mám věci vysazené tak nahusto, že plevel nemá šanci ( vypleju na jaře a pak na podzim naváté pampelišky ), neokopávám, nehnojím. Většina věcí u plotu je bezúdržbová.
Růže v zadních řadách - snažím se o výsadbu růží s nízkou potřebou údržby ( dlouhokvetoucí nebo samočistící ). U většiny z nich jsem od ostříhání po I. fl. nebyla.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, varouch

Podzimní astry 05. říj 2016 17:14 #313436

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Jemná barevnost podzimu, jak z malířova štětce, krásné kompozice, prostě nádhera.!
Květo, kde sháníš sytě modré astry ? Tady v blízkých zahradnictví jsem u vysokých sort viděla
jen vybledlou modř a nejvíce odstínů růžové barvy.

Podzimní astry 05. říj 2016 17:16 #313437

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Teda, Kveta, vyzerá to fantasticky! Tak nejako "divorastúco", ako že: "Tu je dobré miesto na život, uhni, aj ja sa tu chcem usadiť!" Je vidno, že vieš. Milovníci plotov z tují by zopár záhrad z tohto fóra mali mať ako povinné čítanie a tvoja by určite bola medzi nimi.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Podzimní astry 05. říj 2016 20:49 #313453

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Květo prosím, máš : www.google.cz/search?q=aster+cordifolius...rc=l8_HxhwnQlMPfM%3A ?

Mám tu u jedné modré cedulku s tímhle jménem, je vysoká, listy typické pro cordifolius, ale kvítky malinkaté ( cca3-4mm :blink: , ještě menší než u Lovely) bleděmodré . Dneska se rozvily první kvítky, jsem zvědavá, jak bude vypadat, až bude rozkvetlá celá....

Podzimní astry 05. říj 2016 21:32 #313455

• Květa
  • Moderator
Jani - kdes k ní přišla ? :woohoo:
kupovala jsem ji/je v páru spolu s Blue Haven jednou pro sebe, podruhé pro dreslu na podzim 2011. Ani jedné z nás krutozimu nedala.
Od té doby po ní toužím...
na f. je spolu s Blue Haven ( BH má kvítky velikosti L.Carlow, Photograph a pod ).

P1100368.jpg

P1100367.jpg

ten záplevák to taky nedal.. :(

Alceo, ony se ty ne/n.-a.+ n.-b. zas tak moc po prodejnách nevyskytují. Mají menší květy, lidem nepřipadají možná tak atraktivní. Navíc, neprodávají se zas tak dlouho, klasika vládne. Ne ku prospěchu věci - ptž. tyhle "ostatní" bývají zhusta zcela zdravé.
- prameny : dresla, možná někdo místní. Krulichovi měli Photographa, nevím jak teď.
- ofous mi v srpnu říkal, že plánují ve Ctěnicích pro letošní říjen právě prodejní výstavu aster. Tam by byly... ale kdy se koná netuším. FB nemám, občas mu z mailového infa vyklouznu...

--
děkuju za milá slova. Kdysi jsem fotky tohohle záhonu dávala v čase/sezoně. V podstatě čerstvě založeného. Třeba se někdy dokopu k tomu, že jej dám znovu jak šel čas/ v roce. Ale neslibuju :laugh: ..
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak, alcearosa

Podzimní astry 06. říj 2016 10:49 #313457

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Já mám většinu těch aster od Krulichů a ze Ctěnic. Jak jsem jezdila roky okolo z práce, jezdila jsem si tam léčit depku ;) .
V normálních zahradnictvích opravdu ten sortiment není tak velký a hlavně, astry jsou prodejně zajímavé napodzim v květu, kdy ale zas do zahradnictví chodí málo lidí, páč už je zima a nechce se jim nikde courat ani na zahradě nic moc dělat. Proto zahradníci radši nakoupí chryzantémy a vřesy do truhlíků a na hroby, protože tam mají větší pravděpodobnost, že se to do dušiček prodá a nezůstane jim to na ocet :unsure: ( resp. na kompost).
Všechno je otázka poptávky a nabídky. Když se budete v zahradnictví ptát a zajímat se, rádi vám ze školek objednají i takovéhle krasavice. Ideální je napsat si seznam a ten jim tam nechat ;) .

Podzimní astry 06. říj 2016 10:52 #313458

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Květo díky za srovnávací fotku ;) . Jsem chvilku váhala, jestli si to nepěstuju nějakej plevel :P , ale kontrolní pohled na lupení mě částečně uklidnil. Ona teprve nakvétá ( je ve stínu), jsem zvědavá jak to bude pokračovat. Fotku neslibuju, ale zkusím nezapomenout...
Moderátoři: Eva L., Květa