Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Právě kvete - Září 2012

Re: Právě kvete - Září 2012 26. zář 2012 20:10 #283929

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Tu trifidní noname astru mám také a také stále ukrajuju, aby sevešla... Tady ve společnosti Prince.
aprince.jpg
Poslední úprava: 26. zář 2012 20:10 od Vlaďka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena

Re: Právě kvete - Září 2012 26. zář 2012 20:11 #283930

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
:laugh: :laugh: jj, tak takovéhoto ho mám též.

já se zase ( v ochraně před depkou :lol: ) vyhýbám sousední diskusi o podzimních hejblatech. Ptž. to je už příprava na zimu.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Právě kvete - Září 2012 26. zář 2012 21:09 #283932

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
jojo,máš pravdu,Květo :dry: ,ale do té doby ještě budou radovánky s novými růžemi :P

Re: Právě kvete - Září 2012 27. zář 2012 18:23 #283952

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
Ešte tento rok kvitnutie nič-moc, aj tak stále niečo presadzujem, prekopávam, chúďatká nemali čas kvitnúť, ale jeseň sa mi aspoň trochu vyfarbila:

september3.JPG

september4.JPG

september5.JPG

september6.JPG

september.JPG
Poslední úprava: 27. zář 2012 18:25 od loro.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, fanynka, Vlaďka, MartaZ., chrast, helena, evai, mišpule, Evka a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Re: Právě kvete - Září 2012 28. zář 2012 20:42 #283969

• Květa
  • Moderator
jana H napsal:
jojo,máš pravdu,Květo :dry: ,ale do té doby ještě budou radovánky s novými růžemi :P

nebo taky starosti :laugh: , že...

jsem si - totiž konečně - udělala sčot toho, co jsem si kde objednala. Už zase jedu v jedné barvě, letos je to tmavší růžová. :( ;)
..a při tom bych "potřebovala" světloulinkou, růžovou.

.. tak teď nevím, kam holky ( a jak ) nasázím. A přemýšlet se mi nad tím zatím nechce.

Loro, to je ta nová výsadba, že ?
Vypadá dobře, opravdu.
Následující uživatel poděkoval: loro, jana H, Evka

Re: Právě kvete - Září 2012 01. říj 2012 10:08 #284011

• loro
  • Gold Boarder
Ano, nová. Niektoré trvalky prekvapili. Dreviny slabšie, Zelenina ukážková-neúroda. Zástupy chodili dumať, prečo majú kaleráby priemer 1 cm, cvikla detto, mrvka a petržlen velkosti klincov, paprika na každom koreni až jedna, asi 2cm paradaky úbohé....ostatné- úroda žiadna. Hnojené mašt.hnojom+pravidelne nakvaseným kuracím .Tak aby som sa nenudila, tak to znova riešim, ale už je pripravená -konečne- poriadna ornica. Tentokrát nikto mi do toho nesmie kecať a bude po mojom-o rok to už bude OK. Dúfam.Toľko chýb a smoly už stačilo.
Poslední úprava: 01. říj 2012 10:13 od loro.
Následující uživatel poděkoval: evai, mišpule

Re: Právě kvete - Září 2012 01. říj 2012 11:13 #284012

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Loro, stala jsem se taky majitelkou "vodního světa". Cca 20 - 40cm pod úrovní země je jíl, a vzhledem, k několika pramenům a hodně vysokým srážkám, si tu vesele plavu. Je podmáčený dokonce i poměrně prudký svah (je tam jeden z pramínků), natož rovina pod ním.

Ale, na zeleninu buduji (jsem tu půl roku) vyvýšené záhonky s drenážní vrstvou, růže jsou evidentně mokrem pod nohama (jsou ve svahu, takže to není tak hrozné) nadšené, hortenzie a pár trvalek taky, a holt mi tu nepůjdou suchomilky jako třeba šanta a levandule (už dvě zhynuly). Ale skalku si ujít nenechám, jen to bude chtít hodně štěrku a sázet jen mělce kořenící.

Mohu poprosit o jméno astry z fotky september5? je to hrozně hezká kompozice :up
Poslední úprava: 01. říj 2012 11:15 od amazonka01.
Následující uživatel poděkoval: loro

Re: Právě kvete - Září 2012 01. říj 2012 11:41 #284013

• loro
  • Gold Boarder
Asi sme to prehnali, urobili sme do záhonov drenáže, dali veľmi priepusnú zem, tak sa živiny hneď splavili do odtoku. Tiež práve vyvyšujeme záhony, robíme niečo ako "suchú zídku" z kameňov, dosypeme ornicu,vyzerá to pekne už za pár dní to bude hotové. Už som nedočkavá.
Pri presadzovaní sa všetky štítky pomiešali, alebo záhadne zmizli, tak názov astry nepoznám. Možno niekto bude vedieť. Ale ak by si chcela aj bez mena, semienka ti rada pošlem.
A skalka je super na suchomilné, mne tam levandula šalie, tento rok som rozdala min. 50 semenáčikov a ešte plno pripravených na rozsadzovanie po záhrade.

Re: Právě kvete - Září 2012 01. říj 2012 17:43 #284021

• Květa
  • Moderator
Vlaďka napsal:
Květo, ty jsi detektíf...:woohoo: Ta fotka byla opravdu ze 16.9, teď jsem se bičla a našla to. Nááhodou jsem dneska ráno fotila za kuropění, než jsem šla do práce a takové krásce se nedalo odolat...Ztmavla po té co se ochladilo, čerstvě rozvité květy mají barvu řekla bych raubriterovskou.
Nutno dodat, že zčervenaly už i přísavníky,...krásné, ale depresivní. Půl roku zima...:sick:
sdg912det.jpg

Vlaďko, mne ta barva na původní fotce opravdu zaujala. Ptž. u mne bývají kytky vždycky více vyšisované než když se na ně kouknu kdekoliv jinde. :woohoo:
Současná barva mého Souvenir de G.

P1130011.JPG

( pořád tmavší :woohoo: )
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, evai, mišpule, Evka

Re: Právě kvete - Září 2012 01. říj 2012 17:51 #284023

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
A stejně skvělé...
Květo, v souvislosti s SdG jsi kdysi vzpomínala na krásku Belle de Sardaigne, jestli mne paměť nešálí. Nebyla by podrobnější reportáž?
A ještě jsem se tě chtěla zeptat (na DODu), na Summer Wine. U mne patří do kategorie Právě dlouho nekvete.
Poslední úprava: 01. říj 2012 17:54 od Vlaďka.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa