Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky III

Trvalky III 29. čen 2014 19:34 #290360

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vlaďko, nádherný.

U mne žádná z lactiflor nepřežila krutozimu 11/12. Myslela jsem, že jsem o ně zcela přišla. Mám radost, že po letech ( cca 3 )vzešla semínka Prichard's variety. Zatím mají jeden stvol, ale hurá.

slimáci a zvonky i u mne problém. Lactiflory mi nechávali na pokoji, milovali latifolii a persicifolii. Všechny nízké a nižší, vyjma poscharskyana - v tom přenocovávali.
Postupně, jak se mi měnila skladba rostlinstva, přesunuli svůj zájem na šalvěje a astry, zvonky nechávají být.

nevím v kom se mi letos Campanula poscharskyana zhlédla, ale rozhodla se býti za popínavku. ;)

P1170860.jpg
Poslední úprava: 29. čen 2014 19:34 od Květa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., fanynka, Vlaďka, evai, mišpule, Iveta

Trvalky III 29. čen 2014 21:40 #290371

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Ještě mám u hortenzií tuhle.Od loňska,takže jeden ocásek.A ještě růžovou vysokou a plazivou.Ty ještě nekvetou a cedulky od všech jsou kdoví kde :blush:

Příloha 0012.jpg nebyla nalezena.

Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L.

Trvalky III 29. čen 2014 21:53 #290372

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U mě se nově přeorientovali na jirnice :sick: a bohužel i na turany. Turany se mi začly dost líbit a zdálo se, že slimejši je nechávají být, ale teď po dešti jsou obalené :down , stejně tak velkokvětá krásnoočka. Také kopretiny jim moc chutnají. Naopak hosty a denivky je nechávají celkem v klidu. Kupodivu nechávají být i bílou echinaceu, jakoukoliv jinou barvu totálně oholili :blush: . Koupial jsem opět kilovku "Zdr.zahrady" (stejné složení jako ferram.) a šla jsem to plošně rozsypat. Koho jsme potkala, toho jsem bacila motykou. Jednoho šneka, jednoho zrzouna a jednoho "tygřího" jsem po "večeři" šoupla do PETky s otvůrky na dýchání a jsem zvědavá, co najdu ráno :S .

Otázka : je nějaká rostlina, kterou spolehlivě nežerou? U mě jim papříklad velmi chutnají i bodláky a pampelišky :sick: .
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Trvalky III 29. čen 2014 22:31 #290373

• mišpule
  • Platinum Boarder
Teda nestraš! Já teď byla venčit,skopla jsem jednoho z mateřídoušky(už zas oholená poupata).Potmě už tam nepolezu,až ráno.Zatím nežerou levandule,jarmanky,čechravy,mavuně,dračíky.Nechci ráno vidět chryzantémy :ohmy: Pravda,mají letos divné chutě.

Trvalky III 29. čen 2014 22:57 #290376

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Noo, dnes po dešti to bude mazec. šla jsem provést návštěvu zahradou... v jedné ruce sklenku bílého, v druhé nůžky a střihala jsem při tom slimáky...Byli z toho dost na větvi. Ti hosté samozřemě. slimákům předpokládám už bylo vše jedno...
Koupila jsem nový zvonek Poscharsk., že ho tedy prý nežerou slimáci. Sla jsem ho zasadit a než jsem ho donesla do záhonu...okouasla mi ho psina :evil: :evil: :evil: bestie... nestačí, že žerou dlužichy, echinacey, okusují trávy...!
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule

Trvalky III 29. čen 2014 23:17 #290378

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Vladko :laugh: , nemarnis cas, vid.Lepsi je strihat, nez na ne treba dupat, by sis mohla vysplichnout to bily.

Na Loddon Anne slimaci kaslou.I na astrantie atp., jak pise Mispul.Ale jedou treba po Eupatorium, uz je castecne odlisteny.Ale bude to jak kde.Snad je dobry mit pobliz ohrozenych rostlin lakadlo.Treba prave kopretiny, jsou tu hodne vysemeneny, ty obyc. bily, vzdycky jich tam najdu hromadu.Taky mam par let zapomenutou bramboru v ruz. zahonku.Kazdy rok vyleze lupeni a to je nasledne schroustany do mrte.Okolni rostl., digitalis, echinacea bez okusu.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule

Trvalky III 30. čen 2014 06:57 #290384

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Pravda, jarmanky zatím nechávají být, dračíky a mavuně jsem nekontrolovala :huh: . Evo, to s tou barmborou je zvláštní, mě letos vyrostla brambora hned vedle kompostu ( kompost je neustále narvaný slimáky :sick: ) a brambory si tedy nevšímají ( možná právě proto, že mají prostřeno v kompostu :S ) .

Vlaďko, hele to není normální, aby psi žrali zvonky :laugh: , to musela odkoukat od tebe. Jak se v těch kytkách furt hrabeš, musela dojít k závěru, že to musí být k jídlu :P .
Ale bez legrace, zvonky mají takové to bílé mléko, nemůže jí to ublížit?

Trvalky III 05. čec 2014 23:48 #290578

• mišpule
  • Platinum Boarder
Scabiosa caucasica "Alba".Zkusím posbírat semínka.Chci jich víc!

024Kavkaz.jpg
Poslední úprava: 07. čec 2014 20:25 od mišpule.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., evai, Evka

Trvalky III 21. čec 2014 19:54 #290804

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ta scabiosa je moc krásná . a bílá .. líbí se mi ale i modrá .

Trvalky III 21. čec 2014 21:38 #290805

• mišpule
  • Platinum Boarder
Měla jsem objednanou i modrou,ale přišla záměna.
Moderátoři: Eva L., Květa