Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady II

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:30 #309578

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já posun u Kiky vidím . pokud uvažuje , že nasadí denivky ke klematisu , už to je hezké a je vidět, že o tom dost přemýšlí .chodníky jsou nutné - všude tam , kde neni dosah . a když zarostou -nevadí . zase se dají po sezoně uvolnit.a určitě to bude udržovat v mezích , které se jí budou líbit .pak je tu plno letniček, co se dají další rok měnit za jiné atd . moc ji fandím .
Poslední úprava: 15. čen 2016 11:51 od Kaja.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Marta

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:41 #309580

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Ja vidím rozdiely v:
Tesne pri plote nevýrazná zeleň nahradená rastlinami s rôznou farbou listu, rozličnými habitusmi, plastickým usporiadaním pásu, čím sa narušila jeho strohosť a nevýraznosť

V hlavnom záhonku ešte pomerne málo narastené rastlinstvo taktiež v rôznych výškach a rôznej základnej farebnosti nahradilo porast síce s farebnými škvrnami ale v jednej akoby kosou zarovnanej výške. Tie šlapáky podľa mňa sú funkčné stupne na ošetrovanie rastlín. V budúcnosti udržia prípadných snaživcov na uzde
a uľahčia udržať predzáhradku bez burín, ktoré tvorili gro porastu predtým.
Verím, že to bude veľmi pekná predzáhradka, ktorá sa bude páčiť nie len jej majiteľke. Chute a facky sú rôzne - aj predstava dokonalej záhrady je u každého iná.
Poslední úprava: 15. čen 2016 11:42 od Marta.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kika, Genovesa

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:44 #309581

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Luci, každý si dělá zahradu zde po svém, podle prostoru a vkusu a to je na tom inspirující. Zkušenosti, co která rostlina potřebuje, jak naroste atd. jsou zde k nezaplacení. Fotky vašich zahrad pak pohlazením
po duši. Každá z nich jinak krásná. Kdybych to také tak uměla, ale zatím se jen snažím a děkuji všem, co to umí, za rady a podněty.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kika

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:55 #309582

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
hlavně, že Kika začala a má chuť něco dělat, zahrada se furt vyvíjí a není nikdy hotová ;), ať se daří a líbí hlavně tobě :)
Poslední úprava: 15. čen 2016 11:56 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Marta

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:59 #309584

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Luci, ja se rozhodne nezlobim.
Pravda je, ze rozdil na fotkach asi neni zatim tolik videt, ale ja v realu ho vidim. Nemam fotky pred tim podzimem, ale zakladem opravdu byl plevel a listopadky, denivky a to zlute vysoke (nevim ted nazev) a zplanele ruze. Vetsinu roku to pusobilo neudrzovane a nedaly se zasadit dalsi kvetiny, okamzite je plevel prevalcoval.

Pravda je, ze ja to chci zarostle. Mit sterk nebo kuru a mezi tim par kyticek neni nic pro me. Ale chci mit plno barev, ruzne vysky (coz zatim moc neni, neb vsechny rostlinky jsou jeste male). Chtela bych, aby se ty "barevne fleky" behem celeho roku stridaly a porad tam neco kvetlo.
Zatim je to takovy mismas, protoze vetsinou efekt udela skupinka stejnych rostlin nez sem tam jedna. Jenze jak jsem psala, zatim si nemohu dovolit jich poridit vic od stejneho druhu a chci si je casem namnozit.

Stejne tak mohou trochu chaoticky pusobit letnicky, nektere se tam objevily po letech, kdyz jsme zryli zem (jako treba amarant) a mne se libily, tak je chci letos nechat na seminka, nez je vytrham. U nekterych jsem neodhadla jak budou velike. Treba v te lichorerisnici se skryva ruze a jakmile odkvete a ziskam seminka, tak ruzicku osvobodim.

Toz tak pro vysvetleni.
A chapu, ze kazdy vnima krasu jinak a kazdemu se libi jiny typ zahrady.
Ja to taky jeste podle svych predstav nemam, ale to proc jsem se podelila, je, ze se to pomalicku meni a ja z toho mam radost.

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:59 #309585

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Kájo, máš úžasnou zahradu, která dala určitě dost práce i shánění materiálů do ní, užívej si to a na to co bude dál vůbec nemysli, žij tou krásou, stejně budeš ještě přikupovat :laugh: , já tomu říkám postižení ;) , ať ta krása kvete a hodně zdraví :kiss:
Poslední úprava: 15. čen 2016 12:00 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marta, luci

Vaše zahrady II 15. čen 2016 12:07 #309586

• Kika
  • Platinum Boarder
Jeste k tem dlazdicim, ano, mam je proto, abych to mohla udrzovat bez plevelu, ten zahon je dost siroky a ja bych se doprostred nedostala, aniz bych neposlapala nejake kyticky. Nemaji byt na okrasu a doufam, ze az kyticky povyrostou, tak nebudou moc videt. Ted mi mezi nimi kvete materidouska, tak jsou pro me snesitelnejsi.

A dekuji ostatnim za povzbuzeni. :cheer:
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marta

Vaše zahrady II 15. čen 2016 12:20 #309588

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Kika:
proti letnickam nic nemam .. chapu ze ti pomahaji dotvorit "diry" v zahonu ...
to ze ses nadrela se zahonem a kompletnim vykopanim taky znam a chapu te proc jsi to udelala .. jen po te drine jsem ocekavala v rostlinach vetsi rad ...
jak tu psaly ostatni zahrada je zivy material a porad se vyviji stejne jako vkus postupem let .. jine plany jsou ve 20 a jine asi v 70 ...

jinak drzim palce at te zahrada a to vsechno kolem nabiji ...
Následující uživatel poděkoval: Kika

Vaše zahrady II 15. čen 2016 12:22 #309589

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
alenak:
trefne jsi to napsala prikupovani .. postizeni :) :) :)

Vaše zahrady II 15. čen 2016 12:32 #309592

• Kika
  • Platinum Boarder
Dekuju.
K tomu radu smeruju, jen jeste neni moc videt :P
Moderátoři: Eva L., Květa