Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady II

Vaše zahrady II 14. čen 2016 17:14 #309504

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Bylinková spirála - moc hezky vymyšleno, pěkné. Každá bylinka co jí vyhovuje a ještě zdobí.
Mám bylinky v betonových tvárnicích poskládaných na sobě pro úsporu místa, ale není to ono.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Marqetka

Vaše zahrady II 15. čen 2016 10:24 #309560

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak jsem se rozhoupala prispet.
Od podzimu se snazim predelat predzahradku, o kterou se roky temer nikdo nestaral. Bohuzel nejde opravit uplne, betony jsou rozbite a zatim se nebudou predelavat a tak. Ale na podzim jsme ji celou zryli, bylo to prorostle husi nohou a dalsimi pleveli a zacali jsme nanovo.
Jeste to neni perfektni, tak omluvte opadane kvety a hola mista. Ale stejne me fascinuje, jak se to uzasne meni pred ocima. Neb penez neni moc, tak jsem nove poridila jen ruze a lilie, na ostatni plochu jsem pouzila bud zbytky puvodnich rostlin nebo jsem rozesadila kvetiny z chalupy. A nektere budu muset jeste namnozit, aby udelaly skupinky.

Puvodni stav na podzim.

predzahrada_puvodnistav2015_1024.jpg

V zime to vypadalo fakt hole, jsem si rikala, jak to asi zaplnim. Ale na jare zacaly kvest tulipany a narcisy a uz to bylo veselejsi.

predzahrada_zima_jaro2016_1024.jpg

Uz se to zacina probarvovat ;) Tesim se, az se ruze rozrostou, a spoji se to v jeden celek.

predzahrada_cerven2016_1024.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, papla, Láďa, Vendy, Jikra, Genovesa, alenak, Marqetka, Marta, alcearosa

Vaše zahrady II 15. čen 2016 10:29 #309561

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Hezké Ajko . všechno najednou nejde . a vy mladí máte času dost - vždyť je třeba se každý rok na něco těšit a něčím nechat překvapit . :up

DSCN8981.jpg
- P.H.Musk +Rhapsody in Blue + Veilchenblau

DSCN9033.jpg
Postilion + Schneewitchen

DSCN8966.jpg
Ludvík Večeřa - jednoukvetoucí
u mě je to otázka - co s tím bude až mě nebude :whistle:
Poslední úprava: 15. čen 2016 10:38 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Láďa, Vendy, Jikra, Genovesa, alenak, Marqetka, Marta, luci

Vaše zahrady II 15. čen 2016 10:40 #309564

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Kajo:
doufej ze u tebe se kosit nebude :-)

Vaše zahrady II 15. čen 2016 10:45 #309566

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Šmarjá, Kájo, takhle neuvažuj.Máš mnoho let práce před sebou a ta krása, kterou vytváříš tě k
tomu přímo zavazuje. Mít kolem sebe tolik nádhery, tak ani nikam necestuji a jen se kochám a kochám
a mimo sezónu plánuji co dál ( i když tvá zahrada je dokonalost sama). Ahoj a černým myšlenkám dej
stop. Mimo jiné jsem dnes na internetu četla jak léčivé jsou semena černuchy a ty jí máš hafo !
Následující uživatel poděkoval: Vendy, Genovesa

Vaše zahrady II 15. čen 2016 10:55 #309568

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no jo - v 70 začínáš takhle uvažovat . ale ta zahrada je potěšení .snad někdo z vnuků . jedna dcera ta neřekne jinak než ::balucha'' :P druhá má sice ráda kytky , ale má svou zahrádku , kterou už má dost zapraskanou . taky mojí zásluhou . ta mě kdysi dokonce zavezla k Dresle na DOD .

DSCN8944.jpg

Růže Olivetská
Následující uživatel poděkoval: papla, Jikra, alenak, luci

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:03 #309570

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Kiko, fandím. sama jsem roky předělávala zahrádku , kde byly jen ovocné stromy, tráva a několik růží
po babičce . Systémem pokus - omyl, než jsem se dopídila cenných rad právě zde. Od zkušených pěstitelů -, nejen růží. Za rok, dva, bude tvá předzahrádka dokonalá.
Následující uživatel poděkoval: Kika

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:09 #309571

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Kajo, tvoje zahrada je nadherna a neverim, ze by se nenasel nikdo, kdo ji bude chtit dal opatrovat. Jen k tomu musi dorust. :cheer: :cheer:

Ja teprve experimentuji, hledam, co by se k cemu hodilo. Neco uz funguje, mam treba rada to spojeni denivek s klematisy na oblouku. A snazim se stridat kvetiny, ktere kvetou v ruznych obdobich. Ale i tak myslim, ze budu jeste hooodne presouvat. ;)
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:19 #309573

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Kaji, to najdôležitejšie si napísala sama - záhrada je potešenie. TVOJE potešenie. A ako pridanú hodnotu ber, že ňou tešíš ešte veľa ľudí, ktorí doslova čakajú na tvoje fotky. Pre mnohých si zdrojom poučenia a inšpirácie. Nerieš, čo bude potom - nijako to neovplyvníš, nekaz si radosť. Ja budem mať tiež za pár rokov sedemdesiat a začala som s okrasnou záhradou až teraz a to hlavne kvôli tomuto fóru a aj tvojim príspevkom. Moja dcéra frfle ako staré pivo, keď úplne žgrloším, aby som mala na sadenice ale rozkvitnuté kvetinky chodí oňuchávať a obdivovať....
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Vendy, Jikra, alenak

Vaše zahrady II 15. čen 2016 11:20 #309574

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
ted me asi ukamenujete ale ja ten posun u Kiky az tak nevidim ...
proste vykopala jednu zelen a nasazela jinou .. plus par dlazdic jakoze oblouk .. ale za 2 roky to bude mit podobne zarostle ...

pro Kiku je dulezite aby z toho mela radost je to jeji predzahradka proto do toho nechci kecat :-)
ja si to delam taky po svem :-))
Moderátoři: Eva L., Květa