Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie II

Hortenzie II 18. zář 2017 18:42 #320624

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dovolím si připojit ke Květině příspěvku fotku Pink Annabelle (Invincibelle Spirit ?)

H.PinkAnnabel.jpg

A jako přídavek krásně vybarvenou Wim´s Red

H.p.WimsRed.jpg
Poslední úprava: 18. zář 2017 18:45 od Eva L..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: alenak, Marta, luci, rok.zaruka

Hortenzie II 18. zář 2017 23:42 #320625

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Dámy, děkuji Vám,
Květo, myslela jsem Incrediball, právě ty ideální podmínky taky nemám, chrlí další a další novinky :laugh: tak se držím tzv. při zemi :laugh:
Evo,jen si dovoluj častěji :) ,krásné obě,líbí se mi, ale Wim's Red -barvu má fakt pěknou, působí tak lehce,vzdušně :) že jo ;)

Hortenzie II 21. zář 2017 10:48 #320630

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Aleno, k Incrediball - v suchu a suchém vzduchu mi neklopil od počátku.

DSCN5454.jpg

no a jsme přesně u fotky "tam vpravo asi v polovině výšky fotky" B) je vidět pár květů Incrediball - v počátcích kvetení, ještě jsou plošší. Podstatnou část květů před foťákem kryjí větve viburnum.
Kouličku udělají až později ( fotka je z 26,6 ) - to už ale na f. nejsou vidět, ptž. je cloní Marie-Jeanne.
( jo, to je zrovna příklad růže z HMF typu : vyberte si výšku, ona si ji vybere taky. A vaše představy se budou zásadně lišit. :lol: ZZ, no. Já si vybrala těch 60 cm, ona se rozhodla přibližovat tomu druhému uváděnému.
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.4128.0&tab=1 )
Už loni na podzim jsem měla v plánu Incr. vyměnit za Vanille Fr., pak k tomu už nedošlo díky jiným nutným přesunům.
Následující uživatel poděkoval: alenak, Marta, luci

Hortenzie II 22. zář 2017 11:06 #320636

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Květo, :laugh: :laugh:, a ano, ZZ funguji docela spolehlive.

Hortenzie II 01. říj 2017 20:47 #320653

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
prosím potřebovala bych poradit, potřebuji přesadit panikulatu....někde sem se dočetla až po opadání listů, v klidovém stádiu někdy listopad a prosinec....máte zkušenost někdo s přesazením v tomto období?....je to kyushu asi 3 roky na jednom místě
děkuju :-)

Hortenzie II 01. říj 2017 21:31 #320654

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
roku, můj názor je, že bych ji raději přesadila teď,tzv. ze země do země, na připravené místo, nehnojit, list. a prosinec je podle mě dlouho, záleží na počasí, může mrznout atd., před zimou se usadí, taky má pršet, na zimu bych namulčovala listí s trávou :)
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka

Hortenzie II 03. říj 2017 11:23 #320659

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
roku, ozkoušený mám přesun H.paniculata v bezlistném stavu ( ať už pozdní podzim či předjaří ) ale i koncem září. Ony to nejsou žádné náročné cimprdlíny, většina jich přesun ani nezaznamenala.

Také mám v plánu jednou letos hýbnout, teď ale nemusím, vyčkávám na opad - přece jen, škoda květů, je na ně i nyní pěkný pohled.

V případě, že potřebuješ přesun učunit teď, ještě s listím - ošmikla bych květy, zakrátila asi i výhony. Stejně se na jaře budou zkracovat, tak co..
Zásobní hnojivo do jámy dávám.
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka

Hortenzie II 04. říj 2017 20:35 #320670

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
děkuju, dneska sem ji přesunula, držela si krásně kořenový bal a docela sem žasla jak je krásně zakořeněná....květy už má zaschlé.....ale ostříhám určitě, děkuju za dobrou radu...dopřála sem ji i dost kompostu, cca za měsíc ještě zamulčuju:-)

Hortenzie II 14. lis 2017 13:01 #321121

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
Pěkný den, mám dva dotazy:

poznal by někdo z vás odrůdu této latnaté hortenzie? Měla to být Limelight, ale dle mě není, má hrozně moc fertilních kvítků a letos to bylo ještě výraznější... (asi střihem?)

Loni
2016-08-31-14.jpg

Letos
2017-08-1325_panorama.jpg

2017-09-2515.jpg

A dotaz číslo dvě? Jak přezimujete macrophyly v květnících? Loni jsem je dala do sklepa, problém byl, že měly hrozně vytáhlé tenké stonky, které se mi pak pod květy ohly a ke konci zimy začly zelené části, které neopadaly, plesnivět. Letos plánuji, že počkám, až z nich všechno listí opadá (případně otrhat?), ale co s těmi vytáhlými výhony? Je to množstvím světla? Mám je dát někde, kde není skoro žádné světlo, nebo je dát co nejblíže k co největšímu oknu?

Děkuji za odpověď.

Hortenzie II 14. lis 2017 18:17 #321122

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Ninkwen, pokud máš místo, tak je dej k oknu na světlo. Měla jsem jednu doma loni v zimě u okna při normální pok.teplotě a asi se jí to líbilo. Nevytahovala se, spíš zarazila růst a zjara začala hodně obrážet. Ostatní 3 jsem musela zasadit do země, protože jsem je neměla kam dát. Zasypala jsem je listím co nejvýš to šlo a pak jsem omotala bílou textilkou. Tu potom silné větry stejně rozcupovaly, listí se rozfoukalo. Asi dvakrát jsem to spravovala a pak už jsem se na to vykašlala a hortenzie to přežily v pohodě, i když chytají přímý severní vítr. Takže bys je mohla zasadit ven nebo zapustit i s květináčem do zahrady. Sice opadají, ale zase pěkně obrostou.
Moderátoři: Eva L., Květa