Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie II

Hortenzie II 07. srp 2017 06:46 #320338

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Gabčo jak já ti tu modrou závidím:-)...můj poslední pokus o modrou je vzadu za bobo,spodní větve a ty úplně mimo světlo už lehounce modrají.....ale celkový výsledek ani trochu nedohání tvůj pokus o růžovou na tvé modré :-D.....a nenaděláme nic, potvůrky jedny:-D

litle lime je moc hezká, je toková vzdušnější než bobo:-)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Hortenzie II 08. srp 2017 23:26 #320364

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Teď jsou hortenzie paniculaty nejkrásnější, než se začnou vybarvovat, víc se mi tak líbí, včera jsem pofotila, dnes jsem si ponadávala, musela zalévat, visely jim dost listy, holt u nás skoro 14 dní ani kapka :( , už by to chtělo akutně vodu,výhodu to má, že mám brzdu v nákupech hortenzií :laugh:
DSC05041.jpg
Limelight
DSC05019.jpg
Vanille Fraise
DSC05021.jpg
VF detail květu, zkoušela jsem stříhat na 2x, aby postupně nakvétalo, no nevím, zase pak tekla míza :huh:
DSC05035.jpg
dlouho se drží Annabelle, zdá se mi, že vydrží i více sucha :)
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, Marta, Gabča, alcearosa, bradhal

Hortenzie II 15. srp 2017 21:31 #320393

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Alenko, máš krásný hortenzie. :kiss: Bílá je krásná.
Mně už začínají růžovět.

VFaGrandiflora.jpg

littlelime.jpg

mix.jpg

littlelimeasundaefraise.jpg
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, alenak, Marta

Hortenzie II 15. srp 2017 22:42 #320394

• alenak
  • Platinum Boarder
Gabčo, dík, máš je taky krásný, jsem asi pozadu, takhle zabarvenou VF ještě nemám. Co minulý týden u nás hodně pršelo, tak jim to moc prospělo, VF má obří květy. Ale podle foto asi víc hnojím, máš takový světlejší listy proti mě, já to mám jak brčál, i když rozsekaný od krup, ale květy to přikryly :laugh: .Dávám pouze na jaře granule na hortenzie a na podzim trošku hrbanky. Hodně stříhám zjara a stejně VF má výšku plotu, teď když je starší, tak už krásně drží, jako mladici jsem ji musela stahovat k plotu. Tobě v prostoru krásně drží, je moc pěkná, bohatá :)Nevím, zda odolám v pokupech, chci se jet podívat do Litomyšle příští týden.Doufám, že budou mít ohlodky :laugh:, tím budu zabržděna v nákupech :laugh:
DSC05165.jpg
Poslední úprava: 15. srp 2017 22:50 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Marta, Gabča

Hortenzie II 20. srp 2017 20:33 #320426

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
nedá mi nevložit lime lightku....loni měla tak 180 cm, měla hodně květu,ale menších, loni z jara byla upravená pouze na tvar a trochu zkrácená....tak sem ji letost probrala, výška šla tak do pasu(něříkám na dvě očka, protože kostru už má hodně rozvětvenou a spíš zas jen úprava výšky a tvaru) a odstraněny byly všechny slabší výhony, takže zůstala dobře rozvětvená pevná kostra....čekala sem co se stane......no výška přes dva metry....květů spousty velkých jako hlava(hlavně těch horních na které nedošáhnu), většina výhonů váhu i po dešti unese, část hlavně boční se kloní....ale celkově to zvládá a vyzní to nádherně...v květu byla obsypána hmyzáky a lehce voněla pilem sladce mýdlově, teď už začíná zlehka růžovět
takže střední zmlazení uvítala holka moje 5 letá:-)

IMG_6294.jpg

IMG_6296.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, alenak, Marta, Gabča, bradhal

Hortenzie II 20. srp 2017 22:19 #320427

• alenak
  • Platinum Boarder
Roku, udělala jsi dobře, žes vložila. Krásná, ta nadělá parády a radosti :), zdá se mi že i LL více roste, tzv. košatěji, oproti jiným panic. je dlouho bílo-zelená, to ji odlišuje, čímpak hnojíš tu krasavici?
Poslední úprava: 20. srp 2017 22:26 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, rok.zaruka

Hortenzie II 21. srp 2017 06:52 #320429

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
Ali z těch panikulat co mám je nejvzrustnější a nejrobustnější...fakt holka do nepohody i vzhledem k tomu místu na kterém je, nic moc zemina, jediné plus polostín a zřejmě se na tom místě je schopno držet více vhlka
Ze začátku sem hnojila granulavaným Hoštickým pro kyselomilné, občas přilila něco na hortenzie, poslední dva roky jen jarní a podzimní cerertit, když je hodně sucho dostane aspoň 5 konví vody cca jednou za týden....ale letost všeho všudy asi dvakrát...na podzim přimulčovávám jak se pod ni dostanu:-D.....ale jinak zeminu musím mít spíš zásaditou, nejsem schopna dobravit macophyly do modra:-)

fakt musím ocenit ....kdo chce nenáročnou a defakto téměř celoroční krásu v rámci zahradní rostliné říše:-D....je lime fakt top

Hortenzie II 22. srp 2017 22:22 #320434

• alenak
  • Platinum Boarder
Dnes jsem byla v Litomyšli, odolat se dalo :laugh: , hortenzie nic moc, mají tam udělanou a ještě přidělávají, ukázkovou sluneční zahradu, byly v tom zasázeny hort. paniculáty, že by tam excelovaly se nedalo říct.Zrovna LL žádná mladice nebyla, koukla jsem na zapěstování. Na tom celodenním slunci to nebude ono. LL chce určitě trochu stínu.Ve vyšší nadm. výšce ten problém se slunce být nemusí.Doma jsem přesazovala 4letou na jaře, dostávala na slunci zabrat, prospělo ji to. Zato měly u jezírka krásné sadce, ty byly výstavní. :) tam jsem se pokochala, kdysi jsem je měla,ale u nás je na ně moc sucho.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Hortenzie II 28. srp 2017 10:39 #320444

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahojte, prosím, měl byste někdo reference o H. arborescens Hayes Starburst? "Potkala" jsem ji v zahradnictví nedaleko od nás a zatím odolala, protože mě vůbec nenapadalo, kam s ní. :) Teď už bych nápad měla :whistle: a zajímají mě zkušenosti.
Díky.

Hortenzie II 28. srp 2017 22:14 #320462

• alenak
  • Platinum Boarder
tak už se paniculaty u mě zabarvují atz. konec léta :(
DSC05318.jpg
Pinky Winky
DSC05329.jpg
Limelight
DSC05364.jpg
Vanille Fraise
DSC05320.jpg
Annabelle, nejdéle kvetoucí, už zasychá, nejvíce vydrží bez vody
Následující uživatel poděkoval: Marta, Gabča, alcearosa, rok.zaruka
Moderátoři: Eva L., Květa