Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie II

Hortenzie II 19. srp 2016 23:20 #312427

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Alenko, mně přijde, že místo ty růže bude mít málo místa. Nebo to klame?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Hortenzie II 19. srp 2016 23:35 #312428

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Gabčo, co přirýt kousek trávníku před růží? Těžko z fotky určit jak to vypadá v reálu, hele, hlavně že ji má koupenou, ona už se někam vejde :laugh:

Hortenzie II 21. srp 2016 07:50 #312432

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ty jo dámy, nepotěšily jste mě. To jsou ty fofr nákupy. Úplně ke zdi u vchodu ji dát nemůžu, ještě tam bude pro formu chodník. Ostatní místa jsou na plném slunci. Snese to? Bojím se, že se bude pálit. V polostínu by místo ještě bylo, ale musela by mít spešl kolečko. A já jsem manželovi svatosvatě slíbila, že minimálně do dokončení chodníku a okolí bazenu doopravdy a nastopro ŽÁDNÝ nový záhon. :unsure:

Hortenzie II 21. srp 2016 08:26 #312433

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Geno, mám latnatky na plném slunci a jsou ok, pokud vím, tak na slunci jen rychleji červenají.

Hortenzie II 21. srp 2016 09:00 #312434

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Mě i Lime Light ze začátku lehala pod obřími květy, za to dva roky nová Van.Frise stojí sama,ale nemá je tak plné...tak ono spíš zálaží jak které sedne místo a jak divoce se hnojí a dopřává.S pobytem na slunci u mě latnatky taky nemají problém :) , ano možná rychleji červenají a pokud jsou sucha potřebují občas přilít(nejlépe dešťovku a hlavně v prvních letech po zasazení) Taky je fajn hlídat rašelinu nebo mulč u kořenů.Nikdy jsem žádnou nekopala,takže nevím jak hluboký kořenový stystém mají,ale rozhodně vím že u povrchu mají hafo jemných kořenů a rašelina i kůra se snadno při zalévaní odplavuje a hortenzka pak trpí (takže poslední roky i přes léto pravidelně dosypávám). Oproti velkokvětým hortenzím jsou ale velice houževnaté :)

Hortenzie II 21. srp 2016 18:55 #312435

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já musela V. Fraise přestěhovat z místa, kde byla na slunci jen do 13 hod do většího stínu. V tom našem suchu přecházela z bílé hned do hnědé :( . Potřebujou taky přeci jen víc vody než třeba růže, takže jsem si jí dala blíž k sudu, abych na ní viděla a jakmile svěsí lupení, abych jí mohla hned pomoct.

Takže těžko zobecňovat, na některé zahradě vydrží celodenní slunce, na jiné jen ve stínu....

Hortenzie II 21. srp 2016 22:44 #312443

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Geno, proč nepotěšily, máš výbornou latnatku, na slunci může být, ale chce to vodu, nevím jakou máš zem, tak ji vylepši podmínky při sázení :)

Hortenzie II 22. srp 2016 09:42 #312444

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Alenko protože jse jí nemohla najít místo. Moc vám všem děkuju za vaše zkušenosti, díky nim už jsem místo našla. Je sice dost na slunci a pod střechou, kde moc neprší, ale zas u sudu s dešťovkou :). A máme plnou studnu vody. Budu ji mít pod oknem obýváku. Navíc mi tam zakryje zázemí s filtrací pro bazén. Je to u domu, jsou tam zbytky různé ze stavby, tak budu muset vykopat obr díru a vyměnit hlínu, přidám rašelinu. Tož uvidíme, max. jí budu muset vyrobit spešl záhon jinde. Jestli se jí tam bude líbit, přisadím jí tam i Boba časem :D
Poslední úprava: 22. srp 2016 10:33 od Genovesa.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alcearosa

Hortenzie II 24. srp 2016 21:58 #312479

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Můžu se zeptat na vaše Bluebirdy, jestli jsou fakt modré? Mám tu jednu macrophylu od tety a ta je beznadějně růžová (ale krásně). Může být na plném slunci? Díky.

Hortenzie II 24. srp 2016 22:18 #312480

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Blue Bird byla loni modrá - a letos růžová . nevím jak to . zeminu má pořád tu stejnou . :silly:
Následující uživatel poděkoval: Genovesa, alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa