Bradhal, ty staré odrůdy jsou krásné. Mám jich několik. A když už jsme u dřevitých, i ty nejsou výpěstkem posledních let. Ta, jak tu už jednou byla na fotce, vykotlaná, tu je problém sehnat. A další nádhernou, co si pamatuju, měl soused na staré zahrádce. Tak před třiceti lety. Obrovské bílé talíře. Když jsem se ho ptala, odkud ji má, říkal, že z nějakého zahradnictví v Žehušicích. Je to kousek odsud. Tam je tenkrát dělali. Už dávno ne. Je to dost náročná věc.
Genoveso, jak jsem studovala tu svou Hillary, ta dostala nějakou cenu v Americe, zároveň s tou, co zmiňuješ. V roce 2015.Bartzella ji taky má. Takže ani to není vodítko. Ještě pořádně sama nevím, kam ji dám. Pojala jsem nákup tak, že snad přesně 14.února se stávám důchodkyní.

Do práce ještě chvíli chodit budu. Takže jsem si sama sobě dala dárek, že jsem se toho vůbec dožila. Tedy doufám. Ještě 14. není.Taky jsem koukala sem
www.google.cz/search?q=paeonia+itoh&biw=...rc=7_wnI8lRMOkwZM%3A
Mimo detailních obrázků jsou tam i ve výsadbách. Třeba ti to pomůže.
Co se týče umístění dřevitých. Některé mám jako solitéry v trávníku. Třeba dvě, tři dohromady. Po odkvětu je ale po parádě. A kvetou dost brzy. Dřív než ty babičkovské. Je tam pak jen zelený keř. Některé se barví na podzim. Je to asi nejefektnější umístění. Některé v záhonech, kde se vešly. Někde jsem špatně odhadla a proto se stěhovaly.