Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pivoňky - Paeonia

Pivoňky - Paeonia 25. led 2017 08:28 #315662

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Coral Charm mam taky od Ofouse - kupovala jsem (myslim) v lete 2013 (udajne uz po odkvetu), sice byla taky drazsi, ale dalsi rok mela asi 3 kvety, vloni kvetla uz pekne.

Od p. Basika jsem kupovala v 2015 Bowl of Beauty, ten rok nekvetla, vloni mela myslim asi jedno poupatko, ale zaschlo, tak doufam, ze letos uz konecne uvidim jak kvete.
Poslední úprava: 25. led 2017 09:07 od Kika.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Pivoňky - Paeonia 25. led 2017 09:05 #315663

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Všem děkuji za rady, pomohly mi. Dřevitou pivoňku dám zatím k ledu, musela bych pro ni udělat spešl záhon, jsou dost velké časem. Dívala jsem se, že Ofous má nějaký žlutý itoh Garden Treasure. Nemáte někdo nějaké info o něm? Přijde mi,ze Bartzella má hezčí květ.
Jo a snad nebudu moc ot, když vás poprosím o vaše výsadby s pivoňkami. Jak je máte zakomponované v záhonech? Přidáte-li fotku, budu moc ráda. Díky.

Pivoňky - Paeonia 25. led 2017 11:42 #315665

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Děvčata, moc děkuju za rady i fotky těch jiných Coral...jsou opravdu krásné, pouvažuju ......... :whistle:

Pivoňky - Paeonia 25. led 2017 13:21 #315666

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Mám doma pár let knížku o pivoňkách od Reba, tam jsem ty korálové viděla poprvé. Ty až jednou potkám v zahradnictví, tak asi neodolám. Ještě mě okouzlily červené s hustým středem, Neon nebo Sword Dance, pokud si dobře pamatuju. Na to jsem taky zírala. Nicméně v zahrádce mám nejradši ty po babičkách, tady jedna no name, aspoň 50 let stará, říkám jí Sára (jestli to je nebo není Sarah Bernard netuším, nemám srovnání).

00052.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Regina

Pivoňky - Paeonia 25. led 2017 14:47 #315668

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Bradhal, ty staré odrůdy jsou krásné. Mám jich několik. A když už jsme u dřevitých, i ty nejsou výpěstkem posledních let. Ta, jak tu už jednou byla na fotce, vykotlaná, tu je problém sehnat. A další nádhernou, co si pamatuju, měl soused na staré zahrádce. Tak před třiceti lety. Obrovské bílé talíře. Když jsem se ho ptala, odkud ji má, říkal, že z nějakého zahradnictví v Žehušicích. Je to kousek odsud. Tam je tenkrát dělali. Už dávno ne. Je to dost náročná věc.

Genoveso, jak jsem studovala tu svou Hillary, ta dostala nějakou cenu v Americe, zároveň s tou, co zmiňuješ. V roce 2015.Bartzella ji taky má. Takže ani to není vodítko. Ještě pořádně sama nevím, kam ji dám. Pojala jsem nákup tak, že snad přesně 14.února se stávám důchodkyní. :laugh: Do práce ještě chvíli chodit budu. Takže jsem si sama sobě dala dárek, že jsem se toho vůbec dožila. Tedy doufám. Ještě 14. není.Taky jsem koukala sem www.google.cz/search?q=paeonia+itoh&biw=...rc=7_wnI8lRMOkwZM%3A
Mimo detailních obrázků jsou tam i ve výsadbách. Třeba ti to pomůže.

Co se týče umístění dřevitých. Některé mám jako solitéry v trávníku. Třeba dvě, tři dohromady. Po odkvětu je ale po parádě. A kvetou dost brzy. Dřív než ty babičkovské. Je tam pak jen zelený keř. Některé se barví na podzim. Je to asi nejefektnější umístění. Některé v záhonech, kde se vešly. Někde jsem špatně odhadla a proto se stěhovaly.
Poslední úprava: 25. led 2017 18:12 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Genovesa

Pivoňky - Paeonia 26. led 2017 13:32 #315717

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN8277.jpg

DSCN8278.jpg

tohle je moje prastará dřevitá od sousedky - ale moc klopí květy. zato nádherně voní na celou zahradu .

DSCN8282.jpg

DSCN8376_2017-01-26.jpg

růžová , celkem stará odrůda . pokusím se najít jméno
DSCN8321.jpg

další moje stará - bílá ve váze / asi Festiva Maxima
Poslední úprava: 27. led 2017 10:07 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Vendy, Genovesa, Marta, Regina

Pivoňky - Paeonia 26. led 2017 13:36 #315718

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN8606.jpg

tuhle musím zjistit
DSCN8608.jpg

Laura Desert + Sarah Bernhard

DSCN8630.jpg

Laura Desert
piv.sarahbernhard.jpg

p.sarahbernhard.jpg

Sarah Bernhard
Poslední úprava: 26. led 2017 13:40 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Vendy, Genovesa, alenak, Marta, alcearosa, bradhal, Regina

Pivoňky - Paeonia 26. led 2017 21:58 #315747

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, tu starou červenou vůbec neznám. A že hodně koukám do starých zahrad. Máš tam kolem sebe zvláštní, staré rostliny.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Pivoňky - Paeonia 27. led 2017 08:14 #315753

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Regino upřímně, já si nepamatuju, že bych kdy někde dřevitou pivoňku viděla. Děda byl velkej zahradník, ale okrasu nebral v potaz, bral to tak, že z toho není žádnej užitek. Babička milovala pustoryl a i ten děda vykopal, když babička odešla.

Pivoňky - Paeonia 27. led 2017 08:18 #315754

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Jo a dámy důchodkyně, klobouček nad vaší moderností. Moje máma si neumí ani přečíst sms na mobilu. Omlouvám se za ot a hlásím, že nakonec jsem se zakoukala do itohu Julia Rose. Snad se mi povede ho sehnat, zamluvený je. :woohoo:
Moderátoři: Eva L., Květa