Genoveso, barvu, kterou bys chtěla, to je docela oříšek u pivoněk. Kinkaku mám taky. Před moc lety dovezenou z Holandska. Na fotce vypadá hezky. Ale má strašně těžké květy, které se ohýbají.Tu bych nikdy jako první dřevitou nevolila. Ve fotogalerii u Kastnera, to je Bambuscentrum, jsem objevila asi tři, které od něj mám. Myslím, že fotky jsou z rostlin, které prodává ve velkých kontejnerech, v reálu a starší vypadají líp. Snad pokvetou a nafotím. Nevím, jak to má teď, dřív vozil vyloženě na objednávku. Něco brával navíc.Cena tak kolem 900Kč.Z Průhonic mám asi dvě. Jedna je krásná, poloplná růžová. Název nevím, nebyl uveden a bohužel jsem zapomněla i kdo je pro ně dělá. Školka byla na visačce. Dřevité pivoňky je velká neznámá při nákupu tady vždycky. Ale nemám špatné ani bezejmenné z normálních nákupních center. Já bych volila nějakou poloplnou, to by se mělo dát poznat z obrázků.Něco jako má na fotce Quendery. Ale korálový odstín jsem u nich nikdy neviděla.
Ne Quendery na fotce. Ale Basik. Spojila jsem dohromady.
Jinak, pokud se chytnou, tak jsou hodně odolné všechny. Nezaznamenala jsem velké rozdíly. Třeba kinkaku je hodně vzrůstná. A čím komplikovanější barva a kombinace, tím méně rostou. Hlavně ty hodně tmavé, skoro černé.
Genovesa napsal:
Kiko ani nemám. Budu mít 35, tak bych si ji nechala darovat. Mám ráda teplé barvy, tak mám v merku nejspíš oranžovou, žlutou. A kultivar samo ten co nejodolnější, nejkrásnější, furtkvetoucí