Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pivoňky - Paeonia

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 09:27 #315781

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Genoveso, nelekej se. :laugh: Pak jsou to fakt nezmaři. Ale určitě bych na to šla tak, že bych počkala na slevy. Třeba Starkl je měl jednu chvíli asi za 140Kč.OBI snad asi 180. Nakonec je to už v létě a to už jsou i líp zakořeněné. Mají tu výhodu, že nelehají. A zahrabaně v záhonku vydrží dlouho.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 11:09 #315784

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
mám ještě dvě japonské - ty loni nekvetly. jsou na velmi špatném místě , kde skákaly děti , ale na jaře uvidím . nechám je v případě kvetení a potom je přesadím .

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 11:32 #315785

• Regina
  • Platinum Boarder
Kajo, pivoňky jsou běh na dlouhou trať,jak já říkám. Taky jsem před lety něco objednala z Lukonu. Přišel jeden kořen. Přisadila jsem ke starým. Než se z toho něco ukázalo, byla to doba. Myslím, že jsem taky měla záměnu.Já chtěla Primevére. Tenkrát jako novinka byla ještě o dost dražší než dnes. Anebo vůbec barva na fotce neodpovídala.
Dřevité vyrostou rychleji. Proto jsem ještě z původní zahrady stěhovala rostliny sem a snažila se celé.Tak ať ti vykvetou a máš zas co dělat, aby ses nenudila. :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 12:36 #315788

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
K dotazu, jak mám pivoňky zakomponované - použila jsem je jako lem, nebo jakoby živý plůtek mezi cestou a záhony s jahodami. A několik jich mám tak různě roztroušených, kde bylo místo, ale o nějaké kompozici nemůže být ani řeč. :cheer:

pivoky1.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Kika, alenak, Marta, JUDY, babkaela, Regina

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 12:52 #315789

• Regina
  • Platinum Boarder
Evo, na lemy a pruhy jsem koukala na googlu. Je to hezký umístění. Ale kde brát stále ty pruhy.A takových všelijakých druhů je stále.Kdyby remontovaly, je to skoro ale jen skoro, náhrada růží a bez práce.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 14:13 #315794

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
EviL, dobrý nápad ;) . Stříháš je po odkvětu? Já mám jednu nechtěnou ( nezlikvidovatelnou), které tedy ošmikám vše hned po odkvětu, aby dostaly ostatní kytky dost prostoru a světla. U ostataních odstřihávám jen květy. Nepozoruju mezi nimi tak dramatický rozdíl. Ta stříhaná ( obyč P. off.) se tolik nerozrůstá, jako ty nestříhaný .
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 14:34 #315796

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Jani, stříhám odkvetlé květy.
Nať stříhám koncem léta ( v září) asi na 10cm. Dočetla jsem se, že se nemá nechávat přes zimu, je pak zdrojem všelijakých hnilob, hlavně bothrytidy.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Regina

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 14:50 #315798

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
To je nádhera pivoněk, mám pouze 2, kdysi darované bez označení,mám prý rýč nechat v klidu :laugh: , prý se s nimi nemá hýbat, aby kvetly a rostly do krásy. Osvědčilo se mi na podzim zasypat kompostem, na jaře cererit, co dáváte vy?
DSCN4409.jpg

DSCN4408_2017-01-28.jpg

DSCN6459_2017-01-28.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Evka, Kika, Marta, JUDY, Regina

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 15:08 #315802

• Regina
  • Platinum Boarder
Alenak, já cererit nebo co zrovna rozhazuju. Jsou fakt hodně skromné.

Pivoňky - Paeonia 28. led 2017 15:58 #315805

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Mám tři dřevité noname. Chce to při koupi kouknout na kořeny. Takhle jsem koupila hloupě jednu bez kořenů. Nepřežila. Jednu jsem brala předloni v Lidlu a zdá se, že se chytila. Dokonce snad měla loni jeden květ, tuším bílý (nejsem si u ní jistá).

Tahle je nejstarší - zasazená je šest let. U všech platilo, že první rok nekvetly, usazovaly se, teprve druhý rok měly jeden květ a od té doby přidávají.
P1100629_s.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, Evka, Genovesa, alenak, Marta, rok.zaruka, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa