Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re: Clematisy 07. bře 2013 21:59 #286537

• mismar
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 7
Jani, ty jsi odnekud pobliz, co? :-) Tusimice mam v planu, chtela bych neco nakoupit, mam v planu nejake listnace a zakrsle borovice, tak uvidim, co budou mit.
Jinak od p.Dufka mi prisly, dle meho, pekne sazenice, min 2vyhony, nejmensi vysoka cca 25cm, nejvetsi cca 50cm. Snad mi clematisky narostou, aspon trosicku :-)

Jani, jeste dotaz mimo, doporucis nejake dobre zahradnictvi v okoli? Mas nejake oblibene? U nas ve vesnici je Skuta, ale zadny zazrak .... Diky :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. bře 2013 09:47 #286540

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mismar, jsem od tebe cca 30 km směrem ku Praze :) .

Kdysi, když jsem zahradu zakládala, jsem obrážela zahradnictví v širokém okolí, tenkrát měli dobrý sortiment např. u Dvořáků nebo na Nové Vsi v Teplicích, levně se dá nakoupit v Poplzích ( nevím jak se to skloňuje, 1. pád je Poplze ) u Libochovic.
Poslední dobou nakupuju často v Lotouši : www.zahradnicentrum.cz/ , mám to po cestě, mají široký sortiment a já už mám zahradu více méně založenou, takže už nesháním nic konkrétního a jen tak okukuju, ale nikdy neodejdu s prázdnou. Velký sortiment letniček a trvalek jsem zaznamenala taky loni u silnice R7 u odbočky na Minice.
Poslední úprava: 10. bře 2013 09:47 od Jana V.. Důvod: překlep
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. bře 2013 21:42 #286559

• mismar
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 7
Jani, takže Louny? Tam jezdím často :-)

Děkuji za tipy, zapíšu si to .... Lotouš vypadá výborně, tam kupujeme jahody a hrášek :-). Naše zahrada je založena částečně, chybí toho ještě spousta :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. bře 2013 22:32 #286562

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Ojevila jsem, že na vystavě v PVA v Letňanech budou poláci s clematisy.
www.for-garden.cz/2013/cz/firma.asp?i=2773&v=GAR_PR13

Mám takové tušení, že tahle firma prodávává i na Aukru.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Clematisy 11. bře 2013 14:33 #286570

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Květa napsal:
jeden drobnokvětý

P1080605.JPG

P1080607.JPG

Květo,prosím, je to tedy nakonec ten Clematis Mandshurica? Moc se mi líbí. Snesl by úpal na jižní straně, cca 1 - 1,5 metru od fasády? Pídím se po něm, ale zatím jsem ho nikde v nabídce nenašla.

Edit: Už jsem našla v tématu "Cottage...", že je to Cl.M. U toho pana Kakose se nakupuje jak? Našla jsem přes Google zatím jen nabídku naposledy z roku 2010.
Kirsten
Poslední úprava: 11. bře 2013 14:56 od Kirsten.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 11. bře 2013 15:34 #286573

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Taky mi dnes přišel ten německý katalog, ach, ty odolné drobnokvětky! Zatím mám jen jeden zděděný clematis.... :(
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 11. bře 2013 17:51 #286579

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mismar ano. V Lotouši jde poteba odbočit vpravo ( ve směru do Prahy) a cca po 500m vlevo. Mají i ukázkovou zahradu s jezírkem.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 12. bře 2013 09:11 #286588

• mismar
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 7
kirsten, teda ten drobnokvětý klematis je krááásný .. vůbec neznám, musím se poohlédnout po nějakém :-) ... ten katalog si asi taky objednám, ráda se kochám kytkama v katalogu :-)

Jani, jj, to zahradnictví znám už z dob, kdy prodávali jen zeleninu .. tam mě fascinují ty levandule :-)

hespa, díky za upozornění na FOR GARDEN ... má někdo zkušenost s tou polskou firmou? ... a vůbec, jezdíte někdo na for garden, stojí to za to? aby mě manžel nezabil, když ho tam vytáhnu :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 12. bře 2013 09:37 #286590

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
citace:
Kirsten: Už jsem našla v tématu "Cottage...", že je to Cl.M. U toho pana Kakose se nakupuje jak? Našla jsem přes Google zatím jen nabídku naposledy z roku 2010.[/quote]

Ahoj Kirsten, takový nebo podobný klematis jsme koupila v semínkáchv ZC. tedy zatím mi neklíčí, ale doufám, že bude :up
tady je odkaz na netu

farmareni.cz/katalog-produktu/ostatni/pl...-mandzursky-clematis
Poslední úprava: 12. bře 2013 09:37 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 12. bře 2013 13:10 #286605

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kirsten napsal:
Květa napsal:
jeden drobnokvětý

Květo,prosím, je to tedy nakonec ten Clematis Mandshurica? Moc se mi líbí. Snesl by úpal na jižní straně, cca 1 - 1,5 metru od fasády? Pídím se po něm, ale zatím jsem ho nikde v nabídce nenašla.

Edit: Už jsem našla v tématu "Cottage...", že je to Cl.M. U toho pana Kakose se nakupuje jak? Našla jsem přes Google zatím jen nabídku naposledy z roku 2010.

Kirsten, bohužel, u p. Kakose již nikdo nenakoupí. Už se pohybuje v zahradnictvích tam nahoře.. :(

Pořád si nejsem jistá ( nemám kde porovnat, dozvědět se ) co to vlastně za cl. mám. Tak se řídím cedulkou kt. byl označen. Měl by to být kříženec ( Cl. recta x mandschurica ).
Tenkrát došly pidi sazeničky ( tipuju semenáčky ), jeden mi nepřežil ( Cl. potanini ), zbyly mi dva. Tento na f. a pak podobný, pouze vyšší a kvetoucí o cca 14 později ( cl. terniflora ). Ale i u zbývajícího si nejsem jistá, říkají mu Sweet Autumn a mně kvete o prázdninách... plotní kvetou až později a jsou vyšší.
www.missouribotanicalgarden.org/gardens-...atis-terniflora.aspx

ad umístění u fasády - on by to snesl, mám ho na plném slnci... ale.... je téměř samonosný, nemá úponky, výška pouhých 160 cm.
Podobný cl. je recta
www.google.cz/search?q=clematis+recta+&i...ial&client=firefox-a
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa