Květa napsal:
jeden drobnokvětý
Květo,prosím, je to tedy nakonec ten Clematis Mandshurica? Moc se mi líbí. Snesl by úpal na jižní straně, cca 1 - 1,5 metru od fasády? Pídím se po něm, ale zatím jsem ho nikde v nabídce nenašla.
Edit: Už jsem našla v tématu "Cottage...", že je to Cl.M. U toho pana Kakose se nakupuje jak? Našla jsem přes Google zatím jen nabídku naposledy z roku 2010.
Kirsten, bohužel, u p. Kakose již nikdo nenakoupí. Už se pohybuje v zahradnictvích tam nahoře..
Pořád si nejsem jistá ( nemám kde porovnat, dozvědět se ) co to vlastně za cl. mám. Tak se řídím cedulkou kt. byl označen. Měl by to být kříženec ( Cl. recta x mandschurica ).
Tenkrát došly pidi sazeničky ( tipuju semenáčky ), jeden mi nepřežil ( Cl. potanini ), zbyly mi dva. Tento na f. a pak podobný, pouze vyšší a kvetoucí o cca 14 později ( cl. terniflora ). Ale i u zbývajícího si nejsem jistá, říkají mu Sweet Autumn a mně kvete o prázdninách... plotní kvetou až později a jsou vyšší.
www.missouribotanicalgarden.org/gardens-...atis-terniflora.aspx
ad umístění u fasády - on by to snesl, mám ho na plném slnci... ale.... je téměř samonosný, nemá úponky, výška pouhých 160 cm.
Podobný cl. je recta
www.google.cz/search?q=clematis+recta+&i...ial&client=firefox-a