Kirsten napsal:
Oj, to mne mrzí....
Květo, děkuji za návrh jiného plaménku, jen pro upřesnění, asi jsem se špatně vyjádřila, chci ho do volného prostoru na záhon, ale ten je u fasády, takže kytky jsou tam v létě jak ve vaflovači.
Projela jsem si ten "Tvůj" i na Google obrázcích a myslím, že je přesně to, co potřebuji. Cl. recta je taky pěkný. Líbí se mi drobnokvěté clematisy a po včerejšku, tedy hlavně po dnešní noci, kdy jsem díky tomu minikatalogu (Friedrich Manfred Westphal) šla spát až nad ránem, k nim přidávám ještě i ty drobné zvonečkovité cl. texensis. (Jakoby nestačilo, že už mám zamotanou hlavu z růží.

)
Kirsten, jasoň. Tam by šel . Jak já nemám moc úspěchů s pěstováním velkokvětých klemoušů ( nevím, co jim dělám

), tak tyhle bylinné jdou u mne naprosto bezproblémově.
Z kat. Westphalla mám z těhle bílých ještě dalšího křížence ( cl. recta x terniflora ) - Pamelu. Má o polovinu větší kvítky než ten na fotce.
Mám ho od Esveldů.
Pak mám čistou rectu - Purpurea ( bývá občas k mání - ofous myslím, ti Poláci ho mají též v nabídce. Loni ale ke koupi nebyl, netuším, jestli ho letos na For Garden přivezou ). Osobně ho nemám, koupila jsem si jeho potomka ( kultivar Night Vision, nákup myslím z Belgie ). Jednou jsme se o nich bavily s Dreslou - jeden špatně přirůstá. U mne N.Vision podmínky vyhovují, celkem je OK.
Mám ještě jouniania Praecox ( pokryv půdy, podzimní, pozdní... moc fajn ). Ten se u nás sežene.
www.clematis-westphal.de/shop/clematis-s...herbaceous/index.htm
z těch bylinných ujíždím na integrifoliich . Neklepá je. Naprosto úžasná je Arabella, pak ty zvonečkové nízké. Drobnokvětou integrifolii mám ještě fialovou Pretty in Blue.
Texensis mám pouze Pr. Dianu