Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re: Clematisy 24. bře 2013 19:31 #286990

• Lísteček
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 201
Aleno taky jsem měla jako podsadbu vrbinu polehlou, ale měla jsem s ní zkušenost přesně jak ty s oregánem, takže ne ne :blink: a teď ji vyškubávám a vyhazuju všude, kde můžu a vysvětluji jí, že přesně vymezený flek bude pro ni to pravé ořechové. :P Ale ještě poměrně milou zkušenost pod clematisy mám s barvínkem.

Mismar já našla nejlepší Zahradnictví..naše šumavské remízky a hájky, loni jsem "poctivě nakradla" dva druhy a už teď v těch -7 až -10ti tam na mě v zahrádce mávají nově vyhnanými lístečky :)
Poslední úprava: 24. bře 2013 19:34 od Lísteček. Důvod: skleroza
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mismar

Re: Clematisy 24. bře 2013 19:39 #286991

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
mismar napsal:
Holky, ad zahradnictvi, pochopila jsem z jinych temat, ze Krulich je dobry a pak Ofous, to je zahradnictvi U Fouse?

Jde o zahradnictvi ve Ctěnicích: www.zameckezahradnictvi.cz/ (O. Fous).
Jinak Krulichovi mají i e-shop: www.zahradnictvikrulichovi.cz/
Poslední úprava: 24. bře 2013 19:42 od helena.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 24. bře 2013 21:14 #286994

• tineli
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 22
Mismar: Byla jsem na For Garden (měla jsem volňáska od pí Prouzové, dovozkyně to Kordesovek). Celý zahradnický veletrh se dle mého skromného názoru resumuje na "na co dřepnout in your garden", čili 95% exponátů je zahradní nábytek (no bodejť, nekazí se a vozí se z Indonésie). Poláci tam byli, dvoje trvalkáři a zmiňovaní bratří Wedrowští. Clematisů měli cca 8-10 soret, vzala jsem jen Jana Pavla II a Arabellu po 90 CZK plus stovka za parkování. Ale fakt je, že se moc snaží, i česky se domluvíte, je to fajn. Takže asi tak :-) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, mismar

Re: Clematisy 25. bře 2013 20:11 #287032

• mismar
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 7
Lístečku, taky nám tu rostou jakési plané kakosty (teda aspoň si to myslím, že je to kakost :P ), ale jsou hoodně nízké, ty by mi stín asi neudělaly :-(

Heleno, ten O.Fous ve Ctěnicích, na webu není žádná přesná nabídka, že? Teda aspon jsem tam vůbec nic nenašla, tam se musí prostě zajet, co?

Tineli, ještěže jsme tam nejeli, by mě manžel asi něčím praštil po hlavě :-D, tak aspon že lístky byly zdarma a cena za clematisy dobrá :-)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lísteček

Re: Clematisy 25. bře 2013 20:19 #287033

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
mismar napsal:
Heleno, ten O.Fous ve Ctěnicích, na webu není žádná přesná nabídka, že? Teda aspon jsem tam vůbec nic nenašla, tam se musí prostě zajet, co?

Přímo na té úvodní straně pod otevirací dobou je ceník ke stažení. E-shop nemá.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 25. bře 2013 20:22 #287034

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Mismar nabídka od Fouse se na stránkách musí trochu víc hledat ;)
www.email.cz/download/i/fl48hoPE1bnO9El5...en%C3%ADk_130318.pdf
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 27. bře 2013 09:37 #287099

• Lísteček
  • Junior Boarder
mismar napsal:
Lístečku, taky nám tu rostou jakési plané kakosty (teda aspoň si to myslím, že je to kakost :P ), ale jsou hoodně nízké, ty by mi stín asi neudělaly :-(

Mismar, nj i těch planých je mnoho odrůd..asi:blush: , ty co jsem ukořistila našim loukám jedou jak diví a řekla bych, že i do výšky, pač na původním místě byly lehce v polostínu.

Pár fotek z mé skromné sbírky, jména zatím moc nejsou, nebyl čas:
kacka4321ted.rajce.idnes.cz/Clematisy_al...amenky/#P7100885.jpg
Poslední úprava: 28. bře 2013 11:25 od Lísteček. Důvod: doplnění odkazu
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Alena, mismar

Re: Clematisy 28. bře 2013 11:50 #287146

• mismar
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 7
Lístečku, krásný clematisy :-), doufám, že letos budu mít taky - poprvé ... tu Comtesse de Bouchaud mám taky .. teda lépe řečeno, snad vyleze :-D .. na tu se těším, je krásná .. a jak píšeš u té úplně tmavě fialové, že srdcová barva .. tak moje to taky asi musí být, neboť jsem snad objednala clematisy u dufka jen této barvy :-D (abych zase úplně nekecala, tak 1 bílý, 1 růžový, 1 světle modrý a 5 tmavě fialových .. asi by mi an nevadilo, kdyby se p. Dufek sekl a poslal jinou barvu :-D )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Alena, Lísteček

Re: Clematisy 28. bře 2013 13:20 #287147

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Lístečku, hezké fotky, pokud můžu odhadovat odrůdu, třetí zleva je Multi Blue a ta bílá s tmavším prostředkem je Miss Batemann. Prosím tě, najdi název od té bílé plné. Moc by mě to zajímalo. Dík.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lísteček

Re: Clematisy 28. bře 2013 17:43 #287155

• Lísteček
  • Junior Boarder
:cheer: Mismar, C.de B. Ti vyleze stopro..je to nezmar, ale rozkošný ;) A s těmi barvami..si mě uklidnila, páč jsem ulítlá na tónování od fialové, zelené a semtam modré a kombinace s bílou..asi jsem v minulém životě byla vesnická selka v Anglii a takhle to dopadlo dnes :laugh:

Aleno, ty názvy, co uvádíš mi zní velice povědomě, myslím, že to jsou ony, díky! :) A ten plný je vlastně světloulilince modrý .. odstín jako barvy na šatech víl a je opravdu krásný, trošku problém je, že ten jmenovku neměl a paní jméno neznala, ale po jméně se budu pídit a dám vědět. :blush:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Alena, mismar
Moderátoři: Eva L., Květa