Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Clematisy 14. úno 2015 17:31 #294015

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Přidám se k Janě ohledně clemíků.Tady fakt moc nejdou,ale celkem doře se tváří viticely-jsou trojkové
clem.MargaretHunt4.jpg

clemBlueAngel.jpg

clem.HagleyHybrid6.jpg

clem.ComtessedeBouchaudJackmanii4.jpg

clem.ComtessedeBouchaudJackmanii5.jpg

clem.JanPawelII8.jpg

clem.Perled.Azur.jpg

První tři jsou spolehlivé i odolné(nemoci,klepnutí,atd.),jména po najetí na foto.4+5 nevím jestli je správné-mám je od p.Dufka a z těch co jakš-takš vyrostly bylo dost záměn,hodně mě od něj nevyrostlo vůbec,protože má malé sazenice,tak po vsazení do země je stačili slimoni sežrat-i přes zakrytí petkou :S ,další třeba navyrašily vůbec,ale po vyrytí mají kořeny v pohodě,tak je vracím do země a čekám.Jinak foto 6 Jana PavlaII-je dvojkovej jsem neměla nikdy hezčího,než když stál v červnu 2013 3 týdny ve vodě,ten rok byly clemátisy nejhezčí-v tom má Jana taky pravdu.Poslední Perle....je taky dvojka,ale už dvakrát ho kleplo,dvojkové jsou na to háklivější-loni to schytal předloni nádherně kvetoucí Jan Pavel.Tak asi z mého pohledu jsou nejlepší trojkové a viticely
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Kika, Jarka, Marijka

Clematisy 14. úno 2015 20:55 #294029

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ališi, kdyby mi nešly tak pěkně jako tobě, tak si budu pískat :P . My na kopci jsme na tom s tou vodou ještě hůř, takže květy mám ještě menší než ty :huh:

Ad to klepnutí - to je pravda, dvojkové na to trpí víc, ale loni v tom vlhku kleplo i jeden trojkovej.
Mám Williama Kenettha ( pr.g. 2) od p. Dufka už mnoho let. První roky niťka nehorázná a pokaždý ho kleplo. Po cca 5-6 letech se konečně pochlapil a přestalo ho klepat. Tak možná, že s věkem jsou na to méně náchylné.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ališi

Clematisy 14. úno 2015 22:32 #294034

• Ališi
  • Expert Boarder
No právě na to spolíhám,že snad věkem to bude lepší.Před čtyřmi lety jsem koupila od p.Dufka asi 10 klemíků a teprve loni asi polovina vylezla,sice některé neměly ani deset cm,ale žije to.Solidarnosc poprve kvetla taky až loni
clem.Solidarnosc4.jpg

clem.Marmori.jpg

Třeba Marmori-všude se píše jak je životná a já mám tři roky toto a neroste.Asi je lepší koupit fakt vzrostlejší rostliny,ty jsou celkem bez problémů.Pan Dufek-a že jich mám od něj postupně asi padesát ks-vždy pošle malej květináček a v něm nic není vidět,někdy suchej deseticentimetrovej stonek,někdy to nemá ani kořeny a rovnou to klopím na kompost.
clem.Justa.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Evka, Jarka

Clematisy 15. úno 2015 05:56 #294039

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Ališi,od pana Dufka mám také clematisy,přišly sice malé,ale nikdy v takovém stavu jak uvádíš,kořenovou soustavu měly vždy v pořádku. ;)
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 15. úno 2015 11:07 #294043

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Dámy děkuji :)
dle Vašich postřehů to s DoE zkusím (ten panel je napevno a vítr se k tomu moc nedostane), vlaho tu mám až až, tak budu mít holt klematisy kde mají jiní šalvěj nebo levanduli (alespoň nebudu nadávat, že to i s drenáží vyhnilo), paní 200m odsud jdou velkokvěté trojkové nádherně, jen jí občas houba zkosí nějaký ten květní pupen nebo mladý výhon.
Bude to jediná dvojková, všude jinde dávám právě trojkové viticely (dle poznatků z místní diskuze, děkuji) + pořád pátrám po té vysokánské nemrznoucí jedničce.
Na slimáky jsem neodolala a objednala stříbrné indické běžce, teď ještě vychovat naše hafany, aby si uvědomili, že honit divně vypadající drůbež na vlastní zahradě není kvitováno s povděkem.
Jen poznámka - ty granule opatrně, ty modré mne varovala paní zahradnice z Jemniště, že zůstávají v zemi a plesniví a pak se plíseň šíří i v zemi a chytají to z toho rostliny, takže s tím zacházet opatrně (nevím tedy jak v sušších oblastech).
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 15. úno 2015 11:53 #294049

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Marijko, plesnivěly hlavně najaře ve skleníku, na záhonku už jsem to nezaznamenala, ale díky za varování.

Ad clematisy - u tebe bych jim možná dala dospod trochu staré omítky ( jednak jako drenáž, páč sice mají rády vláhu, ale ne přemokření) , ale hlavně kvůli vápníku, asi budeš mít spíš kyselou půdu.

Indické běžce ti tak tošku závidím a jsem zvědavá, jak s nimi budeš úspěšná - tj. dávej zprávy ;) .
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 15. úno 2015 14:16 #294052

• Marijka
  • Gold Boarder
Jano, tenhle záhon je podle plotu nejdál od vody, trochu "na kopečku", tak by to mělo být v pořádku (asi nejsušší místo z celé zahrady) ale tu omítku děkuji, dodám (teda spíš zbytky staré malty z rozebírané kamenné podezdívky, to bude taky fungovat).

Běžce - najdu vlákno ve volné diskuzi, kde se o nich bude dát debatit, ať to tu nemícháme.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Clematisy 17. úno 2015 00:20 #294091

• Ališi
  • Expert Boarder
Evko,fakt tenkrát jsem si už dopředu postavila provizorní bambusové žebříky na ně a mám je tam dodnes prázdné,část kořeny má,ale nic se neděje a část jsem ani nesázela-nebylo co.Evka napsal:
Ališi,od pana Dufka mám také clematisy,přišly sice malé,ale nikdy v takovém stavu jak uvádíš,kořenovou soustavu měly vždy v pořádku. ;)
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 17. úno 2015 08:42 #294097

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Kirsten napsal:
.... Letos nejspíš ne, ale příští rok, když nebudu mít štěstí u nás, zvažuji objednání clematisů tady:

clematisy Westphal

Kirsten máš s uvedeným e-shopem nějaké vlastní dobré zkušenosti? Tak 5-6 kusů by se mi tam líbilo.
Vím, že se v téhle diskuzi určitě objevily tipy na jiné shopy, ale teď se mi nechce hledat.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 17. úno 2015 09:38 #294103

• Marijka
  • Gold Boarder
Nemáte někdo klematis na jiné stálezelené popínavce jako barevný doplněk?
Poslední úprava: 17. úno 2015 10:19 od Marijka.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa