Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 13. dub 2016 21:44 #305513

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Já jsem ji vysadila, ale už jsem si taky říkala, že bude lepší ji vyndat.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. dub 2016 08:42 #305535

• petra13
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 146
Tak to mě Miško mrzí, já s nimi mám jen ty nejlepší zkušenosti. Pravda, Delphinky jsem od nich nikdy nebrala, měla jsem je jen jednou a během jediného dne je slimáci sežrali až ke kořenům, tak už jsem je nezkoušela. Třeba zesílí v tom květníku, jak píše Jana. Jinak zkusit reklamovat, no.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. dub 2016 08:54 #305536

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ahoj, cituji odpověď pana Krulicha ke "kauze ostrožky":
"Dobrý den,
děkuji za zprávu. Delphinium je z podzimního dělení trsů, zasíláme již rostoucí
rostliny, které jinak i v květináči při běžné péči dále dokoření a v létě kvetou.
Rostliny vysaďte do dobré zahradní zeminy vhodné pro ostrožky a v případě potřeby
zalévejte aby zemina nebyla suchá, ale ani přemokřená, tak jak běžná péče.
V případě problémů mne jistě můžete kontaktovat.

Krásný den přeje Jakub Krulich - Zahradnictví Krulichovi"

Sazenice stála tuším 98,-
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. dub 2016 09:39 #305540

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja si letos objednala Delphinium od p. Basika - 3 ks. Hned jsem je vysadila. Byly take malinke, sem tam vytahly listecek (a polamany od ostatnich kyticek v baliku). Abych je ochranila, ustrihla jsem petflasku a dala kolem rostlinky. Pusobilo to jako maly sklenicek a ochrana pred slimaky (kteri se tu jeste teda letos neobjevili). Dopadlo to tak, ze jedna krasne vyrostla a "sklenicek" uz je ji maly, tak jsem ho sundala, jedna se vzpamatovava a terpve ted se objevuji listky a jedna nakonec uplne zasla.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. dub 2016 10:33 #305545

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Aj mne prišiel včera balík od Krulichových, rastlinky sú pekné, tak verím, že sa príjmu a bude sa im dariť. Všetkých 40 už je v záhonoch, ale tiež mi jednu stračonôžku neposlali, hoci bola fakturovaná, tak sa chystám im napísať.

Tiež mi došli včera ružičky od Pelcových, okrem iných objednaných mi prišla jedna náhrada - Charles Albanel. Máte s ňou niekto skúsenosť?

Tak ešte balíček od Austina a tento rok utrum.
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, Genovesa

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. dub 2016 11:52 #305552

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Láďo, a neudržím se... :laugh: , vracím se k tvé poznámce ohledně nových TH od Draegarů.

mám vůči nim v podstatě tři výtky, jedna je nepodstatná, dvě mi vadí - jedna více, druhá méně.
Nejspíš se TH týkat nebude, přesto napíšu ( aby se vědělo )

brala jsem od nich 3x.
Poprvé OK, osobní odběr. V dodávce byla jedna záměna, docela se cukali ohledně reklamace ( když už ji uznali, tak chtěli - odečteme při příštím nákupu, nakonec poslali na účet )

druhá věc mne krká více. Počítají pro Ost zákazníky balné. Cena zakázky se zvýší tuším o 25 E. :down . Zbytečné.

a třetí, nezávažnější. Pro mne, teda. Ačkoliv objednáš prostokořenné sazenice, bez varování, jakékoliv korespondence, upozornění, se stává, že některá růže přijde kontejnerovaná. Tzn. vlastně o rok starší. TH by z toho mohly ( i ) profitovat, Austinky jsou bez problémů ( jsou v origoš A. velkém květníku )... ale jiné...
Mně byly dodány ( 2 dodávky ) v kontíku Charleston a B. Doux. O B.Doux jsem už zde psala, pro popínavku 3 l kontík považuju za příšernost. Charleston zase přišel s nevyzrálými ( úplně čerstvými ) výhony, samo pomrzly i v té předloňské nezimě, pak nedohnaly růst loňskými vedry ( rostly až zase na podzim, o5 nevyzrály a jsou pomrzlé ).
B.Doux jsem už odepsala ( je po něm, pokud vůbec ještě obrazí, tak to bude trápení pro něj i pro mne ), Charleston se odebírá do kopru též. :down :down
Austinky fajn, ty rostou.
Poslední úprava: 14. dub 2016 11:54 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Láďa, Jikra, Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. dub 2016 20:58 #305572

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Květo, díky moc. To jsou zkušenosti k nezaplacení. Psal jsem jim mail ohledně poštovného, odpověděli, že 30 Eur, ale o balném se nezmínili a mne to ani nenapadlo.
Moc se mně líbí z fialově purpurových Velasquez a starší Baron E. de Rotschild, korálově růžové Marie Caroline, Jazz Festival, oranžová Anne Vanderlove a barevná Sunrise. Ale poštovné a balné 55 Eur !!!
Nemůžu si pomoct. Napřed jsem měl období Poulsenových růží, pak Fryerových a teď ty TH. Musím si pořád připomínat, že musím vykopat jámy, starou jílovitou hlínu rozmělnit, smíchat se substrátem a přebytek jílu odvést, u náhrady růží jinými zase vyměnit zeminu. A pak se ukáže, že růže neodpovídá vyobrazení, málo kvete nebo má jiné nectnosti. To vše si připomínám, abych se od objednávek odradil.
A navíc syn by mně sice pomohl, ale sám razí heslo: vše vybetonovat, aby bylo co nejméně práce. Po čtyřech generacích zemědělců a zahrádkářů ho zahrada nezajímá.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 15. dub 2016 06:48 #305578

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Ve středu mi dorazila zásilka z levných rostlin. Něco bylo fakt velké, něco menší ale spokojenost. Co mě ale naštvalo, že až po zasázení poloviny trvalek (celkem 50ks) jsem si všimla, že v některých květníkách jsou ty velký housenky, co se tu teď probíraly..fuj, jedna mi přistála na ruce, když jsem vyklepla rostlinku ven... Tak se asi můžu těšit na další návštěvníky, který jsem tu do teď neměla :(
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 15. dub 2016 06:54 #305579

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3937
Láďo, pěkný příspěvek. Hm, 55 Eur za poštovné a balné je darda. Přišlo mi hodně vtipný, jak se dokážeš od případných objednávek odradit. To já nedokážu. Pokaždé si říkám, že růže, které nebudou vyhovovat jednoduše přesunu na jinou zahradu. Jo, jo, "zlatý voči", Zatím jsem přesunula na Mělník jednu jedinou. A to mám zahradu v Táboře jen 700 m2. Ono mě to časem donutí, ale to bude dilema...A syna zahradničení může ještě lapit. Můj syn i dcera přehlíželi zahradu jako slánku se solí. Na celé zahradě je vždycky nejvíc zajímala trampolína, (jsme rodina gymnastů), no a potom ještě zahradní párty se svými vrstevníky. U syna zatím žádná změna, ale dcera se začala zhruba před třemi roky zajímat o zdravou výživu a postupně i o růžičky a tady je ten posun zřetelnější. Ale stejně jako Luky, nenutila jsem je. Úklid zahrady, hrabání listí a podobně, byla jejich starost. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Láďa

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 15. dub 2016 21:14 #305621

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Láďo, třeba to teď počítají již jinak.. :laugh:

tenkrát to bylo 17 E poštovné + 25 E balné. Sečteno, podtrženo 42E nahoru.
Vím, že mne to tenkrát čílilo i kvůlivá tomu, že pro místní, pokud odebereš za 150E, poštovné je zadáčo, pokud za méně, poštovné je 6,9.
Brala jsem 18 růží, těch 150 E jsem v poho přešvihla. Myslím, že kdyby si( v tomto případě ) počítali pouze poštovné, bylo by to stejné zacházení jako s domorodci. Nebalí různě, že...

Koukala jsem se na tvé wišlístkové. Njn., ty nejspíš jinde nebudou. :laugh: .. nové. Meillandovky ( + Nirp ).
Jsem zvědavá, zda do nich půjdeš a jaký pak bude následně tvůj dojem. Zrovna nedávno jsme o M. růžích plkaly. Shodly jsme se, že jsou u nás nedoceněné. Krásné, celkem bezproblémové a vděčné.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Láďa, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa