Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2010 07:52 #4655

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Děkuji. :P

Lenpel píše :
Ahoj Honzo tak sem u rostlinek.cz na zkoušku objednala 4ks, tak dnes dovezla pošta balík prostokořených, zarazilo mě že to poslali až teď no nic, nicméně sem se k rozbalení ani nedostala protože přestože mi potvrdili objednávkovou sumu včetně pošty cca 550 přišla suma cca 850 a tak sem to vrátila,...tak nevím co s tím vymyslí ale než pošlou tak bude květen a to teda nevym prostokořené růže v květnu,....sem zklamaná.
Poslední úprava: 30. bře 2011 15:55 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 09:34 #5971

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Lenpel, tak to taky nechápu. Já už ty od nich mám dávno sazené.
Objednal jsem nakonec jen Paris 2000 a Michel de Bras. Obě byly moc hezké.
Drobné a parádní kořenový systém, žádné silné dřevo, co v horku rádo vyschne.

Nakonec jsem si i tu Paris 2000, co jsem měl odloženou u babi překopnul k sobě.
Tak jsem na ně zvědavej, mám u nich i Michela, Vierge Folle, Stromboli a ještě jednu
jednoduchou červenou a dvě Schneevittchen. No, snad se spolu nepoperou.
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 10:17 #5977

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já u nich teď koukala, všechny růže mají teď za jednotnou cenu 390,- (snad to nepletu) a to i u růží, které jsem měla v neodeslané (velké oči) objednávce za cenu 99,-
Tak jsem usoudila, že všechny zbylé růže nakontejnerovali a zdvihli ceny. Což bych i zkousla, ale evidentně je to jinak. No, moc nechápu, já s nimi mám dobré zkušenosti, ale kámošce taky poslali semena rajčat objednaná na začátku března až minulý týden, takže asi jak má člověk kliku.
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 10:27 #5978

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
no ten balík se čtyřma růžema byl 1,5kg těžký takže baly rozhodně neměli, poslala sem jim maila tak uvidím, já právě objednala 4ks za 99,- moc zkušeností nemám a tak na zkoušku a taky podle toho co přijde,...bych vzala něco dražšího objednala sem tyto na doplnění keřů v takovém volném živém plotě nebo jak to nazvat, měly být předsazené před vyšší keře,...
Bordure blanche
Paris 2000
Peter Frankenfeld
Rose cascade
Tak mám smůlu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 11:48 #5981

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Ee, Amazonko, nemyslím, že je kontejnerovali, spíš jim došlo, že za cenu 99,- ujeli.
Hlavně proto, že jsou překupníci, drtivou většinu produktů nemají fyzicky.
Tak za 99,- nemůžou nakoupit a přeprodat se ziskem, proto to sjednotili - navýšili.

Já tam měl obj. i Heritage a Gertrude Jekyll, za 99,- a napsali - dodavatel nedodal.
Nezkusili si na mě poslat přeceněný balík tak, jako to udělali Lenpel.
Možná proto, že už u nich objednávám leta a jsme v mailovém kontaktu dost často.
Přijde mi blbost překoupené angličanky za 99,-. Jedině, že by je velkoobchodně měli
např. v druhé jakosti od p. Šípa.
Podobně je měl Sieberz, za 69,- a v následujícím katalogu hnedle zdražil o 100% - došlo jim to.

Ta cena 390,- je pro mě nerespektovatelná. Navíc v téhle sazbě měli i např. Nahému
nebo Dames de Chenonceau, kt. Starkl nabízí kolem stovky. Taky bych žádnou prostokoř.
za 390,- nikdy neobjednal. Mají v tom chaos, evidentně si nabrali moc velké sousto.

Bych mohl napsat, jak blbli s hrušní, ale to už patří jinam. ;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 11:55 #5982

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JJ, to je mi jasný, že tedy nekontejnerovali, jen to bylo první, co mě napadlo, když jsem se jakože tedy rozhoupala k objednávce a ony tam náhle byly jiné ceny.
Což mě tedy štve, protože ač jakože choulostivý, tak delbardovka Eck. Witzi. (víc z hlavy nedám dohormady, prostě ten gurmán ;)) přežila letošní zimu nejlpí, a to je od zakoupení v kontejneru (pravda, velikém, ale stejně). Tak jsem chtěla právě něco dokoupit, ale za 390,- to nedám.
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 11:57 #5984

• lenpel
  • Platinum Boarder
No Honzo nechci sejčkovat ale asi máš pravdu,....protože nereagují na mail, vždy napsali hned a to sem jim psala hned v pondělí když psali že odeslali a že dobírka bude tolik, tak sem jim odpovídala že se nejspíš sekli, neodpověděli a balík dorazil, no a dnes sem hned psala znovu. No jo no, co se dá dělat,...
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 12:08 #5986

• lenpel
  • Platinum Boarder
No sem se teda jukla na ty co sem měla objednané 3 z toho jsou teď za 309,- 1 zůstala za 99,-
Tak když to propočítám poslali mi teoreticky 2ks za 309 a 1ks za 99,- plus poštovné a přesně to sedne,......hustý tak víckrát neebrat,....to mě naštvali teda,....fuj.
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 12:23 #5987

• honey
  • Expert Boarder
tak ja zase musim pochvalit pro zmenu Starkla. Minulý týden jsem si ješte zkusila objednat prostokořennou Nahemu a Queen Elizabeth a k tomu nějakou balkonovku a hortenzii Vanille Fraise. Balíček přišel do týdne, růže perfektně zabalené ve vlhké dřevité vlně a omotané igelitovou folii (tou co bud nejde odmotat z rolicky nebo pak z cehokoliv, na co ji namotate :-) Hortenzie a balkonovky byly v kontejnerech = krasne rostlinky a kontejnery v takovem tuhem plastovem pruhlednem obalu, takze nebyl nalomeny ani jeden stonek. Naprosto perfektni. V patek si jdu vyzvednout zasilku z Lukon=Glads.
Téma bylo zamčeno.

Re:Růže "francouzského" typu 28. dub 2010 14:07 #5989

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
jé..tak to já jsem ještě před čtrnácti dny doobjednávala josty a růži schneewalzer... a zatím kde nic tu nic:S noB) snad příští týden
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa