Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 09:00 #6457

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
amazonko, florianus.cz vypadá dobře:) nemáš zkušenosti s jejich kosatcema? zda odpovídá barva atd. případně díky:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 09:55 #6459

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
S kosatcema nemám zkušenost vůbec :laugh: , mám jen sibiřské a ty mám z www.Kgardens.org (ale tam se trefili vždy se vším - denivky i kosatce)
Ale trvalky z Florianusu jsou výstavní, tak předpokládám, že kosatce budou taky :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 10:40 #6464

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Natrefila jsem na tohoto prodejce a šlechtitele cibulovin: www.kgardens.org/index.htm
Výběr má skutečně neuvěřitelný. Máte někdo zkušenosti?
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 10:44 #6465

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
brala jsem z Kgardens kosatce..oddenky menší než třeba z l.Glads..ale dobré:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 10:53 #6467

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Lenka wrote:
Natrefila jsem na tohoto prodejce a šlechtitele cibulovin: www.kgardens.org/index.htm
Výběr má skutečně neuvěřitelný. Máte někdo zkušenosti?

Píši výše, brala jsem denivky a sibiřské kosatce. V pohodě a hlavně odpovídají odrůdy.

lanling wrote:
brala jsem z Kgardens kosatce..oddenky menší než třeba z l.Glads..ale dobré:)

Nj, ale co jsou platné velké oddenky, když místo inzerovaného světle modrého vykvete hnědooranžový :P
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 10:56 #6468

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Ahoj , letos jsem taky objednála v Petro www.fuchsie.cz a byla jsem vemi spokojena, pelargonie byly v plastovem obalu tak že ok, ale překvápilo mě jak výborně vypádály Heuchera Palce Purpel a SALVIA X SUPERBA MERLEAU velky rostliny za 29 kč v květinače 10x10 a ještě balici papir.B) . Kamaradka od nich vzála už po druhe Sunndevilly za 59 kč děla z nich převisle a použiva misto muškatu a je spokojena. Ale surfinie od nich chciply :( Tak že asi zaleži co objednaš. LG zatim nebudu komentovat zaleži co vyroste, zpusob baleni trvalek se mi nelibil už rači prostokořenny od LB. LukonBulbs vždy mě všechno vyrostlo ale pravost odrud tak 70 % .
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 12:40 #6478

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Díky za komentáře k zahradnictví Zizka, no mám toho vybraného až hrůza. Ty ceny jsou o něco vyšší, ale zase obrovský výběr. Snad tím směrem bude nějaký výlet v létě s dětičkama.

K www.fuchsie.cz - objednávala jsem jednou trvalky a došlo to v katastrofálním stavu , nic se neujmulo. Hlína s plastových obalů vysypána v kartonu, trvalky podle mě nebyly vůbec zakořeněné. Je to už nějaký rok, třeba se to zlepšilo .Od té doby jsem nic neobjednala.
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 23:42 #6522

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Už jsem se odnaučila :laugh: vyjadřovat spokojenost/nespokojenost se stavem objednávaného zboží ze zásilkovek na forech, páč hodnocení je značně subjektivní a záleží také na štěstí.. nejen se zásilkovkama samotnýma ( kvalita, velikost, odrůdová pravost ), ale i na rychlosti pošťáka, počasí atd..

Honey - v tomto případku jsi mimo. U Žižků není klasický inshop ( zatrhneš, potvrdí se ), ale objednáváš mailem. Tzn. napíšeš seznam a za nějakou dobu přijde dodávka ( rodinné zahradnictví, kde zasílání je "navíc" ).
Páč většinou objednávám specialitky, vyžádala jsem si zač. března zpětný emil, zda jim rostliny přežily, zda je mají v dostatečném počtu. Věděla jsem, že jsou dovozové, od něčeho jsem brala vícero ks.. ( tímto způsobem nakupujeme již delší dobu - pro několik z nás ). Byly mi telefonicky potvrzeny, následně mailem dtto. Najednou ale byl už začátek května, nikdež nic. Znovu jsem volala ( 3x Dano, 3x !! :laugh:... ), zda mají. No a pak šlo už pouze o rozhodnutí, zda dojet nebo objednat ( páč při os. odběru jsme ukořistily loňské rostliny, při trvání na dodávce poštou bychom dostaly - zřejmě - zásilku až v létě, s mladšími exempláři - šlo o jednu rostlinu, ovšem o tu, kt. jsme chtěly všechny ).
Něco z objednávaného jsme už nepřivezly ( v procesu množení ).
Osobně od Žižkových beru již po několikáté a moc je chválím. Naprostá spolehlivost v pravosti odrůd, velké rostliny, většinou poloviční cena na rozdíl od tolik propagovaného Havlise.
Vzhledem k poloze zahradnictví je možné se i osobně přesvědčit o tom, zda u nich ( !! ) jsou životaschopné. Žádné zapouštění rostlin v kydlíku do kamínků, na zimu vyndám a přesto napíšu je schopná přezimovat...
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 23:49 #6523

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
sice jsem se zařekla, že už doporučovat nebudu, ale...

Na Florianus VŽDY a VŠICHNI pějí a pěli chválu. Bezvadná komunikace, bezvadný stav i velikost prodávaných rostlin. Odrůdová pravost.
Jen když srovnám loňskou velikost thalictra od nich ( květník 1.5 l ) s letošním mrňákem od jinud ( málem bez kořínků ) ... za podobnou cenu..
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 10. kvě 2010 12:32 #6643

• honey
  • Expert Boarder
omlouvam se, nedivala jsem se jak funguje prave jejich e-shop. Uvedla jsem svuj prispevek slovem "obecne", protoze jsem chtela popsat uskali obvyklych eshopu s kytkama.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa