Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - Zahradnictví - Zásilkové služby 04. kvě 2010 07:39 #6319

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Květo poslali mi minulý týden mail že odeslali a že částka bude 835 tj. o 300 více než mi potvrdili objednávku, hned sem napsala, že se doufám spletli a bude to jak sem objednala, ale přišlo opravdu výší částka, tak sem to nepřijala, napsala ji a oni vůbec nezareagovali, až včera po 5 dnech. že vznikl problém s internetem že mě se potvrdila objednavka s nížími cenami, než za kolik je maji. Oni mezitím totiž zvedli ceny, ale to až po mé objednávce. A když sem vyhledala nyní ty 4 růže byly 3ks za 309 a 1ks za 99, takže mi vlastně poslali nejspíš i zboží jinak aby částka s poštovnym vyšla - 2ks drahé a 1ks levný. A svedly to že mě se to blbě zoprazilo:woohoo: No nebudu sprostá, mysleli si že sem asi úplně pitomá nebo co,...
No kdyby mi takhle přiššel balík od nějaké osvědčené firmy tak bych to v klidu přijala, protože vím že se s nima domluvím,...ale toto představa že za zkušební balík s nejspíš s jen 3ks růžiček dám tolik a kdoví jaké, protože konec dubna a měly být prostokořenné,...tak to radši nechci nic. No zůstanu u osvědčených.......Napsala sem jim včera meila že trvám na původní ceně kterou mi potvrdili a oni mi rovnou potvrdili storno,....i to svědčí o něčem že,...
No nic mám potvrzený příchozí balík od Najmanů a to si spravim chuť a náladu jupí,...:P
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 05. kvě 2010 18:54 #6373

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se zahradnictvím: www.zahrada-zizka.cz/index.php?sekce=uvod , popř. přímo s jejich zásilkovou službou. Ke každé zásilce si účtuje přirážku až 30% ( v závislosti na hodnotě objednávky) :unsure:
Podle nabídky bych toho chtěla hodně, takže by se mě týkala asi jenom 15%... :laugh: a bez balného a poštovného.
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 06. kvě 2010 23:13 #6443

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Emilko, vím o dvou, co tam byly v sobotu nakupovat:laugh: .
Byla jsem u Žižků loni osobně. Jezdí si pro ledacos do Polska, tak se u nich občas objevují špeky. Kupovala jsem různé muchovníky plus další keříky a trvalky. Rostliny byly v pořádku, něco mi přišlo drahé, ale to vidíš dopředu a můžeš se rozhodnout.
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 04:37 #6444

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Emilko, byly jsme tam s Květou a to proto, že jsme se zásilky nemohly dočkat a dále proto, že informace (telefonem) byly rozporuplné - jednou některé z objednaných rostlin už nebyly, přestože objednávka byla v plném rozsahu potvrzena, podruhé už zase byly, ale tvrzení postrádalo jistotu. Nakonec byla paní Žižková ráda, že jsme si přijely osobně, protože jí balení a posílání zabírá mnoho času.
Pokud je to jen trochu v tvých možnostech, dojeď si k nim. Stojí to za to. Mají opravdu velký výběr pěkných rostlin.
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 06:46 #6445

• lenpel
  • Platinum Boarder
JJ souhlasím byla sem u nich náhodou před dvěma lety, kdyř sme byli na dovče v českém ráji.....Náhodou sem na ně narazila, když sem jela pro odpadlíky který nedošli túru, druhý den sem tam už byla,.....bohužel se mi toho do auta moc nevešlo nebo bohu dík,...:laugh: Mohu jen souhlasit obrovský výběr a dobré rady.
To sem byla i na prohlídce u Pelců, ta byla plánovaná.
Jinak letos jedeme na jižní moravu a tak kdyby ste měli někdo typ co určitě navštívit - myslim zahradnictví případně pěstitele:laugh:budu ráda,...
Musím splnit příjemné s užitečným,..Díky
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 06:53 #6446

• honey
  • Expert Boarder
-obecne k potvrzovani objednavek a naslednemu prekvapeni: zive zbozi nejsou sroubky na sklade. V e-shopu vam programator sice zada jakesi pocitadlo, ktere v pripade, ze zbozi "dojde" (pocitadlo dopocita podle odepsanych objednavek) zbozi nenabidne/nepotvrdi apod. Propracovany e-shop, ktery by registroval storna objednavek apod. a vubec mel spoustu sofistikovanych funkci, ktere by osetrily vsechny mozne situace, by stal tak od 70,000 Kc. E-shopy nasich prodejcu rostlinek [tak jak je znam] jsou mnohem jednodussi. Navic tihle drobni zahradnici nemaji kapacity na to, delat denne inventuru, sedet vecer co vecer u pocitace a aktualizovat stavy "zbozi" podle ni nebo storna od lidi ci nevyzvednuteho zbozi... a jak jsem psala jiz v uvodu, rostlinky nejsou sroubky. Nikdy nevite presny pocet - prubezne vam neco uhyne, mate doobjednano od dodavatele X kusu, ale nakonec jich doda Y - podle toho, co zajde pri prevozu, a t d...

Nechci obhajovat jednani "potvrzena objednavka = nedodane zbozi". Problem je, ze lidi od rostlinek obecne malo rozumi pocitacum, nemaji ve svem byznysu penize na hodne sofistikovane reseni.Programatori a male firmicky, ktere delaji drobnym podnikatelum e-shopy se zase prd zajimaji o specifika obchodu a masti to jako Bata cvicky podle mustru, ktere znaji, aby s tim meli co nejmene prace. Takze podle obecneho modelu> mam sklad a v nem 5 sroubku, nastavim pocitadlo na 5 a az lidi objednaji postupne 5 sroubku, zobrazi se jim, ze zbozi doslo a hotovo. Pokud dojde nova varka sroubku, firma si to pripocita do pocitadla, apod.. ANebo zadne pocitadlo ani nenaprogramujeme podle hesla> Dulezite je, aby lidi vedeli, ze objednavka DOSLA tim, ze jim prijde email s potvrzenim. Chyba firem, ze do "potvrzovaciho emailu" v tom pripade nenapise nejake upresnujici informace. Napr. ze toto je pouze "potvrzeni prijeti objednavky" a "potvrzeni" prijde individualne az clovek z e-shopu overi skutecnou dostupnost zbozi.
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 07:01 #6447

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
lenpel: kdyby si byla v brně - nevím, kde na J Moravě budeš, tak bych Ti doporučila zahradnictví čtyřlístek vedle OBI v Bystrci a zahradnictví Brabec v Modřicích. pokud se zajímáš o ovocné stromy, tak Bojkovice www.stareodrudy.org, u Olomouce Droždín www.drozdin.cz, ale nevím, zda se to změnilo, tam se člověk dřív musel obrnit trpělivostí....
pak třeba www.bambusarium.cz a budu ještě vzpomínat, kam.....
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 07:14 #6448

• lenpel
  • Platinum Boarder
Díky danet, máme ubytování ve Vranově, ale jsme taková akční banda a většinou to pojímáme s návštěvou různých míst a děláme tůry a neni problém klidně ještě popojet 100km, protože pořád je to blíž než z domova.:) tj. Voticko střední čechy. O bambusáriu sem četla to mám poznamenané.Akorát přemýšlím jestli nemám jet zvlášť autem a rodina druhym aby bylo dost místa:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 07:31 #6449

• jalav
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 4
Tak to máte aspon solidní zahradníky.Takový Kruh,ti posílají katalogy a když si objednáte,tak přijdou rostliny vyklepané a bez kořenů.To Starkl je jiná kategorie.Objednal jsem si 6x révu a dorazila suchá.Ted mám otop za 700kč.Ale jsou super zahradníci od kterých je radost kupovat.Třeba p.Basík z Chýnova,Zahradnictví Petro od Mělníka nebo Lukon Glads.Vče dobře zabalené a zdravé.Dokonce I Sieberz.Požádejte Zahradnictví Petro o katalog.Budete žasnout.Překrásné muškáty a fuchsie.Těch má asi 600druhů.Nebo na www.fuchsie.cz Vše pečlivě balené do plasových obalů a na krabici nápis Živé rostliny.Tito zahradníci jsou spolehliví.Zato se Starklem jsem zkončil.
Téma bylo zamčeno.

Re:Zahradnictví - prodejci 07. kvě 2010 08:08 #6454

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
No, to co přišlo z www.fuchsie.cz letos mamce, za to by se nemusel stydět ani Starkl s Lukonama, když jim to ještě odsejpalo po pahýlkách v kelímkách. Zašlo 8 rostlinek z 11 :( možná měla smůlu, ale bylo to fakt žalostné.

Já mám letos asi kliku, prubla jsem i Lukon Glads (který ještě před pár lety posílal ohnilé hrůzičky, co byly vidět jen lupou), a 2x dorazily rozumně velké (odpovídaly ceně), životaschopné, dobře prokořeněné sazeničky.
O stálicích jako je www.florianus.cz, www.zahradnictvikrulichovi.cz a www.basik.cz snad ani psát nemusím (akorát teda hosty si už od Basika nevezmu :P )

Od Žižky jsem balík měla, rostlinky byly až na jednu dokonalé, a za tu neživou velké omluva a vrácené peníze (neměli náhradu). Jen přesně, trošku rozpaky z komunikace.
Poslední úprava: 04. dub 2011 21:10 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa