Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. dub 2016 20:38 #305652

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak jsem se dnes stavila u p. Basika pro objednane lilie, no samozrejme to u lilii neskoncilo, mam jeste okrasny cesnek (bily), hortenzii a lomikamen.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. dub 2016 22:13 #305664

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Miška napsal:

Iveto, co Tvůj Brother Cadfael? Už začal jevit známky života?

Miško, probral se k životu, ale ostříhala jsem na 10cm klacíky a ještě nejsou zdravé, no dám šanci, ale krasavec z něj asi nebude...

image_2016-04-16-6.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka, JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. dub 2016 22:26 #305665

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Já se dnes byla projít v Obi. Akce na půdopokryvné rostliny 29 Kč, 2 brsleny, vinka a ještě něco bílého(jméno nevím) šlo se mnou, i když jsem si říkala, že nic :whistle:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kika, Ajka, JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 19. dub 2016 20:31 #305810

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Posílám fotky jarní zásilky růží z Floribundy.pl -nestihla jsem dát hned, /su jakási udřená z toho jarního zahradničení :laugh: /růže pěkné, kromě Fantin Latour - to byly 2 z mého pohledu chudáčci místo jedné - no snad se chytnou. Jinak spokojenost- došly 5.tý den v dobrém stavu, krásné, zdravé růže. Jen mě štvalo, že růže odeslali v pátek a přes víkend ležely na úložišti přepravce. Platba pay palem předem, tedy bez poplatku za převod, poštovné 50 zlotých /krát 6,5 cca/. Floribunda asi dárky nedává :( .
20160405_163505.jpg

20160405_164520.jpg

20160405_164457.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, Evka, Kika, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, Marta, Smuma

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. dub 2016 11:13 #305893

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Judy, vypadají dooost dobře. Ať se jim vede.

( to s těmi sesekanými kořeny je nějaký trend poslední doby. Kdysi se to nedělávalo, až v posledních dvou letech se s tím setkávám. Nebo jsem změnila "zdroje" u nichž je to standard od počátku, nevím. ).
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. dub 2016 17:18 #305901

• JUDY
  • Platinum Boarder
Květi, za mě naprostá spokojenost/měla jsem 24 růží/ a kupodivu největší z nich byly ty růže od Guillota, na které jsem se tak těšila. Ty nakonec do květníků nešly, ale přiryla jsem jim kousek trávníku :laugh: na prominentním místě u vchodu, kde je budu mít pořád na očích a budu na ně dejchat :whistle: Raší krásně všechny, u nás na Moravě pršelo velmi vydatně a vytrvale, takže půda je nasáklá, to by se jim mohlo pro začátek líbit B) . Ale co vím od Zeuwicky, ta zrovna nadšená z její dodávky od Floribundy nebyla, snad dá taky vědět. Naopak za mě zklamání z dodávky růží ze Spomyšle /5 ks/. Byly hrozně proschlé, vůbec nerašily, došly až hrozně pozdě a to až po mé urgenci. Měla jsem je v kyblíku s vodou 5 dní, než začaly mít větvičky trošku tonus a začaly nabíhat očka- ale teď už jsou vysazený, vypadá to nadějně a snad to dají i ony. Naopak trvalky ze Spomyšle na výbornou - i když cedulky s prvním názvem v Polštině, takže původ je jasný / tím pádem bych očekávala ceny nižší.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, petra13, Jikra

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. dub 2016 20:01 #305909

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
JUDY, byla jsem ve Spomyšli osobně, bohužel můžu potvrdit, že růže tam nevypadají moc dobře. Mají založeno ( stejně jako ovocné stromy a keře) v hromadách písku, už napohled ta kůra vypadala přischlá, jela jsem tam původně pro jednu z Poulsenek,a le raději jsem jí tam nechala.

Ad polské trvalky, to je teď bohužel čím dál častější jev ve větších zahradních centrech. Mají dost velký odbyt, aby mohli objednat/zaplatit celý kamion. Nikde jsem však nezaznamenala, že by tím pádem byly levnější... Minulý týden jsem tam zaznamenala dokonce už i balkonovky z polska :whistle: .

Má to na druhou stranu i výhodu, občas se tím obohatí nabídka o nějakou novinku. Díky tomu se k nám v poslední době dostává řada polských clematisů, které určitě stojí za to ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, Ajka, JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. dub 2016 20:20 #305912

• JUDY
  • Platinum Boarder
Jani, já jsem ten příspěvek zaregistrovala, kde jsi to o těch růžích psala, tak jsem trnula, jaké přijdou a bohužel, měla jsi pravdu. Před chvílí jsem je byla zase zalít. Ad polské trvalky - my to máme do Polska kousek, takže ty ceny v Polsku znám- jsou nesrovnatelné. Dokonce jsem si tam teď koupila Echinaceu Julia s úplně stejnou cedulkou jaká přišla ze Spomyšle ve stejném kontejnerku za 40 Kč, ve Spomyšli za 150 Kč. Přežila jsem to :laugh: , ale to víš, že to pak člověka štve. S tím kamionem máš pravdu - na jedné cedulce ze Spomyšle byla internet. adresa dodavatele - je to ale jen velkoobchod.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. dub 2016 20:29 #305915

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
JUDY, s tím Polskem za humny ti hrozně závidím :whistle: , a nejen kvůli cenám :P
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. dub 2016 22:28 #305934

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
JUDY tak to ti poslal fakt fešandy :) fotky růží z floribundy jsou na stránce 143.. Do teď mají jen puky...asi váhají, tak čekám co bude.. Nafoceno a posláno, pán pak dál bez reakce.. Do té doby super komunikace..
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa