Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hosty - bohyšky - funkie

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 19:41 #4923

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
B) já věděla, že jich budu mít nejméně.. ( teď rovnou čtyřicítku ).

Lenpel, odpověď na otázku jak si pamatuju názvy. Jak čeho, když dlouho nevedu o něčem řeč, spasí mne tabulka. Jinak hlava. Např. u heucher mám cedulky ( mám jich moc, jsou si podobné ), u nových rostlin dtto.

Amazonko, tobě zmelírovatěl u Moolightu list... to je krása.

Dreslo, na tebe mám následující dotaz - jméno zelenozelené hosty se zvlněným okrajem na f. ? ( pod Blue Vision nebo Blue Mamouth.. či co to tam máš )
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 19:48 #4925

• Květa
  • Moderator
kopíruju sem :
( Lenpel )
Květo Hosty sem si objednala tyto: Cherry Bery, Alvatine Taylor, fortenei AureoMargináta( tu sem si objednala kvůli tomu že údajně snáší výborně slunce), jako bonus za reklamaci Fragrant Bouqet, od Basíka od loňska mám Patriot, Blue Angel, Sum and Substance ( na tu sem zvědavá co udělá - mám jí na prudkem slunci ale ve vlhku,...)L.

Lenpel, z tvých mám pouze Cherry Berry,
na S+Subst. pozor. Prohlížej jí listy x světlu. Měla jsem ji od LG, chcípla.
F.Bouqet má Hespa, krásná.
S Patriotem a Blue Angelem od Basíka byl nějaký problém, ( záměna ) přesně si to už nepamatuju.
Řeknu Hespě, ať přijde poreferovat.

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 19:55 #4926

• Květa
  • Moderator
Tak to já bych si "jednou" chtěla koupit modrolisté Krossa regal a Halcyon, a růžově kvetoucí Wide Brim. Mám ty klasické zelenolisté a žlutozelené. Hanka

Hanko, tvé vytoužené mám všechny.
K.Reg. nemám vyfocenou v současnosti, pouze jako čerstvě sázené mládě. Letos napravím.
Halcyon ( no, asi bych ani f. dávat neměla, okolí je rozkopané, dosazovala jsem tam )
P1040989.JPG

foceno kvulivá kvetoucímu Whirlwindu, největší v pozadí Blue Mammouth

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 19:59 #4927

• Květa
  • Moderator
ad Wide Brim
Mám ho od Basíka, domnívám se, že se o něj nejedná ( záměna ). Je divně krepatý a malý.
P1040416.JPG

( ať je to, co je to, chutná to těm svin..utejm španělákům )

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 20:05 #4929

• Květa
  • Moderator
Jevgenija wrote:
Tak jsem prohlidla nabidku od fouse a ma opravdu velky vyběr. Zatim chci
Blue Ivory, Fair Maiden, Risky Business, Eskimo Pie. Nemate nahodou něco s toho?
Jevgenie, nemám ani jednu.

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 20:06 #4930

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já mám Wide Brim od některého Lukona, po té, co loni předvedl zmrzlou kreaci (vzhledem k tomu, že letní listy už měl normální si fakt myslím, že byl poškozený chladem a ne virem) jsem zvědavá, co předevde letos.
wide_brim.jpg

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 20:12 #4931

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Blue Angel od Basika, mám 2 od něj s tímhle jménem, jedna by teoreticky mohla být BA (vybrala jsem jí sama), druhá ani omylem. U něj je (byl) problém, že měl prostě "chlívek" a v něm květináčky s modrýma hostama a u toho jmenovku BA. Už na první pohled tam bylo sort daleko víc.
S&S měl s virozou, stejně tak Striptease, víc jsem neprohlížela.

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 20:18 #4932

• Květa
  • Moderator
Jevgenija wrote:
Pro inspirace chci ukazat hezkou kompozice z ruskeho forumu. Fire and Ice maly vepředu, vlevo vzadu 2 x Fortunei Albomarginata, Antioch je ten vpravo od Striptize ktera je uprostřed a vzadu je to Gold Standard. Moc se mi tovšechno libi. Škoda že dlouho čekat až to tak naroste, četla jsem že se to da urychlit když zasadit 3 rostliny stejnoho druhu vedle sebe???

Jevgenije, chtěla jsem tak nějak uchopit to, co jsi napsala...
myslíš jako zasadit tři sazenice k sobě ?
nebo jsi myslela plošnou ( tj. více kusů / od jednoho druhu ?

plošná ( viz Dreslina f. z botanické ) by se mi moc líbila - ale na ni jsem příliš neukázněná. Je tolik druhů, tak málo stínu :P .. navíc, přece jen, když se rostlinky nasčítají - dávají dohromady pěknou kupu peněz.

Takže pro mne : jedna rostlina/ kultivaru.
jsou rychle rostoucí druhy, ale i pomaleji přirůstající.. místo kolem se dá ( třeba i prozatímně ) zaplnit lecčíms jiným.
P1040159.JPG

třeba tahle fotka je z loňského května. Hosty byly zasázené podzim06/jaro 07. tzn. 2 roky si tam rostly.. myslím, že zaplněno je až až :woohoo:

jen by mi nesměl pomrznout živý plot..

Dopojmenovávám hosty : úplně vzadu je trochu vidět pár lupenů Sea Dream ( LG ), obrácené šálky vzadu Abiqua Drinking Gourd ( Basík ), před ní podobně vypadající modrá hosta ( pak se šálky obrátí dolů ) Blue Vision ( LB ), v popředí modrá hosta koupená jako Elata ( LG ), zelená se žlutým proužkem Satisfaction ( hostazahrada ).

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 20:24 #4933

• Květa
  • Moderator
ještě další f. - opět 2 sezony zasazené.
Pokud si všimneš té hosty vpravo, je vidět, že proti ostatním dvoum má daleko méně puků. Je pomaleji rostoucí ( Earth Angel )... za to až dospěje... to bude nádhera.. ( byla zvolena hostou roku 2009 )
P1040160.JPG

Dopojmenovávám : zelená vzadu nějaká noname, záměna ( LG ), žlutá je jeden ze starších ale pořád velmi dobrých kultivarů - Piedmond Gold a zelenozelený Earth Angel

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 21:05 #4939

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Květo dekuji a maš moc hezke hosty.
Asi jsem moc nedočkava, mam jenom 6 host letos jim budou 3 roky a pořad jsou male. Na foto myslím si že minimalně 5 lety kultivary. A včera jsem zkusila zasadit 3 kusy undulata mediovareigata tesně vedle sebe ve tvaru trojuhelniku, jsou levne tak že cena nevádi a na pokus to stači :) , a to same provedla s heucherou .
Vloni jsem taky měla smulu koupit Wide Brim od LB a váhala jestly to není viroza. Letos čekám co vyleze.:dry:
Moderátoři: Eva L., Květa