Jevgenija wrote:Pro inspirace chci ukazat hezkou kompozice z ruskeho forumu. Fire and Ice maly vepředu, vlevo vzadu 2 x Fortunei Albomarginata, Antioch je ten vpravo od Striptize ktera je uprostřed a vzadu je to Gold Standard. Moc se mi tovšechno libi. Škoda že dlouho čekat až to tak naroste, četla jsem že se to da urychlit když zasadit 3 rostliny stejnoho druhu vedle sebe???
Jevgenije, chtěla jsem tak nějak uchopit to, co jsi napsala...
myslíš jako zasadit tři sazenice k sobě ?
nebo jsi myslela plošnou ( tj. více kusů / od jednoho druhu ?
plošná ( viz Dreslina f. z botanické ) by se mi moc líbila - ale na ni jsem příliš neukázněná. Je tolik druhů, tak málo stínu

.. navíc, přece jen, když se rostlinky nasčítají - dávají dohromady pěknou kupu peněz.
Takže pro mne : jedna rostlina/ kultivaru.
jsou rychle rostoucí druhy, ale i pomaleji přirůstající.. místo kolem se dá ( třeba i prozatímně ) zaplnit lecčíms jiným.
třeba tahle fotka je z loňského května. Hosty byly zasázené podzim06/jaro 07. tzn. 2 roky si tam rostly.. myslím, že zaplněno je až až
jen by mi nesměl pomrznout živý plot..
Dopojmenovávám hosty : úplně vzadu je trochu vidět pár lupenů Sea Dream ( LG ), obrácené šálky vzadu Abiqua Drinking Gourd ( Basík ), před ní podobně vypadající modrá hosta ( pak se šálky obrátí dolů ) Blue Vision ( LB ), v popředí modrá hosta koupená jako Elata ( LG ), zelená se žlutým proužkem Satisfaction ( hostazahrada ).