Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hosty - bohyšky - funkie

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 21:19 #4940

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Amazonko, pamatuješ si jak tuhé byly listy W.Brima ? ( můj je hadrák )

Jevgenije, já jim to příležitostně ( až vypučí ):lol: vyřídím. Největší krásky jsem neukazovala ( zatím :laugh: ). Musela bych pohledat fotky ( momentálně jsem líná se hrabat v archivu ).
Druhák - někt. nemám ani vyfocené. Hostově jsem se urvala loni, mláďata jsem nefotila. I z toho důvodu, že nebyly ani vidět.. byly úplně zakryté krásenkovým vysemeněním.
Undulata ti poroste dobře.:laugh:

od LB jsem měla virozní Regal Splendor, možná bude ten samý stav i na Sagae ( což bych byla velenakrklá ! ), od Basíka mám ten podivný W.Brim a virozní Striptease.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 22:55 #4944

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
amazonka01 wrote:
já jsem syslící typ, když mě něco zaujme, musím toho mít hodně moc a pořád mám nutkání vyzkoušet nové a nové :side:

Beran???

ivbara - ta s květy na konci léta by mohla být plantaginea www.hostalibrary.org/p/p.html
Kvete později, než ostatní, voní!!!! a snáší plné slunce. S lety dělá obrovské trsy.

Jevgenija je to El Nino a je opravdu úchvatná, jedna z mých nejmilejších

Květo nevím, nenapadá mě nic. Může to být i nějaká no-name, prolítnu záznamy.(fotka je 3 roky stará)

Kolik jich mám nevím, snažím se svou chtivost tlumit, protože mám spíš podmínky pro levandule, než pro hosty . Včera se drahá polovic podivoval v jedné části pole, jak moc je tam vlhko (pole je zmeliorované, hostám by prospělo ucpání odtoků) - hned jsem zavětřila. Ještě stvořit trochu stínu. Hosty mě bavily už v 90.letech v první zahradě, jenže ta byla stinná a vlhká. Tenkrát byly z trhu, nebo vydrndané v sousedství, odrůd jen pár. Pak se u Chládka začaly objevovat zjara balené puky, vrchol novot byla Frances Williams. Potom se tam jedno léto objevily hrnkované - byla mezi nimi i Guacamole, tenkrát úplná novinka. A pak se zjevil ofous a už to jelo:P
Mám ráda Abiqua Drinking Gourd, listy jsou zvláštně poskládané v "kornoutcích" Byla na fotce z botanické, myslím, že i na Květině fotu, tak ještě jednou
DSCN7461.JPG

Re:Hosty - bohyšky - funkie 04. dub 2010 23:07 #4945

• dresla
  • Moderator
Francee - je běžná, levná
DSCN2352.JPG

Re:Hosty - bohyšky - funkie 05. dub 2010 07:39 #4954

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Dreslo - lev, pro ty je to typické taky :laugh:

Květo, můj WB je tuhoň, teoreticky by to mohl být on.

Jevgenijo, je to jako s růžemi, pokud máš omezený prostor a hodně chtění různých druhů, tak budeš sázet po jedné a doufat, že tě za pár let nevytlačí. Pokud chceš jen krásné zákoutí a nevadí ti, že místo tří různých budeš mít tři stejné, tak nasázís trojspon. V podstatě to i líp vypadá, jenže když ta touha po další druzích je tááák veliká.

A taky mám moc ráda El Niňo
hosty_modr__2.jpg

Re:Hosty - bohyšky - funkie 05. dub 2010 09:18 #4956

• ivbara
  • Fresh Boarder
Jí jen zírám.. jsou nádherné tyhle vroubkované, ghlavně ta tmavě zelená.Až mě vylezou, také nafotím,ale budu urcitě mít ty nejobyčejjnější.Zkoušela jsem je pod tou lípiu,ale tam nešly, teď /lípu bohužel porazili/ se jim daří. Moc díky za rady a fotky.

Re:Hosty - bohyšky - funkie 05. dub 2010 14:09 #4962

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Amazonko, Dreslo :woohoo: El Nino nádherný.
Tady se mi libi jak to spolu sluši hostam ktery pochazí od Halcyon.
Halcyon, June, Wooly Bully, Katharine Lewis

A tady je otkaz na cely album www.radikal.ru/USERS/grottammare/hosty2009?pg=1

Re:Hosty - bohyšky - funkie 06. dub 2010 00:46 #4981

• Květa
  • Moderator
amazonka01 wrote:

Květo, můj WB je tuhoň, teoreticky by to mohl být on.

tak to jo.. ty máš WB tuhoně, já nějakého noname zpotvořeněna.

Dreslo, jj, i na mé fotce je Abigua D.Gourd. ( poslední vzadu )

Moje hostománia začala poněkud později. První jsem chtěla koupit na podzim 06, udivoval mne rozdíl v cenách. Pokud měl Basík nějakou hostu ( např. Striptease ) za 30,-, LG pak za 40,-, LB za 50,-, ofous ještě dražší.
Kolečko ( nepoučena ) jsem začala u Basíka.
Neúspěch u Stripteasu, neúspěch u Wide Brimu. Zvrhávající se zpět k zelené Whirlwind ( ochotně byl vyměněn ).
P1040424.JPG

Toto by měl být Great Expectation.. no, asi ne.. doposud jeho výška činí pouhopouhých cca 10 cm, GExp. by měl být střední - velký ( tj. 50 - 60 cm )

Re:Hosty - bohyšky - funkie 06. dub 2010 01:03 #4982

• Květa
  • Moderator
Na minulé straně jsem k fotkám přidala jména kultivarů.
ještě detail
Abiqua D.Gourd
Blue Vision
Sea Dream
P1040415.JPG

Re:Hosty - bohyšky - funkie 06. dub 2010 01:06 #4983

• Květa
  • Moderator
a ještě jeden - Satisfaction : v průběhu roku se původně zelený proužek okraje mění na žlutý
P1040414.JPG

Re:Hosty - bohyšky - funkie 06. dub 2010 08:25 #4986

• dresla
  • Moderator
Květo, možná jsme už o Great Expestations mluvily. Je to ten největší nerost, co znám. Nejpitomější hosta:laugh: Loni jsem ji vyryla a dala zpátky do květníku a snad ji tím zachránila. Ale možná že i 10 cm - délka listu je přehnaná. Zdroj mám úplně jiný, byla koupená u Chládka nahrnkovaná. Muselo to být podle kultivarů z ciziny. Z té várky mám ještě Midwest Magic, Warwick Essence, Devon Green, Invincible, Queen Josephine, Austin Dickinson, Guacamole, Whirlwind , S+S, Love Pat, Patriot a možná další. Nešly jim moc na odbyt, tak pak byly za polovic (příležitost pro hamouny).

Jevgenijo, Atlantis z odkazu se mi moooc líbí. Ta modrá nevypadá jako Wooly Bully, spíš bych tipla právě na El Nino. Odvozenin od Halcyonu a June je spousta, jsou to nádherné tuholístky. Mám sesazené dohromady Touch of Class, June a Katherine Lewis a poslední jmenovaná roste nejlíp. Nejhůř přibývá June (je přisazená o rok později).
Touch of Class
h_touch_of_class1.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa