amazonka01 wrote:já jsem syslící typ, když mě něco zaujme, musím toho mít hodně moc a pořád mám nutkání vyzkoušet nové a nové :side:
Beran???
ivbara - ta s květy na konci léta by mohla být plantaginea
www.hostalibrary.org/p/p.html
Kvete později, než ostatní, voní!!!! a snáší plné slunce. S lety dělá obrovské trsy.
Jevgenija je to El Nino a je opravdu úchvatná, jedna z mých nejmilejších
Květo nevím, nenapadá mě nic. Může to být i nějaká no-name, prolítnu záznamy.(fotka je 3 roky stará)
Kolik jich mám nevím, snažím se svou chtivost tlumit, protože mám spíš podmínky pro levandule, než pro hosty . Včera se drahá polovic podivoval v jedné části pole, jak moc je tam vlhko (pole je zmeliorované, hostám by prospělo ucpání odtoků) - hned jsem zavětřila. Ještě stvořit trochu stínu. Hosty mě bavily už v 90.letech v první zahradě, jenže ta byla stinná a vlhká. Tenkrát byly z trhu, nebo vydrndané v sousedství, odrůd jen pár. Pak se u Chládka začaly objevovat zjara balené puky, vrchol novot byla Frances Williams. Potom se tam jedno léto objevily hrnkované - byla mezi nimi i Guacamole, tenkrát úplná novinka. A pak se zjevil ofous a už to jelo:P
Mám ráda Abiqua Drinking Gourd, listy jsou zvláštně poskládané v "kornoutcích" Byla na fotce z botanické, myslím, že i na Květině fotu, tak ještě jednou