Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky

Re:Trvalky 30. čen 2009 09:17 #1023

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Má původ stejně v jediném semínkovém sáčku - Snow Maiden. Jen mě zajímalo, jestli je to ona. Taky se mi nevysemenila a po 2 letech zašla. Teď jich mám na poli hodně, tak by se snad vysemenit mohly - pokud nejsou sterilní. Tak mě napadá, že budu muset pořešit, co místo ní jako vysoké zadní patro.

Koupila jsem teď verbascum chaixii album, má nasazeno na květ - jsem zvědavá.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 02. čec 2009 17:12 #1046

• Ionesca
Mám asi 70 keřů levandule, druhů asi deset a musím říct, že se všem daří dobře i přesto nebo právě proto, že půda je jílovitá, neúrodná pro u nás běžně pěstované rostliny. Keře na jižní straně měří i 130 cm. Bílé a růžové druhy levandulí mají teď momentálně v Hornbachu a rostliny jsou silné. Na webu jsem našla pozvánku na levandulový festival (USA), což je trošku z ruky, ale na fotografiích je vidět, že se proti plevelům chrání textilií, tak jako u nás při pěstování jahod. www.lavenderfestival.com/
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 04. čec 2009 23:12 #1052

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad Verbascum Snow Maiden - jste mi připomněly, že bych mohla jít zkusit vydrolit uschlou loňskou.
( co kdyby, že ? )

a jdou si pofňukat... dwarfí monarda Petit Delight se nějak letos činí... jednak je metrová, druhák, zjistila jsem, že v ní mám tři barvy květů. :dry:
co jsem to teda sela ??
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 23. čec 2009 23:24 #1143

• dresla
  • Moderator
Květo, tak jak dopadl průzkum? Dnes jsem před bouřkou sbírala semínka, aby bylo co na jaře dělat.
S monardou jsi mě ošidila, mám jen 2 barvy:angry: .
Ale vlhko dělá divy, arundo mám dokonce po bradu a bez Black Lace už tabulkový údaj o půl metru přerostl (k mé radosti).
A musím se pochlubit s nazelenalým (bílým) vysokým delphiniem, které jsem dnes u Chládka koupila kvůli příštím semínkům:) . Snad se nespráší. Přesný kultivar neznám, úlovky zůstaly v autě.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 27. čec 2009 23:46 #1204

• Květa
  • Moderator
ke své lítosti jsem loňskou palici už nenašla. ( červenající se ) Asi jsem ji někam velepečlivě uklidila.

f. arunda dám do trav.

hele, to delphinium bylo "možná " z Hl. Uteklo mi o prsa. Dělají tam letos hodně kytek na zakázku nebo ve velkých květníkách. Prodávají je pak za celkem dost ( na ně ) mastnou cenu, ale narostlé jsou pěkně.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 28. čec 2009 12:34 #1224

• dresla
  • Moderator
Jo, je to asi Hlavenec, berou od nich. Název je Green Twist. Před pár lety jsme na zelenkavé někde na netu natrefily jako na novinku a moc se nám líbily, pamatuješ? V semínkách v A. jsem je nikde nikdy neviděla.

Včera jsem zkoumala semeníky divizny a semínka tam jsou.Kdyby se dobře semenila, to se mám nač těšit.:huh:

Pod verbenou hastatou se objevila spousta semenáčků. Bonariensis byla opodál. Tak řeším, co to vlastně je, listy jsou skoro stejné u obou.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 31. čec 2009 01:14 #1240

• Květa
  • Moderator
to víš, že na G.Twist pamatuju. Měla by být nádherná. V nabídce Hlavence je ( resp. bylo :( )z té kolekce Millenium ještě 'Dusky Maidens a
'Blue Lace'.
mj, mají i verbeny hastaty : Pink, White a Blue:dry: Spire.
blbý je, že se tam hned tak nedostanu. By mne zajímalo, jestli se liší od těch z Florianusu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 31. čec 2009 10:06 #1243

• dresla
  • Moderator
KvětoooB) , tak se teda přiznám, mám i Dusky Maidens. Jen mi nepřišla nijak zvláštní, koupila jsem ji, že se mi líbily tmavé stvoly nesoucí květy. Ale podobnou barvu jsem mnohokrát viděla. Modré měli u Ch. taky a nepřišly mi ničím jiné - kultivar nepamatuju.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 03. srp 2009 12:03 #1277

• adriana
k delfinkám- já loni v chelsea koupila semínka směs - výsev bez úspěchu, pak jsem nějak na ně zapomněla... Květo, očekávej zásilku...B)
ty vystavované novinky tam ale asi nebudou...
a ted mě zaujala tato..
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 03. srp 2009 12:06 #1278

• adriana
princess caroline
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa