nejdříve :
jj, na mojí f. byla Aster novae angliae Herbstschnee
neříkej mi, že to tvoje monstrum

je z odkopku ode mne ? by mne položilo..
vyfotila jsem svou celou rostlinu a čurbes okolo. Musím se nad tím zamyslet ( a přesunout ). Aster mi utlačuje thalictrum H.Double ( vypadá na chcípnutí místo růstu ), vedle ní mám přerostlé panicum v. Squaw, kt. si lehlo. Nejspíš budu muset aster vyndat a na její místo přesunout právě panicum ( moc stínu )
a teď k phloxu Natural Feelings.
Pravda, mluvím o něm jako o plnokvětém, pokud bychom měly být přesné, pak /všude/ je uváděno jako double ( dvojité ). Mělo by mít menší květy ( ale větší počet ) na latě než je u phloxů paniculata obvyklé a vevnitř květu ještě jedny - drobnější ( menší, sterilní ).
Přikládám odkaz na žádost o patent ( na konci jsou - byť černobílé - fotky jak by mělo vypadat ).
www.google.cz/patents?id=5VwPAAAAEBAJ&pr...v=onepage&q=&f=false
Květy by měly mít - purpurovou ( purple ) barvu + s bílými, zelenými až zelenožlutými proužky ( konci ).
Je to zajímavé. Moje je čistě "purple", bez jakéhokoliv náznaku jiné barvy natož double. Tvoje je purple-bílé a také prázdné. Danatino vypadá zase úplně jinak ( nejvíc se přibližuje dalším přiloženým odkazům ).
Chtěla jsem ji požádat ještě o větší detail.
forum.living.cz/download.php?id=637272&mode=view
a teď odkazy -
Bob
www.cgf.net/popup.php?image=./photos/Phl...width=300&height=400
nejvíc je ta plnokvětost patrná asi zde -
www.rvg.nl/plants_all.htm
( schválně dávám odkaz na celou stránku - Natural Feelings je na fotce 4 a 5 - ptž. jsou tam fotky i dalších phloxů z Feelings kolekce ).