Ahoj Květo,
předem moc díky za vyčerpávající odpověď. Myslel jsem si to

.
Nicméně dneska jsem zase Rozanne na slunci pozoroval (hlídal jsem špunty u bazénu a v mezičase sledoval kytky)a mé nadšení o nějaké to % zesláblo. Opravdu nemá úpal v oblibě. Asi nejlépe pro ní bude bloudivý stín.
Už jsem se zklidnil a po Jolly Bee tedy už tolik neprahnu. Jestli je nejpodstatnější rozdíl v délce šlahounů, tak se s tím duševně nějak srovnám

.
U plotu by mělo být v tomhle místě proso - Rehbraun, promíchané s třapatkami Paradoxa a s Perowskiemi.
Fakt je, že v tuhle chvíli proso vypadá jako jakákoliv jiná zelená tráva. A navíc se v tom mixu ztrácí a splývá s listy třapatky.
Zkusil jsem to na fotce očíslovat:
1.Stipa tenuissima
2.Sesleria autumnalis
3.Panicum virgatum Rehbraun
4.Echinacea paradoxa var. paradoxa
5.Perowskia - jsou tam dva kultivary po více kusech, ale ještě maličké, ztrácí se tam
6.Salvia nem. Caradonna
7.Geranium.san.alba
8.Vinca minor (leze zpod keřů, které navazují)
9.Borovice osinatá (zatím maličká - budu dřív v truhle, než ta začne stínit)
Stipa mi přezimuje, ale ne spolehlivě. Ale protože se mi líbí opravdu děsně, tak si dávám tu práci, že během roku sbírám nalezené semenáčky, sadím do kontejnerů do dobře propustného substrátu a před zimou je dám k jižní stěně sousedovy stodoly s přesahem střechy. Kde na ně prší co nejméně. Letos mi jich takto v květináčích přežilo 35 z 36. Jimi pak na jaře doplním, co vyhnije.
Je to nádhera, obzvlášť, když pofukuje větřík. Připadám si jak u moře, krásně se to vlní. Ale musí jich být dost pohromadě.
Další můj travní oblíbenec je strdivka brvitá, na obrázku nakvétá. V květu je nádherná.
A pěchavu podzimní strkám snad všude, to je nezmar a je krásně šťavnatě zelená. Asi už jsem to i přehnal.
A pak plochoklásek (nevím jestli je to správný název), ten se vysemeňuje taky o stošest a spolehlivě přezimuje
... ještě jsem našel fotku, kde jsou ta prosa vzadu líp vidět. Měla by v létě zakrýt sousedovic binec
Omlouvám se za OT, nějak jsem se rozjel.
ještě jedna na závěr - vlevo vykukuje zmíněná třtina

- loňská fotka.
Mám ji ale v polostínu a napadá mi ji rez. A to ji ještě kropím.