Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 31. říj 2009 18:05 #2400

• Šárka
ještě z Brna
image27.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 02. lis 2009 16:36 #2431

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Šárko, tu zahradu vyráběl architekt ?
ŽP z Misc. jednoho druhu ( gracillimus ? ) nemusím, ( pouze můj osobní názor ), navíc bez předsadby - vždycky v těch ďurách dole vidím imaginárního králíčka, jak juká :laugh: .

Ta plošná výsadba carexu ( nejspíš comans Frosty Curls ? ) vypadá krásně...

Škoda jen, že F.Curls je poměrně dost háklivka. Sázela jsem ho 2006, jako jediný z těch novozélandských carexů mi vyhnil. ( teda abych byla úplně přesná ještě mi letos hodně namrzl Bronco ).
F.Curls ale byla nějaká baumaxová ( zhýčkaná :) sazenice.
Letos jsem se odhodlala a vysadila opět nové - napěstované doma - dva trsy. Jeden jsem dala na slunce, druhý do polosínu/stínu, zajímalo mne, jak se po sezóně budou velikostně lišit.
JJ, stín je dost znát, carex je cca 2x větší i delší.

Hespa má C.c. F.Curls cca 3 roky ( Najmanovi ), nic moc, málo jí přirůstá ( nejspíš také umístěním ) ..
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 02. lis 2009 22:16 #2440

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Taky mě překvapila druhá fotka. Výsadby úžasné a vůbec nevypadají na ČR. Jen houšť:) !

Byla jsem dnes u nás v zahradnictví pro slunečnice (přivezla jsem si nové krmítko a výsledek je, že ty potvory v něm zlikvidují kilo semínek za 3 dny:blink: ). V neuklizených zbytcích byl jakýsi zajímavý carex zbarvený do bronzova, potřebovala bych tě Květo s sebou k určení . Jmenovka žádná, barva nádherná, ale těžko říci, co z toho je celoroční a co ovlivněné podzimem.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 02. lis 2009 22:21 #2441

• dresla
  • Moderator
V září se mi ve Wisley líbila tahle ucouraná tráva (carex F.C. mi ji připomněl). Dlouho jsem ji oblézala a nakonec u jedné našla jmenovku.
Vyklubalo se z ní Pennisetum alopecuroides viridescens (měli v LB, tak už je doma)
IMG_5171.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 03. lis 2009 01:04 #2450

• Květa
  • Moderator
Hele, to nemám..:laugh:
má širší listy než norm. p.a. ?
vypadá hodně dobře !
prý má kvést tmavě/ černě.

je jiné než ten Ne- Moudry , že ?

ten carex jsis vzala ?
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 03. lis 2009 09:34 #2454

• dresla
  • Moderator
Nakonec ne, protože jsem váhala, jestli to není neobvykle vybarvená Bronze form. Až pojedu zase pro slunečnici, vezmu s sebou foťák.
P.a.viridescens má opravdu širolisty, vezmu ho na pole k Moudrému a cvaknu srovnávačku.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 03. lis 2009 10:55 #2455

• šárka
Dreslo - trávy v Brně - komposice je profesionální - jen bych tím chtěla upozornit na českou zahrádkářskou vlastnost - koupit a mít od každého jeden kus a pokud to pak není použito jako solitera tak vzniká základ pro "český guláš"
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 03. lis 2009 19:37 #2460

• dresla
  • Moderator
Nojo, ale protipól je k vidění taky často - zahrada navržená "odborníkem", která vypadá jak veřejné výsadby. Odrůdová pestrost veškerá žádná, točí se stále dokola 50 "starých dobrých" oblíbenců.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 03. lis 2009 21:06 #2468

• Adriana
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 118
nojo, my tady u Brna máme materiálu, tak dělíme....:P

carex F.curls,mám na plném jihu, zálivka nic moc....a na jaře byl nedopatřením oholený na ježka...vůbec mi nedojde háklivý...

Dreslo, to pennisetum vypadá taky ohromně !
086.jpg

už krmíš ptáčata? já že začnu až v kruté zimě, ne?
přemýšlím, jestli mám přikrmovat amaratovými semínky, mám dost, i v barvách, ale mám obavu, aby to pak v trusu neroznosili po celé dedině...B)
Přílohy:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 05. lis 2009 00:55 #2488

• Květa
  • Moderator
Adriano, njn, když vy s Danate jste jiné podnební pásmo... :laugh:
Krásně ti roste.
( tyhle novozélanďany taky stříhám, na slušivou bakuli - nechávám jim "vlasy" cca 50 cm. Když se nechají delší, není trs tak pěkný - co ? stejný názor ? )

Šárko, teda já abych se přiznala - český guláš ( trefný název :laugh: ) praktikuji. Jen se utěšuji při pohledu na usácká hostová fora, že na tom nejsem zas až tak špatně...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa