Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 24. říj 2009 08:23 #2329

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Včera jsem se vyskytla v blízkosti OBI na Roztylech a měla hodinu času. Mají trávy, rozchodníky a heuchery za ceny velmi rozumné.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 24. říj 2009 20:26 #2340

• adriana
já bych jen chtěla podotknout, že heuchery prodává i - to nehádnete ...ikea ! kam se ten svět řítí :dry:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 24. říj 2009 20:30 #2341

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
A nějaké atraktivní?
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 24. říj 2009 21:08 #2345

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Dreslo, já, bohužel, nejsem takový odborník, abych to rozeznala podle oka a ono to všechno jsou takové ty německé kultivary, co se nahrnou do hyper-super - hlavně, že hodně a levně - ani jmenovky to nemá. Sedum měli v mnoha druzích, ale spíš ty tučnolisté do květináče. Heucheru jsem si koupila tuhle - poznáš-li, která to je. JInak to zjistím až holt pokvete. Trávy byly spíš obvyklé druhy, pokud jsem mohla dle oka soudit.
Sn__mek-a31359fb4a50be4bb35bd53af103c504.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 25. říj 2009 23:30 #2348

• adriana
takový základ- z každé barvy jedna, pod souhrnným názvem heuchera...v tom šoku jsem víc nepátrala...mě to zarazilo, myslím oni prodávají jen pokojovky...šla jsem tam původně pro rukavice...poobědvala jsem, a až v autě si vzpomněla, proč jsem tam vlastně šla....no nic, tak dál pracuji v chirurgických;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 26. říj 2009 19:21 #2350

• šárka
Ještě pro Vendy - ti Najmanovi Černošice -pojedeš - li z černošic na Dobřichovice je to prakticky na konci Černošic.Auto lze nechat i na hlavní a jít vlevo
něco jako polní cesta , dostaneš se mezi chaty a prakticky na konci - kdy již cestou nelze rovně zahneš doprava na jakousi chatovou ulici. V ní je to na konci vlevo.Je to prakticky na vrcholu srázu nad Berounkou. Ale všichni ostatní chataři jsou asi zvyklí na opakované dotazy.
Pokud tam pojedeš na jaře , je třeba zjistit od kdy prodávají trávy, ja jaře se tam točí hlavně skalničky.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 26. říj 2009 19:46 #2351

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vendy - souhlas se Šárkou, trávy se ( nejen u nich ) prodávají později. Slušnější prodejci dávají trávy do prodeje až v květnu/červnu, až zjistí, kt jim přežily zimu. Případně nahrnkují nové :laugh:

ještě k Pennisetu Rubrum, hledala jsem teď nějaká moudra na zahr. webech o hakonkách, náhodou jsem narazila na diskusi ohledně ke klíčivosti semen ( nevím, jestli jsem to psala i zde, že semena bývají neklíčivá ) - prý mají extrémně dlouhou dobu k uzrání, dají se koupit na e-bay, ale nejsou dozrálá.

Zuzano, jsem zvědavá jak s přezimováním dopadneš.

Musím si tu zaplesat, vzhledem k ( prozatímnímu ) nepříchodu mrazů mi kvetou i ty Miscanthusy, kt. obvykle nestíhají.
Tzn. Zebrinus, Strictus, Gracillimus. Giganteus ( ! ).
Kdyby bylo ještě teplo, rozkvetl by i Morning Light ( vystrkuje špičky ) - holkám v J.Čechách regulérně kvete ( kulivok ).
Nakoseno má Cosmopolitan..
P1050755.JPG

hlásí na konec týdne mrazíky... kdyby se nám vyhnuly... třeba...

jo, vzteka mám na Erianthus ravennae - ta u mne vykvést zřejmě nestíhá..
Trs ( zimovzdornosítí jako náhrada pampové trávy ) ovšem paráda...
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 26. říj 2009 19:48 #2352

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Ikea mne pobavila :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 26. říj 2009 20:32 #2355

• Vendy
Šárko, v Černošicích jsem byla a dopadla jsem jak sedláci u Chlumce - popsáno výše - před týdnem. Objednala jsem si alespoň telefonicky zimní kvetoucí vřesovce a japonské azalky - vše přišlo dneska a musím zkonstatovat, že i když jsou sazeničky malé, tak jsou dobře prokořeněné a navíc všechno přišlo perfektně zabalené a žádná sazenička nedošla nejmenší úhony. Jinak plánuju, že příští rok se pokusím o další návštěvu a osobní výběr.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 31. říj 2009 17:18 #2399

• Šárka
image262.jpg
trávy v soukromé brněnské zahradě
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa