Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře 27. říj 2011 10:48 #271046

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Přátelé zahradníci, moc a moc zdravím a chci se Vám taky pochlubit jedním svým objevem! Letos jsem si koupila u Chládka ve Střešovicích Abélii "Confetti " . Je to úchvatný nežný keřík. Měl by být stálezelený, tak uvidíme. Kvete od července malými drobnými bílými kvítky. Na zimu ho raději pořádně obalím textílií. Nechci o něho přijít !!!:unsure: :unsure: :unsure: ! Posílám foto. mějte se fajn Dída
Přílohy:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: lanling

Re: Keře 27. říj 2011 13:20 #271053

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
No, Dido, nechci ti moc brát iluze, ale mám už pár let Abelii grandifloru. I když ji přikrývám, tak každý rok pořádně omrzne. Letos jsem ji už málem vykopala, jak dostala na frak, ale ku podivu pak pěkně obrazila. Bohužel ještě ani jednou nekvetla. :( , což přičítám tomu každoročnímu omrznutí.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 08. lis 2011 14:31 #271943

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Tak se mi tu objevil na několika místech asi skalník - zřejmě ptáci se postarali anebo přemísťováním staveb. materiálu. Neznáte, prosím, co to je za druh? Docela se mi líbí :)

sklanik.jpg
Poslední úprava: 08. lis 2011 14:32 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 08. lis 2011 16:31 #271946

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Hola, hola, listovala jsem virtuálním světem a zjistila, že některé z vás tu měly před pár lety Ceanotus. Jaká je zkušenost po posledních tuhých zimách? (zdroj byl Liv.)
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 08. lis 2011 17:18 #271949

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Vlaďko mám/měla jsem. První byl na kmínku a nepřežil konec zimy. Druhej jsem koupila jen proto, že byl asi za stovku a keřík při zemi - na pokus. Loni zimu přežil, ale byl dost zdrchanej, přestože jsem ho zakryla. možná byl na špatném místě (polostín) nebo mu nešmakovala moje hlína, podnebí, ale moc neprospíval, nerostl. No a teď koncem léta se obávám, že nepřežil tvorbu kamené zídky, takže ho asi příští jaro už nenajdu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Keře 08. lis 2011 17:28 #271950

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Mám na kmínku v květináči, kvete už v zimě doma, letos jsem ho zasadila do země, tak kvetl znova ( docela ladil se sousedovic vozejkem), ale mám v úmyslu ho vyrýt a přezimovat doma, i když se v zemi viditelně vzpamatoval a přirostl.
ceanothus.jpg

Chtěla jsem si ho nařízkovat (zazálohovat), ale co člověk neudělá hned....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, lanling, helena

Re: Keře 08. lis 2011 17:54 #271953

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Mám už asi deset let růžový c.pallidus Marie Simon,je trochu přistíněný od východu a potom od jihozápadu.každé jaro ho úplně seříznu jako davidovu komuli,zatím pokaždé obrazil,i když vypadal ,že je zmrzlý.je to u mě jen asi 3/4 metru keřík,kvete dlouho, dost a pozdní kvetení -v srpnu -je na zahradě vítané.Nijak ho nepřikrývám,choroby nemá žádné.Kdybych měla místo,pořídím si další.Jana
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea

Re: Keře 08. lis 2011 18:46 #271955

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jano H. nebyla by fotka? Jaká jsi nadm. výška? Já mám zkušenost stejnou jako Varouch. Koupila jsem keřík za pár kaček. Nepřežil hned první zimu. Připisuju to tedy i výběru nevhodného místa (nijak nekryté, dost vlhké). Ale líbí se mi moc. Možná ještě jednou koupím a odzkouším ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 08. lis 2011 18:55 #271957

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Díky moc za zkušenosti. :S tak jste mi ale radost neudělali. Koupila jsem ho zjara, dělal mi moc radost, teď medituji co s ním. Je v květníku, zimní zahradu nevlastním...Asi ho posadím do kompostu a zahrnu listím.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 08. lis 2011 19:31 #271959

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
ja ho mam tiez od jari, ale dostala som ho uz odkvitnuty. takze myslim, ze ho uz nikdy ani kvitnut neuvidim :(
ked som ho sadila, nebolo inde moc miesta, tak som ho sadila do polotiena, s tym, ze je to jedno, kde ho zasadim, ze aj tak neprezije.
celkom sa mu darilo. a teraz na jesen som vahala, ci by mu predsa len nebolo este lepsie na slnku :-) ale nechala som ho tak, planujem ho zakryt textiliou a uvidim. ak prezije, kupim si este jeden na slnko a budem porovnavat :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa