Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře 15. lis 2011 11:52 #272422

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P6300053.JPG

P6210120.JPG

P6300052.JPG

Lístečku- krásný jasmín a velice voňavý je tento . nevím jméno , vypěstovala jsem z větvičky . voní po jahodách a má velké květy , jak menší ibišek .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, Rhea, lanling, helena, grimmh, Viola, mišpule, Evka, Lísteček

Re: Keře 15. lis 2011 17:08 #272434

• Kaja
  • Platinum Boarder
na jaře se připomeň - určitě - pošlu . už ho mají všichni sousedé - celkem se dobře ujme, dávám pod flašu , jak růže ... vůně je do celého okolí.. :) :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lísteček

Re: Keře 15. lis 2011 18:53 #272450

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Nevím jak ostatní,ale já s ním léta nedělala nic.Až letos na jaře v nějakém záchvatu jsem ho pokrátila a příští rok z něj udělám kouli.Vedle studny mezi betonem se vysemenil a lezl mezi vrátka.šmikla jsem ho na 5 cm špumprlíky,vyrazil jak blázen skoro do metru a pro květy skoro nebyly vidět listy.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 15. lis 2011 19:43 #272455

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
U ibišku syrského dělám řez zjara, s ibiškem bahenním nedělám vcelku nic moc, jen na něj na podzim hodím hromádku listí, aby byl trošku chráněný a na jaře ostříhám suché větvičky. H
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 15. lis 2011 21:13 #272459

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Ten Kajin philadelphus je purpureomaculatus Belle Etoille,mají ho,pokud vím,v Litomyšli.Voní nádherně a je to pěkný keř,byla jsem šťastná,když jsem ho tam sehnala.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Lísteček

Re: Keře 16. lis 2011 06:19 #272465

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Lísteček napsal:
Jak zimujete, kdy stříháte, a tak.. velkokvětý ibišek zahradní? Díky!

Bohužel jsem našla pouze fotku, když jsem ho fotila na výstavě v Čimelicích, pač doma jsem na jeho brutálně obří krásný květy úplně zapomněla!! :(

No, tak ten nestříhám, jelikož to není "velkokvětý ibišek zahradní", ale ibišek bahenní, a je to TRVALKA, byť keřového vzůstu. Čili ho "uklízím" stejně, jako ostatní trvalky, jen tedy bude celkem potřebovat zimní kryt.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 16. lis 2011 20:41 #272535

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Listecek - koukam, ze Amazonka byla rychlejsi, taky jsem chtela napsat, ze je to bahenni. Tyhle nazvy prodejcu jako "venkovni ibisek" me drti. :evil:

A ja mam dotaz zase na pustoryl, koupila jsem si asi pred 4mi lety kerik a jedna "spolumajitelka" mi ho ostrihala a jemu vyrazily "vlky", snad to pisu spravne. Proste takove tluste pruty, ktere se nevetvi. Tak jsem je zkusila strihnout a zase v miste posledniho pupenu vyrostly tyhle "vlky". Tak premyslim, co s tim mam delat, strihnout to az u zeme? A kdy? Krome toho ma i par jemnejsich vetvicek. Bohuzel ani z tech vlku ani z tech vetvicek jeste nekvetl.
Jsem zvedava, jestli mi vubec nekdy rozkvete, taky tu vuni miluju.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 16. lis 2011 22:08 #272540

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Kiko, nevím, co na to ostatní, ale myslím, že je to kultivarem, měla jsem kdysi nějaký bezejmenný, dělal totéž a to hlavně z důvodu velké vzrůstnosti, taky jsem stříhala a on zahušťoval nevětvícími se a nekvetoucími "vlky". Pak jsem četla, že kvete jen na 2letém a starším dřevě, tak šel...na veliký keř místo nebylo.
Jestli jsi na tom stejně, doporučuju radši koupit nějakou méně vzrůstnou odrůdu. Mám náhradu asi 3 roky, přirůstá sice pomalu a mírně převisá, zatím jej vyvazuju, ale kvete bohatě odmala a voní!
databaze.dendrologie.cz/index.php?menu=6&id=83785
'Snow White Sensation'

Kájo, ten tvůj je nádhernej, ale taky to asi bude vzrůstnější keř, viď?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Dany, helena, Evka, Kika

Re: Keře 17. lis 2011 06:53 #272543

• Kaja
  • Platinum Boarder
P6150197.JPG

Danah , původní u sousedů byl takový střední - pak jim nějak odešel . jeden je u školy - ten je taky tak do tří metrů . a můj má asi 4-5 let - každý rok jej troch fiknu - takové ty trčavé výhony. má asi 1,5m . já myslím , že se dá pohodlně tvarovat .
Poslední úprava: 17. lis 2011 07:05 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka, Lísteček

Re: Keře 17. lis 2011 07:07 #272544

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Kájo, je koiuzelný. Já jsem jeden zachránila po babičce, teda je uplně obyčejný, ale ta vůně když kvete...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa