ružový ceanot je nádherný

je to moja dlhoročná túžba, mrazuvzdornosti modrého neverím ani v mojich podmienkach (južné slovensko)
niektorým takýmto chúlostivým rastlinám sa u mňa darí, niektorým nie
napríklad scimiu vlastním už dosť veľa rokov (asi 8) zaťiaľ sa jej u mňa celkom darilo, napriek tomu, že ju mám na zlom, veľmi veternom mieste
dlhé roky bola krásna, no túto zimu dostala na frak, cez zimu dlhodobo -18 °C (v noci, cez deň okolo -8°C), to jej však neuškodilo, na jar prišlo oteplenie a potom znovu mráz a to ju hodne poškodilo, väčišnu listov mala spálených a doteraz vyzerá dosť vypelichane, fotka je z konca septembra (září)
a ešte mám scimiu mláďatko - 2 roky, tá predošlá je samička, toto je samček, je v tom istom záhone pod borovicou, ale je v záveternej časti a viac v tieni (krytý pred zradným jarným slniečkom), ten prežil zimu aj jar v pohode
fotky nie sú veľmi kvalitné

sú to výrezy, dokumentovala som si na jeseň záhony
z hákliviek ešte pridám abeliu grandifloru, ktorej sa u mňa veľmi darí, má asi 4 roky, prvé dva som na zimu zakrývala kôrou (dalo sa mala si pol metra) posledné dva roky nijako nechránim, je to už obrík, prekvapivo túto zimu bez akéhokoľkovek omrznutia
ešte vlastním kalinu viburnum tinus asi 6 rokov, kvetov som sa ešte nedočkala, zmrzli aj v tých najmiernejších zimách-nezimách, v posledných rokoch mi zmrzne celá nadzemná časť a začína odznova
mimca