Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře 17. lis 2011 09:41 #272546

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Danah,také jsem měla keř nádherně květinově voněl,ale nedal se krotit,tak jsem ho letos vykopala a nahradila rhododendronem.Ale je mi to líto,neměla jsem odvahu zkusit jinou odrůdu,protože ne všechny vůně se mi hodí.Chtěla bych jedině takový,co voní už z dálky tou květinově jasmínovou vůní.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 27. lis 2011 20:30 #273437

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Mé zkušenosti:pernettya,osmanthus nepřežily zimu(výprodej v Baumarktu-tragická péče),hebe jednu,druhou,sice přikrytá,ale byly holomrazy,nevydržela.Libavka dobrá už 5.sezonu,cesmínu nemám,brslen jsem přesadila ze záhonu ke garáži,tak uvidíme.Byl kbelíkový,ale už moc velký,tak šel loni zjara do země.Zimu přežil,zabalený do textilky a pod stanem z chvojí.Sice omrzl-dostal radikální sestřih a celkem hezky narostl.Uvidíme,co řekne na nové stanoviště
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lísteček

Re: Keře 27. lis 2011 20:37 #273438

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Můj japonec.Byl utopený mezi okolními kytkami,tak má barevné jen větvičky,co vyčuhovaly :)
015_2011-11-27.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Lísteček

Re: Keře 28. lis 2011 09:02 #273464

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Prosím, pozoroval jste někdo nějaký (zásadní) rozdíl v přezimování komule stříhané na podzim vs. stříhané až na jaře?
Myslím tím, jestli např. na jaře stříhaná přežije zimu lépe, než ošmikaná na podzim. U nás už několik (i nakrytých) komulí zařvalo celkově,
takže možná v teplejších lokalitách tenhle problém/pozorování/výsledky nehrozí, ale přesto se ptám. Případně díky.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lísteček

Re: Keře 28. lis 2011 09:13 #273466

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Já mám komulí 5, každý rok jedou znovu od země. Nejdřív jsem je stříhala najaře (naivně jsem nechtěla ustříhnout co by přežlo a :-) ), už několik let stříhám napodzim, protože sníh jim vylamoval větve až ze země (nemám ráda svazování čehokoliv). Výsledek je stejný stříhám tedy napodzim všech pět keřů tak na 20 cm .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, mišpule, Lísteček

Re: Keře 28. lis 2011 10:15 #273473

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Já stříhám až na jaře,protože keříky vypadají lépe než ponechané pahýly.Na jaře pak nejdříve zkrátím cca na 50cm,aby obrazila co nejníže a teprve později až už začínají spolehlivě rašit,odstraním vše odumřelé.Půdu kolem nich posypu na podzim štěpky,které tam zůstanou jako hnojení.Ještě mi nikdy žádny keř neuhynul,ale naštěstí nejsem ve vysoké n.v.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 28. lis 2011 10:27 #273474

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Já jsem vysoko a pahejly zakryje sníh :-).
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 28. lis 2011 10:32 #273475

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Mě kromě drobné bílé z výprodeje nepřežila zimu nikdy žádná, ani stříhaná ani nestříhaná, vždy byla přikrytá alespoň kolečkem kompostu a na jaře suchý pařez, a přitom se mi tak líbí, kvůli motýlům. Jsem necelých 300 m.n.m. ale jílovitá zem, v zimě mokro.
Poslední úprava: 28. lis 2011 10:32 od MartaZ..
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 28. lis 2011 11:52 #273483

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Nepospícháte na ně? Mně se vždycky na jaře jeví jakože :down ale obráží až hodně pozdě, teprve pak (někdy koncem května?) odstraním vše suché - zmrzlé, téměř u země. Dtto - letos Wistárie, myslela jsem, že je úplně pryč - pnoucí vyrašila od země znovu - no květů se asi nedočkám, jelikož nejspíš jede od kořenů, ne nad místem roubování, zapěstovaná na stromek taky obrazila snad koncem května, ale pak vše dohnala a doufám, že už by mi mohla v příštím roce kvést - korunka je pěkná.
červen

září
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, ROMANA, JaninkaH, mišpule, Evka

Re: Keře 28. lis 2011 12:12 #273488

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Taky mi budleia obráží velmi pozdě, ljednou už jsem na ni šla v červnu s rýčem, že ji vyhodím a ejhle, šla od země. Ještě i stihla vykvést.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa