Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře v zahradách 05. dub 2012 11:27 #277628

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Ahoj Květo, díky moc za odpověď:) . Už s tím přestanu otravovat. Kežíky jsou nakoupené, Ceanothus pallidus "Marie Simon" objednaný. Já to prostě s nimi zkusím:) :) :) . Mohlo by pomoci, že všechny zploděry budou sázené v atriu, tedy ze všech stran je smíšený záhon chráněný domy, které jsou dost vysoké, sluníčko tam jde, až když je výše - tedy na jaře. Uvidíme, jestli pokus vyjde, či skončí omylem?
Fothergilu gardenii mi zas naopak někdo vymlouval:down :down :down . Je to ale určitě nádherný keř. Měj se krásně, zdraví Dída
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 05. dub 2012 19:57 #277669

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Evko, tahle M.stellata ma urcite 20 let.Se strihem nemam zkusenost (fixni idea, ze magnolie se nestrihaji a nerezou, tak nevim)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Keře v zahradách 05. dub 2012 22:01 #277675

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Dida napsal:
Ahoj Květo, díky moc za odpověď:) . Už s tím přestanu otravovat. Kežíky jsou nakoupené, Ceanothus pallidus "Marie Simon" objednaný. Já to prostě s nimi zkusím:) :) :) . Mohlo by pomoci, že všechny zploděry budou sázené v atriu, tedy ze všech stran je smíšený záhon chráněný domy, které jsou dost vysoké, sluníčko tam jde, až když je výše - tedy na jaře. Uvidíme, jestli pokus vyjde, či skončí omylem?
Fothergilu gardenii mi zas naopak někdo vymlouval:down :down :down . Je to ale určitě nádherný keř. Měj se krásně, zdraví Dída

Dido, neotravuješ. Kdybych nechtěla, tak ti neodpovídám..:)
Spíš to byl takový povzdech.. já hrozně nerada někomu kazím radost, zvlášť když už má nakoupíno.
Může to vyznít i jako negace - ale tak to není. Vždycky napíšu spíš věci, na kt. by si měl majitel dát pozor ( vyvarovat se ) než chválu. Páč si myslím, že chválit nemusím, majitel ví, proč se mu líbí ( proč vyplázl peňouze ).
A na ceanothusy a Red Barona - nemohu napsat nic jiného, než co jsem napsala tobě.
Třeba ti v atriu budou bujet.

ad Fothergilla - to by mě zajímalo, jaký vymlouvač uváděl důvod.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 06. dub 2012 09:31 #277688

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
No to by mě zajímalo taky,já na ni nedám dopustit,od jara pěkná a bezproblémová,tak akorát vysoká a podzimní zbarvení nemá chybu.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 09. dub 2012 18:51 #277800

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Byl to zahradník Král z Prahy a fothergilla je prý velmi náročný keř jen pro odborníky, zvlaště pak forhergila gardenii, to je ta menší, tak nevím. Tak jsem se toho zalekla, ale to, co píšete vy mě zase trochu popostrčilo o tom přemýšlet:). Tak se mějte krásně vy všichni, co mi radíte. Moc si toho vážím. pa Dída
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 10. dub 2012 06:25 #277803

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Ahoj Dido, fothergillu gardenii mám už pár let na doporučení Květky a je to absolutně nenáročný keřík, určo si ho pořiďB)
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 10. dub 2012 08:42 #277809

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Fothergillu gardenii už také cca 4-5 let mám a bez problémů. Jediným problémem jsou děti, které mi do ní vloni při "pošťuchování" dvakrát (víc nepřiznaly) spadly a několikrát jim tam vletěl míč, takže přišla o část větví, ale spokojeně roste a letos opět pokvete.

A to já kytky nijak nerozmazlulu ;) .
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 07:24 #277862

• mimca
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 98
Fothergilu gardenii som si aj ja kúpila vlani, zimu prežila bez akýchkoľvek problémov zapustená s kvetináčom v zemi, žiadne nakopčenie.
Už má nasadené na kvety, tak som na ňu zvedavá:woohoo:

niekedy na konci jesene 2011 som dávala fotku abélie, teraz ukážem jej súčasný stav po zime:

abelia2.jpg

abelia3.jpg

listy (ktoré mali byť stálozalené) úplne opadali, ale vetvičky nie sú zmrznuté a je na nich vidieť nové pučiace listy.
Tento stav ma prekvapil, lebo minulá zima, keď boli u nás nižšie teploty jej vôbec neublížila.

mimca
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 07:30 #277863

• mimca
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 98
jeden z kríkov, ktoré mi túto jar urobil veľkú radosť je viburnum farreri nanum, zvyčajne u mňa kvitne vo februári (únor), vtedy však bol hnusný mráz a tak si s kvitnutím počkali moje kaliny na marec (březen) a prevoňali celú záhradu:

viburnumfarrerinanum2.jpg

viburnumfarrerinanum1.jpg

mimca.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 09:06 #277864

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Mimco: krása, netušila jsem, že je i zakrslá forma.... vypadá božsky, asi ji budu taky potřebovatB)
abelie mám dvě a obě vypadají po zimě špatně, ale je fakt, že mi vždy namrznou a obrážejí téměř z kořenů
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa