Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 10:27 #277865

• mimca
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 98
na túto krásu som si musela 6 rokov počkať, doposiaľ mi tieto kaliny kvitli veľmi neochotne, sem tam nejaký kvet, ale oplatilo sa :)
a zanedlho sa otvoria kvety aj na viburnum bukwoodii, aj tú mám nejakú zakrslú stálezelenú formu, tá kvitne spoľahlivo, dodám fotku keď sa kvety rozvinú.

mimca
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 13:43 #277870

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Děvčata, nešlo by tu fothergilu gardenii vyfotit? měla bych hned představu o rozměrech, růstu apod. taky si myslíte, že cytissus je náročný keř? myslím, že chce spíše sucho a vydrží dlouho? Mám ho nově, cytissus "Lena", měl by kvést žluto - červeno oranžově. jak bude asi vysoký? Prý se po odkvětu stříhá. Zdraví Dída
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 14:10 #277871

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Mám cytisus několik let, vloni málem vymrzl, začínal od báze, takže nekvetl. Letos neomrzl, tak jsem zvědavá, jestli vykvete, mám podobný jako je na obr. zde + nároky na pěstování www.ceskestavby.cz/rostliny/cytisus/
Velikost záleží právě na té míře omrznutí, i když píší mrazuvzdorný .... můj je po několika letech opět zhruba půlmetrový.
Předchozí jsem měla nějakých 8 let, také to nebyl žádný obr, pak náhle uhynul.
Poslední úprava: 12. dub 2012 14:12 od danah.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 14:15 #277872

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Mimco, taky se kochám a myslím, že viburnum farreri nanum nutně potřebuji :lol:

Abélie u mě vypadá ještě hůř, větvičky holé, ale zatím živé, ani náznak rašení...a to byla přikrytá :(
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 15:17 #277873

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Danate,dodala jsi mi trochu naděje,protože moje abelie Edward Goucher moc životně nevypadá a dost by mě mrzelo,kdyby neobrazila.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 12. dub 2012 17:31 #277877

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak moje abelie je po této zimě asi zcela kaputo. Ještě chvíli počkám, jestli neobrazí ze spodu. Pokud ne, tak letí do pryč. Květů bych se u ní asi stejně nikdy nedočkala. :(

Dído, jdu pohledat foto fothergily.

Fothergilla v květnu 2010 - fotka nic moc, ale lepší nemám. Loni moc nekvetla, jelikož jí šlehlo mrazíky v květnu.

fothergilakvten10.jpg

Fothergilla v říjnu 2011. Mám ji asi 2 nebo 3 roky. Od oka má výšku tak 60 cm, přirůstá pomálu. Opravdu nenáročná.

fothergilajen11.jpg
Poslední úprava: 12. dub 2012 18:43 od skalnička.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 13. dub 2012 00:11 #277905

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Danah, jsem ráda, že potvrzuješ to, co jsem psala - cytisus je náladový.. prostě se najednou rozhodne, že dál již nikoliv.
( resp. ono by se to dalo pojmenovat i krátkověký )

hm... abélie .. není na ně moc hezký pohled ( teď ). Nemám, nikdy jsem se neodvážila ( mrazy ).

ad viburnum farreri nanum... důvod mého dlouholetého pošťuchování s Dreslou. Keřík, kvůli kt. jsme se seznámily.
Hele, dejte na mě.. napište jí, objednejte si ho u ní. Ona vám ho určo ráda koupí, nejlépe u France.. :silly: :kiss:
Mimčo, tak konečně ji vidím.. jak by měla vypadat. Krásná. Nasazuje také poupata již na podzim ?

Skalničko - mělas ještě intenzivnější podzimní vybarvení foth.?
Poslední úprava: 13. dub 2012 00:17 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 13. dub 2012 05:33 #277907

• mimca
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 98
K mojej abélii som zabudla napísať, že posledné dve zimy je bez akejkoľvek ochrany, vlani sa tvárila, že si zimu nevšimla a teraz je vyholená, ale živá.

ad viburnum farreri nanum - myslím, že nasadzuje na kvety už na jeseň, ale nie som si stopercentne istá, nikdy som ju na jeseň neskúmala, odhadujem to len z toho, že mi zvykla kvitnúť už cez zimu.

ad citysus - u mňa tiež neprežil viac ako tri roky, myslela som, že je to mojou pôdou, skúšala som dvakrát, a potom som sa cytisusu vzdala.

Květo a čo tvoja viburnum davidii, ako zvládla túto zimu?

Moja viburnum tinus odmrzla zase takmer celá, takže kvety žiadne :unsure:

mimca
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 13. dub 2012 06:10 #277908

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
S životností cytisusu nemám problémy,pokud mě nerafnou škatulata.Dokonce mi jeden dlouho kvetl u severní zdi domu,kde v létě svítilo jen na chvíli slunko než zapadlo.Nesnáší pouze přesazování a má radši písčitou zem.Důležité je myslím především každoroční hluboké zmlazení(ale nikdy ne do starého dřeva!)hned po odkvětu.
Poslední úprava: 13. dub 2012 06:12 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře v zahradách 13. dub 2012 06:34 #277909

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Děvčata, moc díky za příspěvky ke keříkům. Hned jsem moudřejší:). Ta fothergilla je překrásná. zdraví všechny Ditta
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa