vracím se k fothergillám - ono to bude věkem keře, moje je nejspíš nejstarší ze všech ukazovaných ( sázená na podzim 2006 ). Až pak ( a teď nevím v jakém odstupu jsem kupovala tu Dančinu.. a JanyV.. a ).
Dani, nic s ní nedělám, právě, udivuje mě. Je na plném slunci, celkem v písku, o rašelině si může nechat holka zdát. Občas, když mi zbyde hnojivo na ni šplíchnu ronďákové.. ale max. jednou do roka, spíš ob rok

. Základní hnojení ( jarní ) nemá, páč se do těch kamínků nedá. Je v textilce a kačírku, takže má dost mokro.
Byla by i větší, ale 2x jí proletěl balón a loni mi Benda ukousal asi 1/4 keříku. Zapadla mu do ní v zimě kulička.
ad exochorda - mám ji skoro v popředí záhonu ( před ní cosi nízkého, obrubovku ), páč ten habitus keře - větve až na zem ji tak předurčuje.
( jinak nevím, co jim dělám, The Bride nepokvete - sázená loni v létě. E.racemosa dtto, taky nic ).
Jako, taky si letos poňuchávám nad halesií, je obalená kvítky jak nikdy. A kvítky drží.
Jen - moje i Dančina vyholuje od spodu. Prozatímně jsem k ní přisadila klematis, uvidím, co to udělá. Jak tvoje ? a Jany V. ?