Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 29. srp 2010 19:12 #16968

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Amazonko, tak tady čtu o tom, co máš v úmyslu... Něco podobného jsem chtěla zvládnout já před 3 lety. Koupili jsme zřícenou chalupu se zanedbanou zahradou a já myslela, že to všechno zvládnu vykácet, posekat, zrýt a odplevelit záhony, osázet a osít... A po třech měsících intenzivního vyklízení nejrůznějšího bordelu a rytí těžké, ulehlé jílovité půdy prorostlé pýrem, pcháči a lopuchem najednou silná bolest v koleni, pak v druhém, nemohla jsem hýbat prsty na rukou... Dva roky chození po doktorech a výsledný verdikt - prasklý meniskus a artróza ve všech kloubech. Čeká mě operace kolene, ale ošoupané klouby mi už nikdo nespraví. Nikdy bych nevěřila tomu, za jak krátký čas se nechá zhuntovat zdraví. A to jsem byla na práci na zahradě za celý život zvyklá. Jenže tohle bylo už moc:( Tak pozor na to. Zdraví je jen jedno.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 29. srp 2010 19:14 #16969

• patka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 110
měla jsem na mysli hlavně ten prostor pro takové množství sazenic, vím, že máš malé děti a určitě honičku, tak držím palce a přeju hezké počasí
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 29. srp 2010 19:46 #16970

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
maggi wrote:
Amazonko,tak já tedy závist necítím, spíš pěknej průšvih. Já bych si sjednala nějakou výpomoc. To se dle mého nedá stihnout k běžnému chodu domácnosti s dětičkama. To je na mašli a je konec srpna.
Tak tak,nemám slov.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 29. srp 2010 19:51 #16971

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
amazonka01 wrote:
Stihnout se to musí :D, ale s tím, že prostě bude zásobní záhon a z něj se pak bude přesazovat na trvalé stanoviště - časem. Jen tedy růže musí být už napevno, další přesuny už jim neudělám.
Někteří tady růže přesazují, já jednu taky v roce 2008 a normálně roste až tedy teď a to byla na stanovišti vice než 10 let. Šoupnout je do hlíny a za 2 až 3 roky, až bude čas je přesadit na konečnou.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 29. srp 2010 20:07 #16975

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evi T., ono je to u růží celkem fuk, vykopat díru musím tak jako tak, ale už jsem odmítla předem vyplejt. Porost dostane 2x postřik rondupem a zjara ho kolem růží zamulčuju.

S trvalkama jsem to myslela tak, že je prostě nahňoucám vedle sebe, a pak holt budu rozsazovat.

Gabreto, já se udřít nehodlám :), navíc to se 4ma dětma ani nemůžu zvládnout (tak moc mi času na práci na zahradě nedají).

Nebojte, ono se to zmákne, každý den trošku a po troškách, a do listopadu to mám v zemi ;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 30. srp 2010 00:37 #17001

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Amazonko - to asi norm. zaškolkuješ, necháš v květníkách.... ovšem máš-li je v nich.. že...

chicht, můžeš i v prosinci, tady už několik let zamrzne po 25.12. :silly:
( však už jsem několikrát psala, jak je mojí oblíbenou činností na Štěpána sázet vánoční dárky - výprodej cibulovin.. ).
A co nestihneš, tak někde v nevytápěné zazimovat můžeš - ne ?
hele, nevím, jestli potěší - ale já jsem tuto zimu měla v opateře doma 160 květníků. Počítala jsem je.
Kurňa, ta byla dlouhá :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 30. srp 2010 07:25 #17008

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
jsou to ale nervy... ne Květuš? aby vše přežilo.... ale zase Amazonko, máš-li tak velký prostor na uskladnění květníků, jako máš pozemek, tak ono to nějak dopadne... ale lehce bych už nervózní byla a to mě čeká zasázet jen asi 20 květníků, ale poklady:) a uskladnit asi 25 řízků hortenzií mezi okna - tedy pokud zapustí kořínky:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 30. srp 2010 07:59 #17011

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
No jasně, velké květináče a kbelíky půjdou do bezmrazu, ale přepravky musím rozsázet (jsou děravé i po stranách a asi bych je usušila), a mám spousty pidi květináčků, ty musí do země taky. Na druhou stranu jsem měla dvě zimy v pidi přepravce darované denivky, zarostly do trávy, a takhle přezimovaly (v podstatě jen lehce zasypané kořeny).

A teda fakt netuším, kam letos dám řízky, máme dvojitá okna bez meziprostoru. Asi půjdou do podkroví, topit se tam nebude přímo, bude jí lehce temperovat komín a využiju konečně stojan na květiny ;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 30. srp 2010 08:13 #17012

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
jasan, kdybych neměla kastlová okna v prvním patře, šly by do sklepa, kde je max. 10 °C:) . V podkroví mám teplo. Tak držím palce, ať to jde od ruky..;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 30. srp 2010 08:17 #17013

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Já taky s čím si nejsem jistá, že přežije venku zasazené, zimuju v květníkách zahrnuté v záhonu (je to i praktické) letos to bude 30 jednopukových denivek (taky si je tím ochráním před hryzci). Větším denivkám už hryzec ublíží jen vyjímečně (i když loni dvě velké zlikvidoval).
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa