Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 31. srp 2010 07:44 #17103

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Jsem na ní zvědavá, mám pro změnu chitalpy dvě :), objednala jsem si jí na jaře od Starkla, přišel klacík v pidi květníku, který uschnul. Dala jsem mu šanci a píchla ho do záhonu a reklamovala, přišla druhá, která už vypadala jako malý keřík. A po asi měsíci mi obrazil i suchý klacík v záhoně :)
Takže potvrzuju nezdolnost.

Jen tedy vůbec netuším, kam s nimi B)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 07:44 #17104

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Amazonko, já ze své zkušenosti radím, spousta věcí přežije v květníkách. I v těch děravých přepravkách, když to v nejhorším případě zasypeš částečně hlínou. Děvče, jak začne být hodně chladno, tak přestaň sázet a snaž se to jen zazimovat. Gabréta má pravdu. Bohužel, také mám její zkušenosti. Najednou ti tělíčko začne protestovat. A ty mysli hlavně na to, že máš děti a musíš být fit. Mě se takhle jednou na podzim stalo , že záda nevydržela a tak mnoho trvalek a keříků přečkalo zimu v naprostém chaosu, tak, jak jsem je vykopala a již nemohla zasadit. A kupodivu, většila jich přežila jen v tom kořenovém balu. Tak holka s rozumem!
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 08:10 #17108

• amazonka01
  • Administrator
Maggi jasně, ono to totiž ani nejde, jak jsem psala, tak s dětma předření nehrozí :) já nemám šanci makat v kuse a přehnat to, třikrát kopnu do hlíny a už jsem k něčemu nesmírně důležitému volána :)

Jinak jasně, ten zápal a v závěru padnutí znám taky, ale fakt mi to teď banda nedovolí.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 08:10 #17109

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Amazonko: nebo udělej takový DOZ (den otevřených záhonů), svolej to na určitý víkend, každý si donese rýček, ty budeš mít vytvořený plánky, co kam a pojede se.... do večera musíme mít půlku květníků v zemi....:laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 08:22 #17111

• amazonka01
  • Administrator
Haha, plánky :), ty maluju až po osázení :lol:
Navíc to momentálně fakt bude tak, že kde bude volné bezplevelné místo, tak přijdou kytky, a na jaře se bude dodělávat, doplejvat a přesazovat.

Ne vážně, ono to vypadá strašidelně, ale zvládne se to. Do zimy zbývají 2-3 měsíce, a když se udělá každý den trošku (víc mi nedovolí), tak to mám většinově hotové.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 08:54 #17113

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
jasan, dej normu každý den 20 rostlin a za 14 dní máš naklizeno:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 09:25 #17117

• amazonka01
  • Administrator
momentálně mám denní penzum pokosit 100m2, a vyplet aspoň 1m2 :), sázet budu, až bude kam. Teď bych potřebovala trochu tepla a bezdeští, abych mohla zarondupovat po posekání nové obrosty. Stříkat metroné kopřivy a bodláky fakt nejde :dry:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 12:19 #17127

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
jak tak brouzdám kolem těch chitalp ( venku je stejně hnusně) tak jsem objevila něco, co neznám, ale má to růžové květy, tak těm neodolám. Znáte to někdo? www.motoallegro.pl/item1140287093_1140287093.html

www.google.cz/search?q=Calystegia+hedera...ial&client=firefox-a
prý plnokvětý svlačec, vybavuje se mi, něco takového měl v katalogu Starkl, ale neviděla jsem tam ty listy, určo to budou děsně mrňavé květy, těm fotkám se zas tak nedá věřit...
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 13:09 #17130

• amazonka01
  • Administrator
Tak malé květy to nebudou, na první fotce je ve váze s česnekem, takže měřítko trochu je, je krásný a zase mám brouka v hlavě. Super mi přijde, že se na zimu zatahuje.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 31. srp 2010 22:03 #17159

• mrk
mam zalusk na bazu - sambucus nigra black lace (eva?). da sa z kvetov robit sirup, tak ako sa robi z tych bielych? ako rychlo rastie? da sa lahko zohnat, alebo je to skor rarita?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa