MartaZ. wrote:Květo, tos mě potěšila, já ji budu mít na krajním záhonu u plotu s těmi dobrými sousedy, kde už mám červenou slivoň a magnolii a pod tou chitalpou bude dřevitá 30tiletá pivoňka, která stačí odkvést, než začne chitalpa rašit, takže to dobře vychází a pak vyraší na kraji záhon z fuchsie magelaniky a ty už bude stínit a to je účel. V létě zakryje výhled k sousedům, aby měli soukromí, přistíní fuchsiím a nebudou z ní padat červivá jablka. Ještě je na tom záhonu hortenzie arborescens a na jaře narcisy. Tak to bude vyladěné a bez práce, jak doufám.
Žižkům jsem už psala, že bych si pro ni raději přijela až na jaře, i když za Pohlovou bych jela nejraději hned.
Ještě jsem si u nich vybrala :
Drmek - Vitex agnus-castus,
kalinu - Viburnum sargentii 'Onondaga'
Asplenium trichomanes sleziník červený,
nemají to tak drahé, abych to nezkusila.
Marto, máš to vykoumané. Vidíš, co pro jednoho je vadou, pro druhého plusem.
Magelaniku nějak zimuješ ? Mne vymrzla ( a ne v těhle tuhých zimách ). Byla ale mladá, na jaře jsem koupila v Mělníce, zasadila, nepřikryla,bylo -10 a na jaře nebyla.
k dovýběru :
Vitex jsem měla na jaře koupit Danate, byl pouze v procesu množení. Jsem zvědavá, jak ti půjde, možná bude choulostivý ( ? )
Onondagu máme
postrádám ve výběru Ceanothus x pallidus Marie Simon - latnatec, růžový a ty ho nechceš ?
Jo a doplňuju info - vyndala jsem cedulku od chitalpy - jde o kultivar Summer Bells.
a přikládám f. stromové chitalpy z Troje