MartaZ. wrote:
postrádám ve výběru Ceanothus x pallidus Marie Simon - latnatec, růžový a ty ho nechceš ?
Květo,
Magelanika mi zimuje už několik let a už druhá na druhém místě, protože z toho prvního se mi ji nepodařilo přesadit, měla ohromný kořenový systém. Na zimu na ni vyklopím kolečko kompostu, toť vše. Ale je potřeba zasadit už na jaře a co největší rostlinu.
doma.tode.cz/viewtopic.php?f=6&t=31&start=60
Na vitex jsem narazila, když jsem zapomněla, co jsem zasadila, nebyl to drmek, bylo to agastache, které se letos konečně "ukázalo". Ale drmek se mi zalíbil, že ho zkusím.
Nad tím latnatcem se mi také zastavil kurzor, přivezla jsem si z Hol. modrý, nevydržel, loni jsem neodolala v Sempře v Holicích a koupila ve výprodeji stromek, ale raději ho zimuju doma.
Kdybych se tak dokázala držet zásady, že budu kupovat jen to, co potřebuju a ne všechno co se mi líbí a na co jsem zvědavá.

Ještě jsem nezvládla citace, jaký je přesně postup?

Marto, dík za info k magelanice, zajímalo mne to.
jak dlouho máš agastache ? zkoušelas rozemnout lístky ? voní po anýzu ?
je parádní !
citace už jsi zvládla ?
no, dej zprávu, jestlis vitexu neodolala a jaké budou následující poznatky.
ad Ceanothus - já jsem se na něj zlomila dost snadno páč ho mají vysazený před domem a přežívá.Tudíž ( snad

) by měl vydržet i u mne.
... i když jejich cornus S.Pink vydržel, můj zmrzl.
Jsem ohledně růžového latnatce v očekávání, je v poupatech. Jen jsem si až po nákupu přečetla, že chce sucho, nezalévat, jinak prý je krátkověký.
No, sucho teda letos opravdu nemá