Marto, máš to vykoumané. Vidíš, co pro jednoho je vadou, pro druhého plusem.
Magelaniku nějak zimuješ ? Mne vymrzla ( a ne v těhle tuhých zimách ). Byla ale mladá, na jaře jsem koupila v Mělníce, zasadila, nepřikryla,bylo -10 a na jaře nebyla.
k dovýběru :
Vitex jsem měla na jaře koupit Danate, byl pouze v procesu množení. Jsem zvědavá, jak ti půjde, možná bude choulostivý ( ? )
Onondagu máme
postrádám ve výběru Ceanothus x pallidus Marie Simon - latnatec, růžový a ty ho nechceš ?
Jo a doplňuju info - vyndala jsem cedulku od chitalpy - jde o kultivar Summer Bells.
a přikládám f. stromové chitalpy z Troje
Květo,
Magelanika mi zimuje už několik let a už druhá na druhém místě, protože z toho prvního se mi ji nepodařilo přesadit, měla ohromný kořenový systém. Na zimu na ni vyklopím kolečko kompostu, toť vše. Ale je potřeba zasadit už na jaře a co největší rostlinu.
doma.tode.cz/viewtopic.php?f=6&t=31&start=60
Na vitex jsem narazila, když jsem zapomněla, co jsem zasadila, nebyl to drmek, bylo to agastache, které se letos konečně "ukázalo". Ale drmek se mi zalíbil, že ho zkusím.
Nad tím latnatcem se mi také zastavil kurzor, přivezla jsem si z Hol. modrý, nevydržel, loni jsem neodolala v Sempře v Holicích a koupila ve výprodeji stromek, ale raději ho zimuju doma.
Kdybych se tak dokázala držet zásady, že budu kupovat jen to, co potřebuju a ne všechno co se mi líbí a na co jsem zvědavá.

Ještě jsem nezvládla citace, jaký je přesně postup?