hihi, jarní hledání zazimovaných květníčků si taky užívám.
Mistr je ovšem Hespa, ta zazimuje a... nechá několik let než potřebuje. Však on si kytky poradí, prorostou..
Dostala jsem od ní svoji Exochordu racemosu, řízkovaneček, v květníčíčku několik let ponechaném v zásobním... kořeny prorostly ďurkama, zesílily a normálka pokračovaly. Byla chuťovka rostlinu z květníčku osvobozovat.
ad chitalpa - Danate, já ji kupovala už velkou, navíc měla jsem dost štěstí, že dvě zimy po zasazení byly ty velmi teplé. Nedělala jsem s ní nikdy nic, omrznou pouze nevyzrálé konečíčky a možná i do těch by postupně dotlačila mízu. V tvém podnebním pásu bych se vůbec nevzrušovala.

Roste ti ?
Marto, necnosti jsem ti vylíčila - jsem z obliga

.
Upřímně - píšeš, že máš malou zahradu - já bych si ( pokud bych měla volbu jediného stromu ) chitalpu nevybrala. Jako je krásná, to jo, ale ..mám ji zasazenou tak, že na ni koukám při sezení na podestě ( první na ráně ). Možná i tím, že mám na zahradě hodně travin ( podzimní zahrada ), za ní v průhledu je arundo ( také v brzkém jaru prázdno ) mně leze pohled - někdy i v květnu ! - na holé větve na nervy.
A ty holé větve jsou nezajímavé ( žádná hezká borka, pěkné rozvětvení - prostě klacky ).
nezrazuju, nerozmlouvám..
Ty jezdíš za Pohlovou autem ?
u žižků měli na jaře na výběr buď toho levnějšího řízkovance nebo i cca za 200,- roubovance.
Svlačec jsem viděla ... nekoupila, je... ehm... nějak moc svlačcovitý. Bojím.
ad zázračný kompůstek - jen jsem si od matky přivezla její kompost, je ( pouze ) z dubového listí. Krásně mi zkyseluje.
Je těžký, mokrý, čekám až se vyskytne pomocná ruka páč takto bych barelu utrhla ucho.