Vendy wrote:Květo - nejsou vedle sebe, zatím jsou mezi nimi ještě dva keře ptačího zobu, které půjdou také pryč a zatím nevím co na jejich místo. Ty dubolístky jsou jak náročné? Byly by v místě kde je v létě dost sluníčka, na jaře a na podzim když je slunce níž, je to už horší-stíní sousedův patrový barák. Paniculaty beru /podle vašich vyjádření/ jako keře, které zvládnou i mou občasnou nepořádnost. Protože nemůžu mulčovat trávou /muž nedá, že je pro slepice, které se nemohou pást/ tak kolem většiny keřů mám černou netkanku nebo karton a převážně kůrový mulč nebo zbytky z drtiče. Myslíš, že to mohu použít i pro hortenzie?
dubolístky - chtějí kyselejší zeminu ( stejně jako macrophylly ), paniculaty ji nevyžadují. Jejich přirozeným stanovištěm v místě původu je podrost pod vyššími dřevinami , lepší by pro ně bylo přistínění v létě než jaro/podzim. V Troji ji mají v hlubokém stínu.
textilka - jj, šlo by. Jednu tak mám, prosperuje. Ale pak je nutné počítat s tím, že koření mělčeji, při povrchu - ( častější nutnost zalévání při déletrvajícícm suchu, kořeny si nehledají vodu hlouběji ).
Dreslo, ach, ta Harmony.. máš ji teď ještě zelenou ?
jj, tak to jsem přispěla správnou fotkou. Měla jsem pouze Great Star, V.Fraisse jsem nekupovala. Letos jsem toužila po L. Honey, ale nakonec jsem ji nekoupila - dost bolo žlutej.