Danate, já věděla že poradíte, s tou Budleiou jsi mě docela slušně nakopla, protože máš 100% pravdu, jednu tu mám už několik let /ale jinde/ a i když chudinka byla několikrát přesazovaná, tak se vždycky rychle zmátořila - krásně kvete a navíc je na ní spousta motýlů /zatím mě nenapadlo jí použít do živého plotu/, bude s ní asi jeden problém - udržet jí ve výšce do 1,5-1,6 m tak, abych se stříháním nepřipravila o kvetení. Ta kalina by asi taky nebyla marná, ale moje zkušenost s "bezejmenou" kalinou je taková, že hrozně pomalu rostla /mám před plotem do ulice/ a když jí chci nyní udržet v přijatelné výšce, tak nekvete /nebo jí špatně stříhám/.
Dreslo, bohužel fotečka není, ančto do letošního roku byl živý plot složený jen z neopadavého ptač. zobu, 2 hlohyní /v současné době pouze jedna, naši dva těžší čtyřnozí mazánci se mi občas o rostlinky postarají/, mahonie a šeříku. Letos jste mě na těchto stránkách tak zbláznily, že likviduju stávající plot / sousedé, známí a rodina přede mnou prchají, protože všem vnucuju vykopané keře-je mi líto je jen tak vyhodit/. Patřím mezi ty, kteří vzhledem k nedostatku místa a snaze mít stále kvetoucí zahradu, mají na všech možných a i nemožných místech rostlinný guláš, u kterého se nyní snažím o nějakou fazonu, proto sbírám rozumy u jiných.