Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re:Hortenzie 06. lis 2009 19:31 #2526

• Vendy
Dodatek, Dreslo omlouvám se, otázka na věk nebyla od tebe. Ale upřímně, mě to nevadí, já se s roky netajím /každý jednou zestárne/.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 06. lis 2009 19:49 #2528

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Vendy, vzpomněla jsem si na naše cesty do Anglie, kde v autobusu téměř chybí chlapi a mládí cestuje většinou taky jen jako doprovod. Takže jsme se tomu už párkrát smály.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 06. lis 2009 20:25 #2531

• Vendy
Tak tuhle situaci znám když jsme jeli s kamarádkou do Holandska - květinový průvod a další. V celém autobuse pouze 2 muži - starší, nosiči tašek a květinových nákupů. Jen mě mrzí, že jsem v té době nevěděla co vím teď. Určitě by měl řidič problémy s umístěním toho, co bych nakoupila.
Do letošního roku jsem nakupovala podle hlavního názvu, nyní už se zajímám trochu víc i o ostatní. Koupila jsem semena amerického bahenního ibišku - nevíš náhodou něco víc o jeho pěstování /u mně do nádoby/, má nádherný květ.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 06. lis 2009 21:50 #2534

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Dreslo, kt. f. pokladů myslíš ?
Great Star ?
P1050122.JPG

( Danate ji měla lepší, byl na ní o jeden sterilní kvítek víc. Jsou opravdu velké. Krásná. Jen doufám, že se usazuje a v př. letech bude mít těch velkých motýlkovitých květů na květu víc )
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 06. lis 2009 21:59 #2535

• Květa
  • Moderator
Zajímala by mne současná barva listů vašich dubolístek. Nedávno jsem právě na toto téma vedla řeč, barví se snad všechny kultivary - ale zajímalo by mne kdy ( někt. zřejmě o dost později ). A jak dlouho pak tento barevný efekt na keři vydrží.

Nej. samo ta Šárčina Snowflake a Danatina Snow Queen ( Snowflake ). U ní se domnívám, že se bude barvit nejpozději ( ? )
Moje Esveld "Snowflake" je totiž doposud zelená ( nebyl tu ještě mrazík ) začíná teprve barvit vrchní dva listy.

Dani - co Burgundy ? Evo ?
Nové ( Back Porch i Harmony ) jsou úplně vybarvené - ale když jsem je kupovala, už barvu měly.

Dreslo, jakou barvu má tvoje Harmony ?
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 06. lis 2009 22:11 #2536

• Květa
  • Moderator
Vendy - Danatina odpověď myslím postihla skoro vše.

Jen dodám následující :
ne všechny druhy hort. se zde seženou či ( přesněji řečeno ) nejsou k sehnání masově. Musí se pátrat.
Pro mne jsou nej paniculaty ( žádná zimní ochrana, spolehlivě kvetou ), nemusím si dělat hlavu s řezem, kde chci, tam je opajcnu, když nechci, neřežu. Mohou dorůst větších rozměrů. Zdají se mi i méně náročné na vodu.
Mně se Limelight takto nebarví, mám ho v moc stínu, navíc u nás bývá podzim pošmourný ( s zabarvováním mám leckdy potíže ).

Kdyby hort. ŽP ( čímž se posunuji ), pro mne by v něm neměla chybět dubolístka.
( sama se snažím o ŽP z keřů zdobících mimosezonu, předsadba mi kvete v hl. období kvetení )
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 06. lis 2009 22:13 #2537

• Květa
  • Moderator
jo, a ještě - nevím, jak si nasázela - nedávala bych Limelighta a V.Fraisse k sobě. Mají podobný typ květu ( bakule ) .
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 06. lis 2009 22:50 #2543

• Vendy
Květo - nejsou vedle sebe, zatím jsou mezi nimi ještě dva keře ptačího zobu, které půjdou také pryč a zatím nevím co na jejich místo. Ty dubolístky jsou jak náročné? Byly by v místě kde je v létě dost sluníčka, na jaře a na podzim když je slunce níž, je to už horší-stíní sousedův patrový barák. Paniculaty beru /podle vašich vyjádření/ jako keře, které zvládnou i mou občasnou nepořádnost. Protože nemůžu mulčovat trávou /muž nedá, že je pro slepice, které se nemohou pást/ tak kolem většiny keřů mám černou netkanku nebo karton a převážně kůrový mulč nebo zbytky z drtiče. Myslíš, že to mohu použít i pro hortenzie?
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 07. lis 2009 10:46 #2549

• dresla
  • Moderator
Květo, myslela jsem ty 2 Žižkovy.

Párkrát tu padlo jméno Harmony. Hrabala jsem se ve fotkách, tak ji sem dám. Květ je neuvěřitelně veliký, ale na dospělém keři se budou zřejmě vlastní tíhou válet po zemi.
harmony5.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lísteček

Re:Hortenzie 07. lis 2009 10:48 #2550

• dresla
  • Moderator
A s obyčejnou dubolistkou
harmony10.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa