Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re:Hortenzie 18. pro 2011 13:35 #274871

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Danah, ta fotka je "zmetek". Měla jsem špatně nastavený fotoaparát. Skutečná barevnost je tato. :) . Jedná se o pálenou hlínu. Zcela vpravo jsou dva měděné hrnce s náležitou zahradní patinou :) .(Na první fotce).
jaro2010125-1.jpg

Hortenzie řapíkatá, pnoucí - Hydrangea petiolaris
Poslední úprava: 18. pro 2011 13:47 od maggi.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 18. pro 2011 13:46 #274872

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
maggi napsal:
Danah, ta fotka je "zmetek".

Já si to říkala, měla jsem nutkání se zeptat na macrophylu s takovou zajímavou barvou (sakra, taková sepraná modrá by se mi hodně líbila), a pak jsem si všimla podivné petunie a byla jsem doma.
Ale teda je to škoda :(
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 18. pro 2011 14:09 #274875

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Ale ne, dá li Bůh a nezmrznou jako letos, zase se dočkáme :)
pn004-2.jpg

zahradaahouby001-1.jpg

Hortenzie řapíkatá, pnoucí - Hydrangea petiolaris
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Hortenzie 18. pro 2011 16:11 #274879

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Maggi, díky za odpověď...ale to je škoda, viď Amazonko :woohoo: taky mě právě ta umírněná barevnost pohladila (petunie jsem si nevšimla) a říkala jsem si, jak jsi k tomu doladila ty nádoby :whistle: no, tak nátěr nic....
Ale stejně to zákoutí na kráse neubírá.

Tak jsem ty moje kvetoucí i nekvetoucí hort. smrskla do jedné, doufám, že to bude k poznání - 2009 je jasný, tam kvetou jako o život, 2010 už je to horší a letos v tom zákoutí můžete vidět na obrázku zdálky jen zachraňující tu bídu - kvetoucí Annabel, jinak vzadu jsou macrophylly, ale květy mají schované u paty a je jich jen pár, těch, které stihly vykvést na omrzlých výhonech. (to růžové, co by se mohlo zdát být květy hortenzií, jsou vysoké phloxy.
Desktop.jpg
Poslední úprava: 18. pro 2011 16:13 od danah.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, varouch, mrk, helena, mišpule, Evka, Miška

Re: Hortenzie 18. pro 2011 18:34 #274888

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Maggi, znovu, musím :laugh: - tvoje zahrada je opravdu krásná, tohle zákoutí :up . Obdivuju a vždycky jsem obdivovala tvou ukázněnost, lze-li to tak pojmenovat. Dýchá z ní klid..

Danah, tvou už nechválím, vždycky si připisuj čárečku : že mně taky, jo ? :lol:

Miško, je to tak, jak píší všechny dámy přede mnou.. v té poradně asi si řekli, že holt jednou za 20 let ta mírná zima přijde, pak nebudou mrazíky... a

hele, moji řízkovanci.. jsou v květnících, jsem je jen zastrčila do kytek tak, aby nebyly vidět květníky...

P1080617.JPG

jsou tam dva řízkovanci H. macrophylla ( jeden kvetoucí, vlevo pak poupě jiné ) a vzadu pak květ Hydrangea quercifolia ( dubolisté ).
Všechny jsou pozdní řízkování podzim 2009, letos kvetly. Dubolístka je ten samý případ jako H.macrophylla, kvete na jednoletém z (dvou)letého dřeva. Ale jak macrophyll jsem se zbavila, dubolístky ani náhodou. Ty mi kvést nemusí... páč ty listy, ty listy... a podzimní barva.. vše vynahradí.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., danah, maggi, helena, Miška

Re: Hortenzie 19. pro 2011 11:16 #274914

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
H. quercifolia má krásně zbarvené listy, které by měly vydžet i přes zimu. Takže další rostlina, na kterou je radost pohledět i v zimě.

H.quercifolia.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Hortenzie 19. pro 2011 11:57 #274916

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
nikdy som dubolistu nevidela nazivo, ale pripomina mi moju kalinu viburnum opulus roseum - listami...aj to jesenne sfarbenie. ale ak naozaj vydrzia listy cez zimu, tak aj keby nekvitla, je nadherna. eva, mozes dat prosim (ak nezabudnes) foto trebars o mesiac? moc dakujem.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Hortenzie 19. pro 2011 12:12 #274918

• JaKo
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 52
S Dubolistkou mám špatnou zkušenost. Loňskou zimu mi nepřežila již 3-letá pěkně narostlá rostlina. Ale možná jsem jí měla na špatnémé místě - v průvanu :unsure: Příští rok se chystám na novou koupi a dám jí na chráněné místo. Snad se jí tam bude líbit víc.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 19. pro 2011 13:51 #274922

• Eva L.
  • Moderator
Samozřejmě, že ji někdy v lednu - únoru vyfotím. Jsem sama zvědavá, jestli si přes zimu opravdu zachová všechny listy, Květa tvrdí, že ano. Alespoň jsem ji tak pochopila.
Dubolístku mám už druhým rokem, ale chuděra neměla příležitost ukázat, jak to s těmi listy v zimě je. Minulý podzim ji rozšlápnul zedník, :angry: který cosi opravoval na fasádě a všechny tři nové výhony byly zlomené až u země. Ani jsem nedoufala, že zůstala naživu. O to větší z ní mám radost. :)
Poslední úprava: 19. pro 2011 13:54 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mrk

Re: Hortenzie 19. pro 2011 14:00 #274923

• Eva L.
  • Moderator
JaKo napsal:
S Dubolistkou mám špatnou zkušenost. Loňskou zimu mi nepřežila již 3-letá pěkně narostlá rostlina. Ale možná jsem jí měla na špatnémé místě - v průvanu :unsure: Příští rok se chystám na novou koupi a dám jí na chráněné místo. Snad se jí tam bude líbit víc.

JaKo, asi opravdu potřebuje chráněné místo. Mám ji v závětří na jižní straně domu (ale v polostínu).
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa