Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 05. srp 2012 22:07 #282175

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kiko, držím pěsti.

Vlaďko, pofoť je pls. pak ještě až se více rozvinou.
Ptž. znám jak pravdivou barvu mívají kytky na tvých fotkách - se mi ledacos nezdá.

Moc se mi nechtělo dávat následující fotku. Je na ní vidět jak dopadá hamounkovství na malé ploše. Bílý flek, pausa, bílý flek a to celé 2x. Podobně to pokračuje i na kolmé straně.
Poněkud se osypávám nad pomyšlením, že v současnosti jsou tam viditelné pouhé 4 paniculaty, 5 dalších nikoliv.. chá, to bude...

P1120100.JPG

zase je snad vidět jak rozdílně paniculaty vyhlížejí.
Z kraje : stromková - roubovaná - PW, Vanille Fraise, Kyushu tvarovaná do stromku, nejvzdálenější pak Limelight.

ad PW - mám na ní také malé květy ( myslím, že důvod bude v roubování ). Letos jsem si na ní dala záležet, hnojila jsem ji nejméně 3 x na list - bez účinku. Teda o krapítek větší květy jsou, ale jen o malý. Délka květů cca 15 cm. Záprdky x květům u EvyL. Jako její má vypadat správná PW.

P1120101.JPG

Vanille Fraise - nestříhaná, nehnojená ( pouze základní dávka na jaře )

P1120102.JPG

Limelight - mám ho daleko více rozkvetlý než ty. Už asi 3 roky ho nestříhám, jen na jaře upravuji počet oček na květy ( víc jich už nechci, i takhle jich je k 80 kouskům ), vystříhávám případné do nitra keře vedoucí větvičky. A ať dělám, co dělám, je v popředí keř vyšší, je vidět, jak se odtahuje od beziny za ním i květy jsou v této části menší.

P1120105.JPG

edit - jsem dala špatnou fotku - na téhle je vidět tvar keře lépe

P1120118.JPG

P.S : nevíte někdo, proč má sousedka v oblibě zlatobýl ? mívá padlí, semení se mi do záhonků a VÁŽNĚ narušuje má bílá zákoutí. :lol:
Poslední úprava: 05. srp 2012 22:13 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, fanynka, Vlaďka, varouch, helena, Kachnishte

Re: Hortenzie 06. srp 2012 14:05 #282204

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Jdu se vetřít. Loňský řízek Limelight se tváří, že by snad chtěl vykvést :woohoo: Mám ho nechat??
IMG_7188.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 06. srp 2012 19:34 #282214

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, je toho u tebe na koukani hodne..., je pravda, ze v blizkosti Limelight vlaje mohutny thalictrum flavum?Ja mam 2 stvoly, strihla jsem po odkvetu asi v jedne tretine, znovu cerstve vykvetlo.Hortenzie takhle v odstupech jsou prima.

Kachni, s nakvetlym rizkem Limelight zkusenost nemam, ale vidim, ze jsi se taky neubranila krasenkam:cheer: :cheer:
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 06. srp 2012 21:29 #282223

• Květa
  • Moderator
Kachni, květ úplně klidně ponechej. Ničemu neškodí.

Evoi, jj, je - už jsem se vyrovnala sama se sebou, s přehňácáním. Neřeším to. Hlavně když pořád něco kvete ( příp. zdobí listy ). Prostě mě vždycky chytne sběratelství čehosi - a pak to takhle dopadá. Ještě že nesbírám stromy, že :woohoo: .
Thalictrum je Anne.

přidám další paniculatu - Mega Mindy.

P1120161.JPG

Tupý tvar květu, válec. Poměr mezi sterilními a nesterilními kvítky mi přepadá tak akorát ( žádná bakule ), délka květu cca 15 cm. Čerstvě rozkvetlá, má se posléze výrazně barvit.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Kachnishte, evai, mišpule

Re: Hortenzie 06. srp 2012 21:59 #282225

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, kdybys tak pekne nehnacala, mela bys vsude solidago.:blink:
K veci: musis ty svoje hortenzie hodne zavlazovat?Myslim "prikrapet", kdyz nastanou vedra jako ted nedavno.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 06. srp 2012 23:11 #282227

• Květa
  • Moderator
EvoI, paniculaty nijak zvlášť. Rozhodně nejsou tak náročné na vláhu jako macrophylly.
Řeknou si, svěsí listy. Stačí je pak prolít a zase je na chvíli klid.
Pokud dobře pamatuji i toto suché jaro nijak zvlášť zálivku nevyžadovaly. A poslední tři letní období je u nás dostatečně deštivo, zalévat nemusím vůbec. Pak občas v září.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: evai

Re: Hortenzie 07. srp 2012 07:31 #282235

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Květa napsal:
Ještě že nesbírám stromy, že :woohoo: .

:laugh: .... i když znala jsem jednoho takového pána, byl konzulem v nějaké tramtárii a na zahradě v pošumavské vísce bylo možno zříti úžasné exotické stromy, převážně jehličnany, nádhera! ;)
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 07. srp 2012 07:59 #282238

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Děkuji za radu.

Evoi, copak já, ale zbytek osazenstva záhonu aby se jim ubránil :whistle: Ale jsou skvělé, mám je ráda.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie - H. petiolaris 09. srp 2012 19:25 #282329

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Tak jsem dneska uchvátila jednu H. petiolaris - prosím o radu - je možné ji umístit k dřevěnému barvou natřenému sloupu, nebo ty "přísavky" potřebují zeď? Je potřeba vytvářet nějakou treláž? Nemám s popínavkami žádné zkušenosti.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 10. srp 2012 01:50 #282337

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Já ji mám přisátou k dřevěné boudě
P1190040.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa