Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Hortenzie 04. čen 2014 22:05 #289498

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Ale kdybyste věděli, jak dlouho jsem hledala pro ty moje macrophyly to nejlepší místo-co už musely chuderky se mnou vytrpět............Hanka
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 05. čen 2014 17:30 #289530

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jani, ještě se vracím k tomu kvetení na novém/starém dřevě macrophyll Macical série.

Ano, na tom polském odkazu je to psáno. Ale to se jedná o pouhého jednoho zástupce z této řady hort.
Dtto na DGarden - ten samý zástupce.
Nechci se stavět nijak negativně k této možnosti, ale všude v těch PR anotacích spíš narazíš na termín opakované kvetení. Myslím si, že kdyby opravdu měly tyto hort. schopnost kvést na novém dřevě, jako první by se s tím prsil výrobce. A to nedělá.
No, necháme se překvapit, jaké s nimi budou zkušenosti.

Ještě k této sérii. Mám od nich ( Holanďani ) několik paniculat ze série Magical - a jsou skvělé.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Hortenzie 06. čen 2014 09:52 #289558

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Tak nakonec jsem jsem majitelkou "Ametyst". Ještě se mi líbila Coral, ale už byla moc do růžova, což by se mi moc nikam nehodilo. Harmony měla stejné květy jako obyčejná macrophyla. Výše jmenované měly květy daleko větší (aby neklopila, když bude co)

Zatím jsem ji přesadila do většího květináče. Přes léto bude na terase (až vykvete pofotím), ale na zimu už ji šoupnu na konečné místo do záhonu. Takže bude na jaře dokumentární pořad ;) .
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 06. čen 2014 10:26 #289559

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Miško, gratujuji a jsem zvědavá na fotky ;) .
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 20. čen 2014 19:59 #290105

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
a začínají hortenzie
IMG_0227.jpg

IMG_0228.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Vlaďka, chrast, Martin, mišpule, Iveta

Hortenzie 02. čec 2014 23:35 #290507

• Lia
  • Fresh Boarder
Ahojte :-)
Nahodou som objavila tuto stranku a vase uzasne hortenzie. Zistila som, ze okrem najpredavanejsich macrophyl existuju aj nejake paniculaty, ktore su tiez uzasne, a ktorych tiez mame (na moju velku radost) v obchode asi 11 druhov. Chcem sa opytat, ci si ich mozem uz teraz narezkovat? Este mam otazku na hnojenie modrych hortenzii. Vlockovac (na cistenie bazenov) je cisty siran hlinity. Myslite, ze je vhodny na hnojenie?
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 03. čec 2014 00:04 #290509

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Lia vítej :) .
Já bych se vločkovač bála použít, těžko bych odhadla koncentraci a hortencie tím třeba spálila. Radši používám normální hnojivo na hortenzie - je i speciální na modré hortenzie.

Panilulaty jdou dobře žízkovat, ale je těžké odhadnout tensprávný čas. Zkoušela jsem loni v létě (cca touto dobou), ale panikulaty kořínky neudělaly, zatímco macrophyly ano. Druhý pokus jsem dělala letos najaře při jarním střihu. Dala jsem větvičky do kontejneru s agroperlitem, přiklopila uříznutou PETkou bez víčka a pod něj dala misku a udržovala v misce cca 1cm vody . Celé jsem to nejdřív dala do nevytápěného skleníku, po zmrzlých jsem přendala ven, teď už jsou v květníkách s hlínou. Takto se jich chytla většina. Zkoušela jsem i zasadit rovnou do země ve skleníku, ale tam jsem neuhlídala pod tím poklopem plíseň, takže tam se jich chytlo jen pár a ty teď plíseň dorazila.
Někdo to dělá i tak, že zapíchne jarní řízky do země přímo venku na požadované místo ( opět lépe přikrýt PETkou). Docela se to chytá, ne všechno, ale něco se chytne.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 03. čec 2014 13:41 #290516

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Lio, také tě vítám.

Vločkovač použít lze, osobní zkušenost s ním nemám, páč když jsem ještě pěstovala macrophylly, chtěla jsem je růžové.
Na 1l vody 1 - 2 lžičky ( 3 až 5 g ), opakovaně, začít už měsíc před květem.
Vůbec nemám představu jak vločkovač se cenově liší od hnojiva, to si propočti sama. Dá se použít i kamenec.

Řízkování - jak píše Jana.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 06. čec 2014 10:22 #290582

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Macrophylla je v plném květu,za ní vyčuhují palice Vanille F.
016_2014-07-06.jpg

Loňský bobík Incediball se pochlapil,narostl,ale letos asi ještě nepokvete.
033_2014-07-06.jpg

Phantomovi z DODu 2012 narostl silný prut,těším se na květy(další jsou přizemi)
034_2014-07-06.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Evka

Hortenzie 20. čec 2014 09:49 #290759

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Přišla za mnou jedna naše sestřička,že mamince koupí hortenzii k narozeninám.A že jí ukazovala mojí fotku Vanille Fraise a ty "šišoidy" se jí moc líbí.Název se mi líbil :laugh: ,takže rozkvetly moje šišoidy:

Phantom.Přesadím ho mezi tři trsy aster,protože jsou touto dobou jak černá díra v záhoně.Chce to k nim něco kvetoucího
Phan.023.jpg

Phan022.jpg

Něžná,nizoučká Tardiva.Vloni skoro zašla,ač celodenně ve stínu,horký vzduch z vybeton.dvora ji skoro sežehl
Tard024.jpg

Tard025.jpg

Vanille Fraise,nákup 2012,už zesílila,moc jsem ji netříhala,tak klopí míň než vloni
zhov.f.002.jpg

zhon001.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Kirsten, Bulda
Moderátoři: Eva L., Květa